|
|||
|
|||
![]()
Γεια σας! Κι εγω εντελως καινουρια, και καπως απροσμενα στο χομπι..Πηρα ενα μονομαχο και 2 χρυσοψαρα σε 5λιτρο ενυδρειακι ΧΩΡΙΣ φιλτρο κτλ κτλ(καθως ο πετσοπας επεμενε οτι δ χρειαζονται για τοσο λιγα ψαρακια..
![]() Φυσικα τα ψαρια φρικαραν, οποτε σαν καλη μαμα τους αγορασα ενα 30lt, φιλτρο, θερμομετρα κτλ και για την ωρα ψαχνομαι διαβαζοντας και αποφευγοντας τα tips απο τα πετσοπ! Το προβλημα: δεν μπορεσα να αποφυγω εντελως τα tips τους. Το αποτελεσμα: Αφησα το φιλτρο να δουλευει σε αδειο ενυδρειο για 24 ωρες. Μετα εβαλα το μονομαχο για 2 μερες, και μετα τα χρυσοψαρα. Κραταω θερμοκρασια στους 25. Ταισμα ελαφρυ, αλλαγη 30% νερου εβδομαδιαια. Το νερο αρχιζει να βρωμιζει απιστευτα. 3 βδομαδες μετα την αγορα του ενυδρειου (και 1 βδομαδα μετα το ξεκινημα θολουρας του νερου) αναγκαστηκα να αλλαξω φιλτρο (αγορασα το eheim pick up 2006) γιατι το προηγουμενο ηταν ενα κινεζικο που χαλασε- οποτε απεδωσα σε αυτο το βρωμισμα. Εβαλα το παλιο σφουγγαρακι μεσα (ξεπλυμενο σε λιγο νερο ενυδρειου), στη βαση του φιλτρου, και απο πανω το καθαρο. 2 μερες μετα εξακολουθει να ειναι βρωμικο το νερο (ισως και ακομα πιο βρωμικο). Τα χρυσοψαρα επισης απεκτησαν τη συνηθεια να καθονται κατω απο το φιλτρο ![]() Ετσι οπως τα ακουτε, προκειται να καθαρισει το νερο μου, ή τα εχω κανει εντελως λαθος και θελει απο την αρχη στρωσιμο; Να προσθεσω οτι για την ωρα εχει μονο χαλικια και 3 μικρα πλαστικα φυτα (προκειται να παρω αληθινα σε λιγακι). Ξερω οτι χρειαζεστε μετρησεις, θα παρω αυριο το test kit και θα σας πω. Αλλα ετσι οπως το ακουτε, ειναι φυσιολογικο/αναμενομενο το βρωμισμα; Τα λυπαμαι τα καημενα..δυστυχως ο πετσοπας δ μου ειχε αναφερει το στρωσιμο του ενυδρειου χωρις ψαρια.. Τελος: σε 30lt ποσα ψαρια με παιρνει να βαλω ακομα; Ειμαι ασχετη με τα ειδη για την ωρα, αλλα σκεφτομαι για 1-2 γλειφτες και 1-2 απο εκεινα τα πολυ μικρα που τα λενε ..neon? Η καπως ετσι.... Ευχαριστω! |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μπερδεμα με ψαρια και φιλτρανση!! | Giannis-Patra | Αρχάριοι γλυκού νερού | 0 | 01-12-07 14:48 |
Μπερδεμα με ποιοτητα νερου.... | imichal | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 28-10-07 15:13 |
Υπολογισμός του CO2 σε σχέση με το pH και την σκληρότητα του νερού | khpouros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 21-09-07 15:15 |
Πως μπορω να καταλαβω αν το guppy μου ειναι εγκυος??? ΑΡΧΑΡΙΟΣ | ob-la-di | Ζωοτόκα | 8 | 22-04-07 22:16 |
Πως μπορω να καταλαβω αν το molly μου ειναι εγκυος??? ΑΡΧΑΡΙΟΣ | ob-la-di | Ζωοτόκα | 1 | 22-04-07 14:44 |