Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 20-04-09, 21:28
Ge0rge Ο χρήστης Ge0rge δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή Πρόβλημα με Gourami???

Καλησπέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά.

Θα σας περιγράψω λίγο τον εξοπλισμό και τις συνήθειες των ψαριών για να μου πείτε την γνώμη σας please.

Έχω ένα 60άρι ενυδρίο με 2 gold gourami (αρσενικά) και ένα γλύστρα εδω κι ένα χρόνο περίπου (14 μήνες).

Συνήθως το ένα ήταν μέσα σε μια σπυλιά (γιατί το κινυγούσε το άλλο) και το δεύτερο περιφερόταν στο κέντρο του ενυδρίου. Κανένα πρόβλημα είχαν βρεί τις ισοροπίες τους. Τα κοιτούσα, έκαναν πασαρέλα κτλ κτλ. Όταν έφτανε 5:30 που γύριζα σπίτι, μόλις άνοιγα την πόρτα, πεταγόντουσαν και τα 2 πάνω-πάνω στο ενυδρίο, και περίμεναν να τα ταΐσω, όπως και γινόταν. Είχαν συγκεκριμένο ωράριο που έτρωγαν και το είχαν συνηθίσει. Όταν άλλαζα νερό, ή έπλενα τα φίλτρα, ή γινόταν κάτι που που φόβιζε και τα 2 ψάρια, πήγαιναν κοντά το ένα στο άλλο και κρύβονταν κάπου μέσα στο ενυδρίο, πάντα παρέα.

Το νερό τους παρέλυψα να το αλλάξω για λίγες μέρες, το οποίο και άλλαξα πριν 10 ημέρες περίπου, αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά. Εκτός από τον θερμοστάτη, έχω και ένα θερμόμετρο βεντουζαρισμένο στο πλαϊνό τύχωμα του ενυδρίου το οποίο κάποια στιγμή ξεκώλησε και επέπλέε στην επιφάνεια για κάποιες ώρες μέχρι να το απομακρύνω. Επίσης, η σύζυγος καθάριζε το τζάμι του ενιδρύου με άζαξ, απ' ότι μου είπε το έκανε γρήγορα για να μην τα φοβήσει.

Το πρόβλημα είναι το εξής. Τα ψάρια έχουν πάει και τα 2 πίσω από ένα ψεύτικο φυτό (κοντά στα φίλτρα και στον θερμοστάτη), φοβούνται οποιαδήποτε κίνηση μέσα στο δωμάτειο και δεν τα βλέπω να τρώνε. Τους ρίχνω φαγητό, περνάει από πάνω τους αλλά τρώνε ελάχιστο. Και σήμερα, παρ' όλο που είχαν να φάνε 3 ημέρες πάλι τα ίδια. Είχα ρίξει τροφή, όσο τα κοιτούσα δεν έτρωγαν τίποτα και η περισσότερη τροφή κόλησε στο φίλτρο, εκεί που είναι τα ψάρια μόνημα τις τελευταίες 10 μέρες. Έφυγα και μετά που ξαναγύρισα, η τρόφή έλειπε από το φίλτρο. Παίζει να την έφαγαν, μπορεί όμως να την ρούφηξε και το φίλτρο.

Τι μπορεί να φταίει? Τι να κάνω? Έχω αρχίσει και αγχόνομαι να μην τα χάσω. Εντομεταξύ, είχα κάτι βιταμήνες υδατοδιαλυτές που τους έριχνα που και που και με αυτές είχα σώσει το ένα από τα gourami 1-2 φορές αλλά τώρα δεν τις βρήσκω και αγόρασα κάτι άλλες που διαλύωνται στην τροφή, αλλά αν το ψάρι δεν τρώει, είναι άχρηστες.

Συγνώμη αν σας κούρασα, παρακαλώ για μια βοήθεια όποιος γνωρίζει και για ιδέες.

Ευχαριστώ πολύ εκ των πρωτέρων
Απάντηση με παράθεση

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές