|
Ενυδρεία με χρυσόψαρα Συστήσετε μας τα χρυσόψαρά σας ή και τον χώρο που τα φιλοξενείτε. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Μια φορά ενυδρειάς πάντα ενυδρειάς(!) και αφού με έτρωγε, μετά από αρκετά χρόνια αποφάσισα να επιστρέψω στο χόμπι! Ωστόσο οι ώρες μου στο σπίτι είναι ελάχιστες οπότε για να στηρίξω την απόφαση μου έπρεπε να επιλέξω το κατάλληλο setup και ψάρια ώστε να μην θέλει πολύ συντήρηση, να είναι οικονομικό στην διατήρηση αλλά και στο στήσιμο του και ταυτόχρονα να ταιριάζει με την αισθητική μου. Τον περισσότερο από τον εξοπλισμό που χρειαζόμουν τον είχα οπότε στην ουσία αγόρασα μόνο ένα καινούργιο φίλτρο, υγρά τεστ και κάτι ψιλολόγια. Μικρές μετατροπές στην βάση που είχα φτιάξει παλιά και μια αλλαγή χρώματος. Το ενυδρείο ήταν άδειο για αρκετά χρόνια και αφού έλεγξα τις συλικόνες και διαπίστωσα ότι ήταν σε άριστη κατάσταση, μαλακές και χωρίς φθορές γέμισα την γυάλα και την αφίσα στο μπαλκόνι για τρεις μέρες όπου και δεν διαπίστωσα κάποια διαρροή. Αφού έστησα το ενυδρείο τοποθέτησα την άμμο που καθάρισα κυριολεκτικά με τον ιδρώτα μου(!) και τις πέτρες, το γέμισα με νερό βρύσης που περνάει από φίλτρο δύο σταδίων (στερεών και ενεργού άνθρακα), αντιχλώριο για την σιγουριά και έβαλα λίγη τροφή σε τούλι για να αρχίσει το στρώσιμο. Σε αυτό το σημείο πετάχτηκε ο καταπληκτικός Mihalucci και μου λέει “δεν έρχεσαι από το σπίτι να σου χαρίσω λίγο μπόλι;” Και έτσι έγινε(!) δυο μέρες μετά το φίλτρο μπολιάστηκε και συντηρήθηκε με τροφή για λίγο μέχρι να είμαι έτοιμος και να βρω και τα ζωντανά που θα φιλοξενήσω. Σε αυτό το διάστημα έκανα μετρήσεις καθημερινά και όλα έδειχναν ν πηγαίνουν καλά οπότε ΜΠΛΟΥΜ ο αρμόδιος και ο Σάντσο! (Δεν έχω ιδέα το φύλο τους! Νομίζω πώς και τα δύο είναι θρυλικά) Τα ψάρια τα τάισα μετά από δύο μέρες με λίγο αρακά και τότε άναψα και τα φώτα. Μια εβδομάδα μετά (έπειτα από δύο λάθος παραγγελίες) μπήκαν και τα φυτά που κόλλησα πάνω σε πέτρες λάβας και έθαψα στο υπόστρωμα. Το ενυδρείο θα παραμείνει με αυτό το setup και θα προσθέσω ακόμα ένα φανσι όταν βρω αυτό που θα ερωτευτώ!
Οπότε έχουμε: Ειδος ενυδρείου: Ελάχιστα φυτεμένο με χρυσόψαρα Διαστάσεις: 80*35*40 Όγκος: 112 ψεύτικα, 90~ πραγματικά + 4 στο φίλτρο Ποικιλιες χρυσοψαρων: Ranchu και oranda redcup ¶λλοι συγκάτοικοι : Όχι Φυτά: Microsorium petropus, anubia nana petite, anubia gracilis, pothos Διακοσμητικά υλικά: 18~ κιλά χαλαζιακή άμμος και 9 κιλά πέτρα βασάλτη Φόντο: Αυτοκόλλητο αμμοβολής Εξοπλισμος Φωτισμού/watt: Aquael leddy smart 6 watt και rgb φωτοσωλήνας για το backlight Διάρκεια φωτισμού: 6 ώρες ο κύριος φωτισμός και 4 το backlight Μέσα Φιλτράρισματος/αποδόσεις: Fluval 207 750 λίτρα/ώρα Μέσα Θερμανσης: Θερμαντικό σώμα 100 watt (στο ντουλάπι για να υπάρχει) Μέσα Ψύξης: Diy σύστημα με δυο ανεμιστήρες 120 χιλιοστών υπολογιστή πάνω στον stc1000 (στο ντουλάπι για όταν έρθει η ώρα) Λίπανση: Όχι Παροχή CO2: Όχι Παράμετροι: pH: 8.2 Γενική σκληρότητα (GH): 19 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 17 Αμμωνία (ΝΗ3): 0 Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 Νιτρικά (ΝΟ3): 10 - 30 Αλλαγές νερού(% και συχνότητα): 50%~ κάθε εβδομάδα Θερμοκρασία (μέση τιμή): 19 - 20 ¶λλες πληροφορίες: Έτοιμη diy αυτόματη αναπλήρωση νερού που θα τοποθετηθεί όταν έρθει η ώρα. Ταΐζω καθημερινά με hilarious excel baby και αρακά 2 φορές την εβδομάδα. Νομίζω ότι ταΐζω πολύ γιατί πραγματικά έγιναν στρογγυλά! Μερικά σύντομα βίντεο: https://youtu.be/hR_Q76sqCPk?si=ZnREu9EO9zlkR70R https://youtu.be/LP8B3A9Rmfs?si=kEoIKSpPU23AVUHN https://youtu.be/32oEgf8Olfk?si=g79o1uPmk_gcZJ9g Δεν με αφήνει να ανεβάσω φωτογραφίες. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τον Μιχάλη για το μπόλι ΚΑΙ το τσίπουρο που κέρασε! Η παρέα είναι καταπληκτική και ένα κομμάτι του χόμπι που το κάνει πιο ευχάριστο. Επίσης για όσους είναι από Θεσσαλονίκη θέλω να συστήσω το κατάστημα pet mart. Δεν είναι διαφήμιση ούτε καν ήξερα τους ανθρώπους πριν λίγες μέρες απλά εντυπωσιάστηκα με την δουλειά τους και νομίζω αξίζει μια επίσκεψη στον ζωολογικό κήπο που έχουν! |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Επιστροφή με χρυσόψαρα | Belafode | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 22 | 06-03-25 17:21 |
επιστροφή?!? | Pritanis | Δίσκοι | 17 | 14-12-15 10:12 |
Επιστροφή | George81 | Malawi | 37 | 14-12-15 09:05 |
Επιστροφή!!!! | madfdg | Reef | 68 | 15-11-09 01:08 |