|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτά για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Η χλωρίδα σαν σημαντικό συστατικό ενός υγειούς υγροβιότοπου. Ενισχύει το έργο της φίλτρανσης και μετατρέπει το χώρο σε μια γωνιά ξεκούρασης του πνεύματος και των οφθαλμών. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
#1
|
||||
|
||||
![]()
Μια και η παρέα ολοένα μεγαλώνει και πολλές από τις απόψεις μας σχετικές με την άγρια χλωρίδα συνάδουν, είναι καιρός να ξεκινήσουμε μια καταγραφή ή ακόμα και χρήση των διάφορων υδροχαρή φυτών που συναντούμε στους υδροβιότοπους των χωρών μας. Σκοπός μας βέβαια δεν είναι να ξεχυθούμε στα λειβάδια ξεριζώνοντας φυτά, αλλά να φτιάξουμε μια κατηγορία αρκετά ενημερωμένη με το θέμα, ώστε να βγουν από την αφάνεια κάποια ομολογουμένως εκπληκτικά μέλη της χλωρίδας μας.
Με μια πολύ γρήγορη ματιά στο διαδίκτυο, συνάντησα δύο σπάνια και όμορφα φυτά που συναντούμε στη Λεμεσό (Μιχάλη) και συγκεκριμένα στον υγροβιότοπο του Φασουρίου. Πρόκειται για ένα σπάνιο είδος υδροχαρή ορχιδέας, της Orchis palustris και του Ranunculus aquaticus (Λούση, μοιάζει με το δικό σας... Μήπως είναι το ίδιο? Δεν το γνωρίζω καν για να είμαι ειλικρινής.) ¶λλα υδροχαρή είδη: Arctium lappa Campanula peregrina Cyclamen cyprium Cyperus cyprius Hedera helix Mentha longifolia ssp. cyprica Minuartia subtilis ssp. filicaulis Origanum cordifolium Pteridium aquilinum Serapias aphroditae Rosa chionistrae Cephalorrynchus cypricus Υγροβιότοποι Δώστε ιδιαίτερη σημμασία στην τελευταία παράγραφο του λινκ αυτού. Τα τεχνητά άγρια κυκλώματα που μπορούμε να κατασκευάσουμε μόνοι μας, μπορούν να υποστηρίξουν, αλλά και να δώσουν την ευκαιρία σε είδη που πολύ πιθανόν να μην έχουν την τύχη να δουνε τα εγγόνια μας. Wild life ponds (δεξαμενές άγριας ζωής) με είδη (χλωρίδας και πανίδας) αποκλειστικά του τόπου μας.
__________________
Το air diffuser, είναι αεραντλία... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη in the pond : 12-05-11 στις 14:09 |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η λίμνη μου στην Λευκωσία (Κύπρος) | yiannossavva | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 703 | 26-04-11 23:58 |
Υδροχλωρικό οξύ (?) | Filippos | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 03-04-04 10:13 |
Ξύδι ή υδροχλωρικό οξύ?? | yiobi | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 27-11-03 17:44 |
ΥΔΡΟΧΛΩΡΙΚΟ ΟΞΥ ( ΗCl) η" ΑΚΟΥΑΦΟΡΤΕ??? | Tolis | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 10-12-02 19:20 |