![]() |
#1 |
φυτα με τρυπες
![]() Αξιολόγηση:
![]() καλησπερα,
ειμαι νεα στο χομπι και εχω προβλημα με τα φυτα μου. θα το εκτιμουσα πολυ αν καποιος με βοηθουσε. εχω ενα cayman 110 με φυτα και μερικα ησυχα ψαρακια. οι μετρησεις που εκανα ηταν καλες. εχω ομως λιγη μαυρη αλγη πανω στα φυτα μου (οχι ολα) και λιγη πανω στο χαλικι. το πιο ασχημο ειναι οτι τα φυτα μου χαλανε. γεμιζουν τρυπες καθε μερα ολο και πιο πολυ και στο τελος δεν θα μεινει τιποτα. οχι ολα τα φυτα μου ομως. δεν το παθαινουν ολα αυτο. δεν ξερω πωσ τα λενε αυτα που εχουν προβλημα.καθαριζω το ενυδρειο (το βυθο) καθε εβδομαδα το 1/3 με μια ειδικη αντλια που πουλαν στα pet-shop. βαζω αντιχλωριο, λιπασμα, φαρμακο για τα νιτρωδη, για τις βιοκαλλιεργειες , βιταμινη για τα ψαρια (οχι συχνα) και σιδηρο. πριν μια βδομαδα εκανα θεραπεια για την αλγη. εβαλα το φαρμακο δηλαδη. το φως το εχω ανοιχτο για 8 ωρες καθε μερα. ανοιγω και το καπακι αρκετα συχνα γιατι εχει ζεστη. η θερμοκρασια ειναι περιπου στους 30. τις τελευταιες μερες δυσκολα να πεσει με τον καυσωνα. μηπως το φαρμακο που βαζω για τα νιτρωδη τα χαλαει? εχω ακουσει οτι μερικα δεν αντεχουν σε τετοια. και η αλγη απο που προερχεται μιας και οι μετρησεις μου ειναι καλες? |
|
Εμφανίσεις: 5402
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Anoubia Νεα Φυλλα Αλλα Με Τρυπεσ | stav | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 16-03-13 16:24 |
ΑΡΡΩΣΤΟ ΟΣΚΑΡ(ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ) | pasteris48 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 03-09-08 12:42 |
ΔΙΑΦΑΝΑ ΦΥΛΛΑ ΜΕ ΤΡΥΠΕΣ!ΓΙΑΤΙ; | ελενη | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 18-03-07 19:25 |
τρυπες στο κεφαλι?? | rita | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 43 | 25-08-06 13:32 |
Φυτα με αφρικανες | panos73 | Malawi | 3 | 01-07-06 09:07 |