|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές Το σύνολο του τεχνητού εξοπλισμού και υλικών που θα υποστηρίξουν τη δεξαμενή μας, μετατρέποντας την σε ένα υγειές κύκλωμα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Nexus
Την παρακάτω φωτογραφία την τράβηξα εγώ και έχω δει το φίλτρο να δουλεύει. ![]() Πρώτα να πω ότι είναι φίλτρο ροής. Το νερό διοχετεύεται από το σημείο (1) Εσωτερικά βρίσκεται ένα καλάθι το οποίο είναι γεμάτο με βιόμπαλες. (κατάκρίβιαν είναι πλαστικός σωλήνας κομμένος σε κομμάτια ο οποίος έχει μεγάλη επιφάνια) Το νερό περνάει μέσα από αυτό το υλικό και πηγαίνει από το κέντρο του καλαθιού. Το κέντρο του καλαθιού είναι συνδεδεμένο με την έξοδο Αρ.(4) Από εκεί εισέρχεται στην αντλία Αρ. (5) και επιστρέφει στην λίμνη. Ο καθαρισμός του είναι πού εύκολος. Συνδέεται ένα κομμάτι σωλήνα στο κέντρο του φίλτρου για να σταματήσει η ροΐ νερού προς την αντλία. Διοχετεύεται αέρας από την αεραντλία Αρ.(2) προς την βάνα Αρ.(6) Ο αέρας αυτός διοχετεύετε στον πάτο του φίλτρου με αποτέλεσμα να ανακατεύεται το βιολογικό υλικό που βρίσκεται μέσα στο καλάθι. Ανοίγοντας την βάνα Αρ.3 αφαιρείται όλη η ακαθαρσία που έχει μαζευτεί. Θεωρό ότι το αποτέλεσμα της φίλτρανσης είναι πολύ καλό. Τα μειονεκτήματα που εντόπισα είναι τα ακόλουθα.
ΔΕΝ θα ήταν δικιά μου επιλογή ένα τέτοιο φίλτρο για τα πολλά μειονεκτήματα που περιέγραψα αναλυτικά ποιο πάνω. Μου άρεσε όμως ο τρόπος καθαρισμού του και κάνω σκέψεις πως μπορώ να μετατρέψω το δικό μου DIY να κάνω καθαρισμό με αυτό τον τρόπο. Έχω κάτι στο μυαλό μου θα το ΔΟΚΙΜΑΣΩ και θα σας ενημερώσω με φωτογραφίες και βίντεο. |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Resun DM-320 εξοπλισμός | Spike | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 13-04-10 20:46 |
Κατασκευή, φωτισμός, φίλτρα, εξοπλισμός, όλα αυτά μαζί και αλλά πώς να το κάνω? | kifinas | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 01-05-08 01:26 |
νεο ενυδρείο- εξοπλισμός | paxh2o | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 17-01-07 00:22 |
τι εξοπλισμός για μεσογειακό? | Strahos | Μεσογειακό | 28 | 29-12-06 23:55 |
Το reef του φτωχού (εξοπλισμός) | sps4ever(niktso) | Εξοπλισμός Θαλασσινού νερού | 15 | 29-10-06 17:09 |