17-02-08, 16:13
|
 |
Junior Member
|
|
Περιοχή: Κατερίνη
|
|
Το νέο μου ενυδρείο βήμα-βήμα...
Γεια και χαρά σε όλους σας. Εδώ θα παραθέτω την εξέλιξη βήμα-βήμα του στησίματος του νέου μου ενυδρείου, ένα ενυδρείο 60Χ30Χ45, το οποίο προορίζετε για κοινωνικό φυτεμένο. Θα σας παρακαλέσω επειδή είμαι αρχάριος να μου δίνεται τα φώτα σας και συμβουλές για την εξέλιξη και το στήσιμο του ενυδρείου.
Λοιπόν….Χθες (16/02/0 ξαμολήθηκα σε νταμαρομάγαζα της περιοχής μου προς εύρεση πετρών που θα διακοσμήσουν το ενυδρείο μου (ακόμα κενό). Επισκέφτηκα συνολικά 4 μαγαζιά και βρήκα 4 πέτρες. Μόνο το ένα μου πήρε λεφτά, 5 ευρώ για 2 πετρούλες μέγεθος παλάμης. Στο σπίτι, μετά το σχετικό πλύσιμο τους, το τεστ με το κεζάπ έδειξε ότι η μία μόνο είναι κατάλληλη, μη ασβεστολιθική-κόκκινα νερά. Σήμερα (17/02/0 από την εξόρμηση στην ακροθαλασσιά, ξεχωρίσαμε,με τον υιό μου, λίγες ακόμα πέτρες, 1 πράσινη με νερά άσπρα-καφέ, 1 μαύρη με θαλάμια και 1 ξύλο. Ξέρετε κάποιο μέρος στην περιοχή της Πιερίας ή κοντά που να μπορούμε να βρούμε μη ασβεστολιθικά πετρώματα, βουνό ή θάλασσα; Οι πέτρες, που θα μπουν στο ενυδρείο πρέπει να είναι πολλές; Τα ψάρια που σκεπτόμαστε να βάλουμε είναι γκάπι, ξυφάκια, κοκκινομάτικα, κάποιον καρχαρία, ή οτιδήποτε προκύψει σαν συμβουλή αρκεί να μας αρέσει. Μόλις καταλήξουμε με τις πέτρες θα ασχοληθούμε με τα φυτά και υπόστρομα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.