ΜΕΤΑΦΟΡΑ OSCAR ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΣΕ ΑΛΛΟ
Εχω στο σπιτι μου ενα 200λιτρο δεκαετιας με 6 μικρουλια Oscar και ενα Pleco το οποιο βαινει προς αποσυρση (ή θα κρατηθει για νοσοκομειο). Κατα πάσα πιθανότητα την ερχομενη εβδομαδα θ' αγορασω το νεο 600λιτρο που εχω βρει το οποιο θα τοποθετηθει στην εταιρεια μου. Την διαδικασια στρωσιματος του νεου την γνωριζω και θα την ακολουθησω για ενα περιπου μηνα με οτι προβλεπεται (μεταφορα φιλτρου, μεταγγιση νερου απο ενα στο αλλο, μεταφορα βραχων, κλπ απο το ενα στο αλλο, κλπ).
Αυτο που δεν ξερω ακομα ειναι το πως θα μετακομισω τα ψαρια στο νεο ενυδρειο για να μην τρομοκρατηθούν. Λεω να αφησω το 40% του νερου στο παλιο (δηλαδη να ζυγιζει γυρω στα 100 κιλα) και αφου το καλυψω με καποιο πανι, για να μην βλεπουν τα ψαρια την μετακομιση και τρομαζουν, να το μετακομησω με το βανακι της εταιρειας μαζι με τα ψαρια μεσα. Οταν φτασω στην εταιρεια να βαλω δυο λαστιχα και να κανω ανταλλαγη νερων απο το ενα στο αλλο (για μια ωρα) ωστε να διασφαλισω ιδιες συνθηκες νερου. Στην συνεχεια λεω να αδειασω το μικρο ενυδρειο μαζι με τα ψαρια στο μεγαλο ενυδρειο (γιατι για να πιασω τα ψαρια ενα ενα με την αποχη ειναι απο χλωμο εως αδυνατο).
Τι γνωμη εχετε για την διαδικασια που σκεφτομαι? Έχετε να προτεινετε κατι καλυτερο?
Λογω της σοβαροτητας της καταστασης, παρακαλω τις αποψεις μονο οσων εχουν κανει καποια αναλογη μεταφορα και διαθετουν την απαιτουμενη εμπειρια που δεν διαθετω εγω.
Σας ευχαριστω
|