|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Και αφου περασε ενας χρονος χωρις να χρειαστω την βοηθεια του CO2 για το φυτεμενο μου, εφτασε η ωρα που ενα πανεμορφο φυτο (Alternanthera reineckii lilacina) που μου χαρισε ο Αλεξ (Raven) να με βαλει στα βασανα.
Τροπος του λεγειν βασανα, γιατι οι οδηγιες του φορουμ για ιδιοκατασκευη μπουκαλι σε συνδυασμο με πληροφοριες απο τα ξενα για τα μεγεθη των μπουκαλιων που μπορω να χρησιμοποιησω σε μεγαλυτερο ενυδρειο απο 100-120 λιτρα, εκαναν το project παιχνιδακι. Μαζι εμαθα και τι γινεται με τις διαφορετικες δοσολογιες ακομα και με τους τροπους παρασκευης του μιγματος (aseptic method) κλπ. Τεσπα θα δωσω τα δεδομενα και μετα τις ερωτησεις μου. ΔΕΔΟΜΕΝΑ : Σε ενα ενυδρειο 210 λιτρων (160 λιτρων καθαρου νερου) εβαλα ενα μπιτονι 4 λιτρων με μειγμα και μια σκαλα της hagen με εποτελεσμα να εχω 96 φυσαλιδες το λεπτο. Η σκαλα ειναι κατω απο την εξοδο του φιλτρου και νομιζω η διαχυση ειναι σωστη. Οι τιμες στο ενυδρειο ηταν πριν το CO2 temp 26C pH 6,2 kH 0,75 gH 4 NH3 10 NO2 0 NO3 0 TDS 80 Αλλαγη με 55 λιτρα νερο απο ΑΟ 100% προετοιμασμενο μια εβδομαδα με 1 λιτρο τυρφη συν λιγους ηλεκτρολυτες πριν την αλλαγη. και μετα το CO2 Ιδιες με μονη διαφορα οτι το pH "κιτρινησε" στο υγρο της APi που σημαινει 6 αλλα αυτη ειναι η χαμηλοτερη τιμη που μετραει, δεν δειχνει πιο κατω. (και το tds πηγε 90 αλλα μου την εκανε αυτη τη μικρη αποκλιση παντα μερικες μερες μετα απο την αλλαγη νερου) ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 1. Εχω ακουσει οτι με diy CO2 δεν υπαρχει περιπτωση να γινει το pH-crash. Ισχυει στη δικη μου περιπτωση και αν ναι γιατι? 2. Με αυτα που αναφερω και μεχρι να φερω το ph-meter για να ξερω ακριβως τιμη και να υπολογιζω και με τον τυπο σχεσης pH-kH-CO2 την ακριβη τιμη CO2 υπαρχει περιπτωση να εχει πεσει το pH με την παροχη του diy CO2 (96 φυσ/λεπτο) πολυ κατω απο 6 ? 3. Υπαρχει περιπτωση να εμφανιστει προβλημα με την οξυγονωση του νερου (ιδιως το βραδυ που συνεχιζει φυσικα η παροχη co2) σημειωση : δεν εχω δει ψαρια στην επιφανεια, εκτος των gourami που ειναι φυσιολογικο. 4 σχολια, παρατηρησεις, ερωτησεις, προτασεις δεκτες ![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γεμισε οξυγονο το ενυδρειο μου. | kifinas | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 04-06-08 08:28 |
οξυγονο προβλημα | naupaktos84 | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 21-10-07 00:03 |
Crash test | lasal | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 14-01-05 22:52 |