Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Φυτεμένα Ενυδρεία > Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά

Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 07-07-06, 00:05
genetix Ο χρήστης genetix δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Γη :-)
Προεπιλογή

Καλησπέρα σε όλους.

Μετά από κάμποσο καιρό προσεκτικής "χορήγησης" λιπασμάτων και παρατήρησης, είχα τα εξής αποτελέσματα, τα οποία παραθέτω γιατί μπορεί να βοηθηθεί κάποιος που έχει το ίδιο πρόβλημα που είχα εγώ, και τελικά το έλυσα!

1) Το μόνο που δεν πρόσθετα σε λίπασμα ήταν ο φώσφορος. Μόλις άρχισα να προσθέτω και φώσφορο(κλύσμα) είδα μεγάλη διαφορά και στην ταχύτητα ανάπτυξης των φυτών, αλλά και στο φαινόμενο του νανισμού που μερικά παρουσίαζαν. Ο σίδηρος άρχισε να απορροφάται και το νερό να αποχρωματίζεται.
2)Έκανα αλλαγή της λάμπας Nirox Colour bright με μία Osram fluora. Επίσης διαπίστωσα μεγάλη διαφορά στην ανάπτυξη των φυτών. Η Nirox Colour bright είναι μάπα για φυτεμένο ενυδρείο.

Τα φυτά αναπτύσσονται με τρελούς ρυθμούς(κάθε...3 μέρες κλαδεύω τα ταχείας ανάπτυξης, κυρίως limnophila, hygrophila και ceratophyllum). Σε αυτό βέβαια παίζει σημαντικότατο ρόλο και το CO2 που είναι πια στα 30ppm.

Σαν επόμενο βήμα σχεδιάζω την προσθήκη επιπλέον φωτισμού ώστε να φτάσω το 1.1w/L για να μπορέσω να πετύχω ακόμα πιο συμπαγή ανάπτυξη και να βάλω και κάτι σε γρασίδι(δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι, το χαλίκι μου είναι χοντρόκοκκο(5-6mm) και θέλω κάτι να πιάνει κάτω εύκολα, οποιεσδήποτε προτάσεις ευπρόσδεκτες!!). Πιθανόν να αλλάξω το χαλίκι σε πιο λεπτόκοκκο(2-3mm) και να βάλω και κάτι σε υπόστρωμα(τώρα δεν έχω τίποτα). Έχω περίσσεμα από Tetra complete substrate από έναν φίλο. Το έχει χρησιμοποιήσει κανείς? Αν είναι μάπα να πάρω κάτι άλλο, μία φορά γίνεται το στήσιμο...

ΥΓ. Μήπως έχει δει κανείς ένα τύπο γρασιδιού που πουλάει τώρα τελευταία η "Άβυσσος" ? Είναι "πιασμένο" σε κάτι πράσινα ορθογώνια σφουγγαράκια. Ξέρει κανείς τι φυτό είναι?

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη genetix : 07-07-06 στις 14:24
Απάντηση με παράθεση

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές