Πριν κάποιες μέρες σε μια επίσκεψη σε φίλους μου χάρισαν ένα eheim eco pro 300 καθώς και μία μπουκάλα co2 5kg! Κρίμα είναι να κάθονται οπότε επιστράτευσα μια ακόμα γυάλα που είχα κολλήσει πριν αρκετά χρόνια με διαστάσεις 60*35*35 και πάχος τζαμιών 5 χιλιοστά. Ή γυάλα δεν είχε χρησιμοποιηθεί τότε και είναι σε πόλη καλή κατάσταση. Αυτή την στιγμή βρίσκεται γεμάτη στο μπαλκόνι για δοκιμή και τα πάει καλά. Στόχος και πάλι είναι η οικονομία, η λιγότερη δυνατή συντήρηση, και να ταιριάζει με αισθητική μου. Στο YouTube βρήκα ένα βίντεο με ένα ενυδρείο (που χωρίς ντροπή θα αντιγράψω) όπου στην ουσία δεν έχει τίποτα άλλο από μια πέτρα στην μέση και όλο το άλλο χάλι από eleocharis pusilla mini.
Το φωτιστικό που θα χρησιμοποιήσω είναι
https://a.aliexpress.com/_EzBzwOk στα 60 εκατοστά
Έχω παραγγείλει 2,5kg tropica substrates και 9kg tropica active soil.
Νερό θα χρησιμοποιήσω από αντίστροφη όσμωση.
Περνάω σε ερωτήσεις για συζήτηση
1. Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω την μέθοδο dry start (δεν το έχω κάνει ποτέ) ώστε να γλιτώσω της άλγες τουλάχιστον για αρχή. Ποια είναι η γνώμη σας και τι πρέπει να προσέξω;
2. Μπορώ να βάλω πέτρα λάβας και να λήξει το θέμα ΑΛΛΑ(!) έχω μία ασβεστολιθική η οποία μου αρέσει πραγματικά πάρα πολύ. Πιστεύετε πως αν την χρησιμοποιήσω θα καταφέρω να φέρω το νερό σε σωστές και σταθερές συνθήκες;
3. Το σπίτι μου τον χειμώνα δεν πέφτει ποτέ κάτω από τους 19 βαθμούς. Για τον λόγο αυτό σκέφτομαι να μην χρησιμοποιήσω θερμαντήρα (έχω πάντα για έκτακτη ανάγκη) οπότε ποια η πρόταση σας για ζώντα;