Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Νότιος Αμερική > Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής

Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Ν. Αμερικής, συζητήσεις για διακόσμηση

 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
  #13  
Παλιά 14-10-10, 14:53
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Μπραβο!!! Πρωτη προσπαθεια πολυ καλη.

Παρατηρησεις επι του συνολου του θεματος:

1. Λαθακι ως προς τη βιοτοπικοτητα της vallisneria gigantea ή αλλιως americana που μονο αμερικανα δεν ειναι αφου υπαρχει παντου εκτος απο την αμερικη. Στη θεση του μπορεις να παιξεις με sagittaria subulata.
Παιξε και με κανενα φυτο επιφανειας ακομα, αν δεν πιασει η Pistia. Χρειαζεσαι σκια.

2. Λαθος η εισαγωγη ολων μαζι των ψαριων και για τη βιολογια και για τη συμβιωση. Πρωτα θα εβαζα τους ροδοστομους, μετα τα ραμ, μετα τα σκαλαρια και στο τελος του χρονου του τριμηνου που χρειαζεται για να ολοκληρωθει μια εισαγωγη ψαριων σε νεο ενυδρειο, θα εβαζα τα κορυ για να εχει ωριμασει καπως και ο βυθος.
Βεβαια δεν ξερω ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο, αν εχει στρωσει το φιλτρο και τι τιμες εχει το νερο απο NO2 NO3.
Γνωριζω επισης και σε δικαιολογω, οτι πολλες φορες δεν ειναι εφικτο να γινει η εισαγωγη των ψαριων στο χρονο που θελουμε εμεις λογω της εξαρτησης μας απο τη διαθεσιμοτητα τους στα καταστηματα.
Πολυ σοφη κινηση εν τουτοις να ξεκινησεις με νερο βρυσης (οπως και το νερο που ηρθαν τα ψαρια) και σταδιακα να το φερεις στις ιδανικες συνθηκες.
Μπαφερ μακρυα και δεν χρειαζεται καν με την ΑΟ.

3. Απεφυγε μεγαλους ογκους ξυλων πανω στο βυθο με μειωμενη κυκλοφορια νερου. Απο κατω θα δημιουργηθουν αναεροβιες περιοχες και κινδυνος για παραγωγη υδροθειου.
Προτεινω τα χοντρα μερη των ξυλων να βρισκονται ψηλα και να κρεμονται μεσα στο ενυδρειο τα ψιλα κλαδια φτανωντας ιδανικα οι ακρες τους μεχρι το βυθο, σαν προσομοιωση των ακρων των ριζων των δεντρων που ερχονται απο την οχθη και εισχωρουν στο ποταμι.
Μαλλον θα χρειαστουν δεσιμο για να επιτευχθει αυτο.

4. Η φιλτρανση σου ειναι πολυ καλη και αν κανεις και συστηματικα τις αλλαγες σου, μη βγαλεις κανενα σκαλαρι (τουλαχιστον τωρα). Αντιθετα εγω θα προσθετα 5-10 ακομα κορυ.
Τα ραμ αν δεν βγουν ζευγαρι, δεν ειναι δυσκολο να τα χωρισεις και να βγαλεις οποιο θελεις, αφου συνηθως ειναι πειναλές και μολις πλησιαζεις το τζαμι ερχονται για μασα.
Τωρα που ειναι μικρα ολα τα ψαρια και ο χωρος ειναι απλετος και η φιλτρανση περισσευει, θα μπορουσες να βαλεις μια ομαδα 5-6 ραμ για να πετυχεις σιγουρα ζευγος και οταν ξεχωρισει να βγαλεις τα υπολοιπα.
Κοιτα και για κανενα ζευγαρι ancistrus.
Εγω θα εβαζα κι αλλο ενα (διαφορετικο απο ραμ) ζευγαρι νανοκιχλιδας.

5. BLACKWATER ΤΟΠΙΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ
Αν δεν θελεις/βαριεσαι να παιξεις με τυρφη ή ξερα φυλλα, δοκιμασε αυτο. Ενα καπακι φτανει για να κανει μαυρο ολο το νερο σου.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
 


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
ελληνικο βιοτοπικο 56 λιτ Πάνος Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ελλάδας - Ευρώπης 155 28-06-12 18:51
βιοτοπικο apistogramma sp2 chris7 Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής 21 24-03-10 01:14
αποριες για βιοτοπικο dinos99 Γλυκό νερό - Γενικά 0 29-06-09 14:18
Βιοτοπικο με δισκους kanarini Δίσκοι 13 16-04-08 06:31
βιοτοπικο ενυδρειο steady Δίσκοι 24 01-07-07 12:49

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:45.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,15008 seconds with 13 queries