Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 20-11-17, 22:30
Το avatar του χρήστη tanganyika
tanganyika Ο χρήστης tanganyika δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: αθηνα
Προεπιλογή ...

Καλησπερα φιλε μου ,

με την λιγη εμπειρια μου εχω να σου πω τα εξης

1. την καφε αλγη οσο και να την καθαριζεις παλι θα εμφανιστει , ειναι πολλοι οι παραγοντες που μπορει να παρουσιαστει πχ. φωτα-νεοστημενο ενυδρειο ,ριχνεις πολυ τροφη ,μη τακτικες αλλαγες νερου και και και .. , θα κανει τον κυκλο της και θα φυγει (αργει ..θελει υπομονη )εχω παρατηρησει οτι οταν το φιλτρο εχει ανθρακα μεσα η εξαρση της ειναι μικροτερη ..(οι αποψεις για τον ανθρακα διιστανται οποτε διαβαζεις και επιλεγεις , εγω ειμαι της αποψης οτι τακτικη αλλαγη (1 φορα τον μηνα ) του ανθρακα κερδη θα δωσει παρα ζημιες ..αλλοι τον βαζουν μονο σε θεραπιες ..its your choice .

2.διαλεξες τον δυσκολο δρομο για να στρωσεις , εγω στην θεση σου οπως και εκανα αφου εβαλα το μπολι εβαλα τα ψαρακια κατευθειαν καθως προσφερουν την αμμωνια που πρεπει για την βιολογια σου .

3. δεν μας ειπε με τι μετρας ? υγρα τεστ εχεις ?

4. οπως βλεπω τις μετρησεις δεν ειναι και πολυ θετικο οτι μετρας αμμωνια ! μετα το μπολι θα επρεπε να μετρας ΜΟΝΟ νιτρικα γυρω στα 10-20 οπου εκει θα εκανες μια αλλαγη νερου της της ταξης 60-70% και αφου μετρουσες ξανα ΜΟΝΟ νιτρικα θα σουν κομπλε..
Στην δικη μου περιπτωση μετρουσα αφου εβαλα το μπολι , λιγα νιτρωδη..για 8 μερες ! καθολου αμμωνια ..καθολου νιτρικα ..οποτε μετα τις 8 μερες αυτα τα νιτρωδη γινανε νιτρικα και τελος ο κυκλος , η βιολογια λοιπον που ειχα παρει δεν ειχε δυναμη και ηθελε το χρονο της , τωρα το οτι δεν βλεπεις εσυ τα νιτρικα θελει τον χρονο του ...περιμενε λιγο , (μηπως εχεις φυτα και απορροφανε τα νιτρικα ? ) πρεπει να δεις την αμμωνια ..ομως ..δεν θελουμε καθολου αμμωνια ..ισως δεν επιασε το μπολι που σου δωσανε και πρεπει να παρεις και αλλο , ισως κατα την μεταφορα αν δεν οξυγονωνοταν να την εχασες ..

αυτα ελπιζωνα βοηθησα λιγο !

Καλη συνεχεια.

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές