|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ θα τείνω να συμφωνήσω μερικώς με τον malawi... well done, grasshopper!
![]() Με την σειρά το υποθετικό σενάριο καταστροφής.... 1) Κάποιος που έτρωγε τις μάπες του για αρκετό καιρό (μάλλον από τα socolofi) απλά παρέδωσε όσο έλειπες. 2) Το ότι έχεις αρκετά υψηλή θερμοκρασία (30-31) έκανε την αποσύνθεση του νεκρού ψαριού πάρα πολύ πιο γρήγορη. 3) Το γρήγορα αναπτυσόμενο, έξτρα, βιολογικό φορτίο (αμμωνία από το πτώμα, και ίσως κάποια παραπάνω τροφή από πιθανό αυτόματο-τάϊσμα/ταμπλέτες όσο έλειπες) ήταν τόσο ώστε να μην αφήνει την βιολογία των φίλτρων σου να κάνει έγκαιρα τον κύκλο αζώτου, με αποτέλεσμα να βλέπεις ακόμα και τώρα αμμωνία. 4) Όσα άτομα δεν ήταν στο 100% της υγείας τους... τον ![]() 5) Τα νέα πτώματα, έκαναν το αρχικό πρόβλημα (βλ. 3) ακόμα πιο έντονο και ίσως και να 'κράσσαραν' τα βιολογικά φίλτρα σου! The day after.... να και μάλλον περιττό, θα προτείνω τις διορθωτικές κινήσεις που βλέπω σωστές μετά από τέτοιας έκτασης απώλεια σε κιχλίδες. Τα βιολογικά σου φίλτρα θέλουν πολύ καλό πλύσιμο να αραιώσουν τα βακτήρια της αμμωνίας λιγάκι ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν και στον δεύτερο κύκλο καλύτερα (βαρύ φορτίο αμμωνίας, και νιτρικών που ακόμα έχεις). Πλένε (εναλλάξ) τα 2 σου φίλτρα, ένα κάθε φορά, ανά 2-3 ημέρες για όσο κάνεις τις αλλαγές (παρακάτω). Μεσαίες (20-30%) αλλαγές νερού κάθε 2-3 ημέρες μέχρι να έχεις πάλι μηδενικές μετρήσεις... Ελάχιστο τάϊσμα για τις 10 αυτές ημέρες που πλένεις φίλτρα και κάνεις αλλαγές. Όπως προτείνει και ο Πρύτανης, άμεσα θα έβαζα αεραντλία (προσωπικά έχω μόνιμα μία μέσα στο 400αρι μου) και κάρβουνο σε κάποιο φίλτρο και θα το άφηνα για τουλάχιστον τις πρώτες 4-5 αλλαγές (αν είναι ανα 2 ημέρες, ο άνθρακας θα μείνει για 8-10 ημέρες, μετά σούταρε τον, θα έχει γίνει δηλητήριο!) Παράθεση:
. |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|