|
||||
|
||||
![]()
Απλά δεν θέλω να γίνονται παρεξηγήσεις χωρίς ουσιαστικό λόγo (ομολογώ ότι με ενόχλησε που έγραψες ότι σε πήρα από τα μούτρα, γιατί δεν υπήρξε ποτέ τέτοιος σκοπός) και ήθελα να αποσαφηνήσω τα πράγματα.
Όσον αφορά το ζήτημα των μαγαζιών θα πρέπει να αναφερθώ στην ιστορία του επισημασμένου μηνύματος με τα προτεινόμενα μαγαζιά. Όταν φτιάχτηκε στην αρχή, πριν μπόλικα χρονάκια, η πλειοψηφία των καταστημάτων (Pet-shops, Lfs) ήταν αν όχι λάθος ενημερωμένοι τουλάχιστον άσχετοι. Τα οποία έδινα εντελώς λάθος συμβουλές, το στρώσιμο-κύκλος του αζώτου-το αγνοούσαν, οι αλλαγές νερού ήταν 6 μηνιαίες κλπ χαριτωμένα κουλά. Μιλάμε για χάος και μάλιστα τότε ήταν πολύ λίγα τα καταστήματα σε σχέση με σήμερα. Έγινε μία προσπάθεια από τα μέλη μας να εντοπιστούν άνθρωποι που μπορεί να είχαν κατάστημα με ενυδρεία αλλά είχαν-τουλάχιστον-τις βασικές γνώσεις και μπορούσαν να σε καθοδηγήσουν πως να έχεις ένα σωστό ενυδρείο. Βέβαια με τα χρόνια (απ' ότι έχω δει) άλλαξε το μοτίβο και άρχισε να γράφει ο καθένας όποιο μαγαζί του αρέσει, εκεί δεν έχει την δυνατότητα κανείς μας να το επιβεβαιώσει και πλέον (καλύτερα εδώ και αρκετό καιρό) δεν το θεωρώ αξιόπιστο το συγκεκριμένο νήμα. Στο γιατί πουλάνε τώρα παπαγαλόψαρα κλπ βασικά μόνο αυτοί μπορούν να απαντήσουν, αλλά νομίζω είναι σαφές ότι μιλάμε για επάγγελμα-εμπόριο και όχι για ζωοφιλικές οργανώσεις. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, με οικονομικό κόστος, αλλά αυτό δείχνει κατ' εμέ μεγαλύτερο επαγγελματισμό. Είναι πως το αντιλαμβάνεται κανείς αυτό που κάνει. ΥΓ το link στο έδωσε ο Platy όχι εγώ. |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
τι ειναι αυτο ? ειναι κακο? | dr0s0s | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 4 | 03-05-09 00:00 |
Τι ειναι?? | Nikos! | Γενικά - Αναγνωρίσεις ειδών | 11 | 02-03-09 17:51 |
Ειναι αληθεια η ειναι αλλη μια παραπλανιση? | fotis_k | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 30-12-08 08:26 |
τι ειναι? | antonis t83 | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 4 | 22-02-08 19:29 |
Ειναι reef safe η δεν ειναι? | reefland | Reefsafe | 13 | 28-09-04 15:44 |