Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Νότιος Αμερική > ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 19-03-25, 19:27
kontak Ο χρήστης kontak δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Προεπιλογή Φαγωμάρα στο ενυδρείο

Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα,

επειδή είναι και το πρώτο post να σας πω ότι ένα χρόνο ήμουν με ένα μικρό ενυδρείο 23 lt και πριν 6 μήνες περίπου έφτιαξα μόνος μου ένα ενυδρείο περίπου 180 καθαρά lt(225 lt σε εξωτερικές διαστάσεις) μέσα σε τζάκι. Έβαλα αληθινά φυτά, πέτρες και γενικά έγινε ένα ωραίο ενυδρείο.

Μετά από πολλές αντάρες και αφού έχει στρώσει πλέον το ενυδρείο, τα ψάρια που έχω βάλει και έχουν μεγαλώσει αυτό το 6μηνο, είναι ένας pleco που είναι τώρα στα 15 cm, ένα electric blue jack dempsey στα 5 cm, ένα firemouth στα 12 cm, ένας clown loatch στα 13 cm και το Σάββατο πρόσθεσα και ένα texas γύρω στα 12 cm και εκεί ξεκίνησαν τα προβλήματα.

Με το που μπήκε έδινε μάχη στόμα με στόμα με το firemouth ασταμάτητα μέχρι που το firemouth υποχώρησε. Τώρα όμως έχει πέσει πάρα πολύ η δραστηριότητα του και το σώμα του δείχνει να χάνει δέρμα, όπως και τα πτερύγια με την ουρά να έχουν χάσει κομμάτια.
Από χθες δεν τρώει και δεν μπορούσε ούτε να κουνηθεί, επίσης και ο jack έχει φάει κυνηγητά και σκίστηκε η ουρά του λίγο. Χθες αποφάσισα να βάλω τον texas σε μία γεννήστρα και ο firemouth ξεκίνησε σήμερα να κινείται λιγάκι αλλά συνεχίζει να μην τρώει

Το θέμα είναι πόσο καιρό να αφήσω μέσα τον texas και κατά πόσο θα συμμορφωθεί άμα ξανά βγει;

το firemouth θα στρώσει ή όχι; υποθέτω είναι από το στρες καθώς δεν έχει πληγές.

Έριξα ektozon και toxivec σήμερα (είδα λίγα νιτρικά) και νερό είχα άλλαξα την Δευτέρα.

Τα υπόλοιπα ψάρια είναι καλά.

Δεν θέλω να το διώξω το texas και θέλω να βρω ένα τρόπο να συμφιλιωθούν κάπως, όπως και ο firemouth κυνήγαγε τον clown στο τάισμα αλλά γενικά ήταν σαν παιχνίδι.
Πρέπει να ρίξω και άλλα επιθετικά να μην είναι οι δυο τους;

Φωλιές και φυτά έχω αρκετά.
Απάντηση με παράθεση

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές