![]() |
#1 |
Πολύ υψηλές τιμές ΝΟ3 - Βοήθεια !!!
![]() Αξιολόγηση:
![]() Πριν ένα μήνα περίπου απέκτησα το πρώτο μου ενυδρείο, ένα Rio 125 της JUWEL. Ηταν σε προσφορά στο πετσοπ, όπου λειτουργούσε για 8 μήνες, οπότε το πήρα στρωμένο. Μέσα έβαλα αρχικά 2 κόι + 2 χρυσόψαρα και στην συνέχεια προστέθηκαν 5 κόρυς, 4 κλόουν γατόψαρα και ένας γλυφτης ενώ από φυτά μόνο πλαστικά.
Το πρόβλημα μου είναι τα υψηλά επίπεδα νιτρικών αλάτων που εμφανίζει τις τελευταίες 2 εβδομάδες. Συγκεκριμένα με χθεσινές μετρήσεις πήρα τα ακόλουθα: NH = 0 (μετρημένη από τον πετσοπά που του πήγα νερό από το ενυδρείο) NO2 = 0 N03 = 80 GH > 10 KH > 12 PH ~ 7 Οι μετρήσεις έγιναν με το HS aqua Teststrips 5 in 1 και είναι προφανώς κατά προσέγγιση λόγω των ενδιάμεσων αποχρώσεων. Το ΝΟ3 έχει αυξηθεί από 40 πριν 2 εβδομάδες σε 80 χτες...όλα τα άλλα είναι πάνω κάτω ίδια. Από ότι διάβασα στο forum για την πτώση των νιτρικών ενδείκνυνται οι συχνές αλλαγές νερού (το 20% κάθε εβδομάδα) και η προσθήκη φυτών. Οταν το είπα στον πετσοπά πριν μια εβδομάδα, αυτός ήταν κατηγορηματικά εναντίων των συχνών αλλαγών (υποστηρίζει την αλλαγή 1/3 κάθε μήνα) και τελικά αγόρασα 2 ανούμπια και 2 μικροσοριουμ και επίσης μου είπε να ταίζω μέρα παρά μέρα. Το αποτέλεσμα ήταν από προχτές μέχρι σήμερα να ψοφήσουν 4 κόρυς 1 κλόουν και ο γλύφτης.... ![]() Θά ήθελα την βοήθεια σας. Ευχαριστώ |
|
Εμφανίσεις: 2367
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Υψηλές Μετρησεις - Αλλαγη Νερου?? ή οχι | haf_k | Αρχάριοι γλυκού νερού | 23 | 06-10-09 15:56 |
έχω μια ιδέα αλλα θέλω πολύ βοήθεια ! (μέδουσες) | duaz | Γαρίδες | 9 | 12-04-09 13:38 |
Υψηλές τιμές Αμμωνίας | Colector | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 02-11-07 16:04 |
βοήθεια για πολύ μεγάλο ενιδρύο!!!!! | Βενέρης Πέτρος | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 7 | 20-05-06 22:38 |
foreground εύκολο για υψηλές θερμοκρασίες | harris | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 08-11-04 12:47 |