|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!
Λοιπόν.. στο Juwel Rekord 70 μου (φυτεμένο), εξακολουθώ να έχω NO3=περίπου 0.. Πιθανότατα τα τρώνε τα φυτά (αφενός γιατί το βιολογικό φορτίο από τα guppies είναι μάλλον λίγο, αφεταίρου γιατί έχω και μπόλικο κερατόφυλλο για να κρύβονται τα μικράκια..). Αύξησα την ποσότητα KNO3 που ρίχνω, αλλά παράλληλα έχω αρχίσει και υποψιάζομαι σοβαρά το πράσινο σφουγγαράκι του φίλτρου.. Το κατά πόσο αυτό κάνει ή όχι απονιτροποίηση είναι μια μεγάλη ιστορία, και οι απόψεις μάλλον διίστανται.. Καλού κακού όμως, λέω να το αφαιρέσω.. Αφού λοιπόν δεν υπάρχει και άνθρακας στο φίλτρο, θα μείνει αρκετός χώρος, οπότε λέω να προσθέσω κάποιο βιολογικό υλικό.. Οπότε το φίλτρο θα έχει ως εξής: 1. Πάνω πάνω (στην αρχή) υαλοβάμβακα (ως μηχανικό φίλτρο), τον οποίο αλλάζω εβδομαδιαία (ούτως ή άλλως είναι και φθηνός..) 2. Τα 2 μπλε σφουγγαράκια της Juwel. Αυτά θα λειτουργούν και ως μηχανικά φίλτρα, σωστά? ¶ρα θα τα βάλω μετά τον υαλοβάμβακα, για να βγαίνουν και να καθαρίζονται και πιο εύκολα.. Σωστά? (1η ερώτηση) Πρώτα το χοντρό και μετά το λεπτό? Ή ανάποδα? (2η ερώτηση) 3. Απ'όσο διάβασα, τα καλύτερα βιολογικά για να προσθέσω είναι substrat pro και siporax.. (1lt λογικά θα χρειαστώ..) Το 1ο έχει μεγαλύτερη ειδική επιφάνεια 450m2/lt, έναντι 270m2/lt (οπότε είναι πιο αποδοτικό, και μπουκώνει πιο δύσκολα), αλλά μάλλον θα προτιμήσω το 2ο, ως πιο ανθεκτικό (αν και κάποιοι το κρατάνε περισσότερο, το substrat λέει ότι θέλει αντικατάσταση ανά χρόνο, ενώ το siporax ποτέ).. Συμφωνείτε με την επιλογή? (3η ερώτηση) 4. Κάπου είδα να βάζουν κάτω κάτω υαλοβάμβακα, για μηχανικό φιλτράρισμα στην περίπτωση που για κάποιο λόγο το φίλτρο παίρνει νερό και από κάτω.. Ο υαλοβάμβακας είναι μάλλον επικίνδυνος σαν τελευταίο υλικό, σύμφωνα με το Γη & Ύδωρ.. Από την άλλη, όμως, θα μπορούσε να μπει π.χ. στο τέλος κάποιο σφουγγαράκι.. Χρειάζεται κάτι τέτοιο, ή μπα? (4η ερώτηση) Υ.Γ. Για να μη σας πρήζω και γίνομαι κουραστικός, έκανα το ψαξιματάκι μου, οπότε μένουν μόνο 4 ερωτησούλες (που τους έχω βάλει και νουμεράκια), που το μόνο που χρειάζονται είναι 4 ναι/όχι, για επιβεβαίωση.. Παρόλα αυτά.. το θέμα Πράσινο Σφουγγάρι & Απονιτροποίηση είναι ακόμα ανοιχτό, οπότε αν έχει κάποιος αντίστοιχη εμπειρία, νομίζω θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον..
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Υλικό για εξ. φίλτρο Eheim 2080 | xaftel | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 16-04-08 11:31 |
ΖΗΤΑΩ ΒΟΗΘΕΙΑ - Φίλτρο JUWEL compact H & αλλαξή νερού;;; | batman_gardiki | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 12 | 08-04-08 13:36 |
Εσωτερικό ή εξωτερικό φίλτρο??? | arxariosss | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 28 | 21-10-07 11:18 |
Εσωτερικό φίλτρο vs εξωτερικό | Fanis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 27-09-05 15:40 |
εσωτερικό φίλτρο RENA | antonio | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 20 | 30-06-04 00:43 |