|
||||
|
||||
![]()
'Ηρθε η ώρα να παρουσιάσω και εγώ το θαλασσινό ενυδρειo μου. Είναι η πρώτη μου προσπάθεια που κάνω στα αλάτια μετά από αρκετά χρόνια που ασχολούμαι με το χόμπι του ενυδρείου. Πάντα το θαύμαζα το θαλασσινό αλλά πάντα φοβόμουνα να το δοκιμάσω, αλλά τώρα επιτέλους πήρα την μεγάλη απόφαση και γι αυτό θέλω να είστε επιεικείς.
Ακολουθούν μερικές πληροφορίες για το όλο σύστημα: Διαστάσεις: 100Χ40Χ55. Λίτρα: 220 λίτρα.Τύπος:reef Χρόνος λειτουργίας:3 μήνες Ρουτίνα-αλλαγές νερού:20% Κάθε 10 μέρες Φωτισμός:10 Ώρες led φωτιστικό 165w λευκό-μπλέ με χρονοδιακόπτες Φίλτρανση:Σάμπ 80 λίτρα με 2 αντλίες επιστροφής 1400λίτρα και 1800λίτρα με άνθρακα και αντιφώσφορο. Skimmer: Deltec 600 Αντίστροφη όσμωση 4 σταδίων water waves Αυτόματη αναπλήρωση: Ναι DIY Κυκλοφορία:sun sun 3000λίτρα Θέρμανση: 2 Θερμαντήρες 150watt και 100watt Ψύξη: 4 ανεμιστήρες 8"απο υπολογιστη Θερμοκρασία: 25 βαθμοί Νεκρός βράχος 16 κιλα στρωμένος με ζωντανά βακτήρια 1,5 μήνα Βυθός: Αραγωνίτης 15 κιλά Αλάτι: Tropic Marin Pro reef Υπάρχουν ακόμα: Ρεφρακτόμετρο,TDS 3 meter, βαρέλι 60 λιτρων No3:0 Νο4:0 pΗ:8 KΗ:8 Mg:1270 Ca:460 Αλατότητα:1024 Είδη & αριθμός ψαριών,ασπόνδυλων,Κοραλιών 3 clownfish 1 blue tank 1 Labroides Dimidiatus 1 αχινο(μάλλον θα φύγει) star polyps Euphyllia paradivisa μανιτάρια 4 είδη,πράσινο,κοκκινο,γαλαζοπράσινο,μπορντό μπλέ σφουγγάρι ricordeas florida protopalythoa mutuki caulastrea green xenia acropora καφε(μου την χάρισαν μισό καμμένη) σαρκόφυτο Ξέρω οτι θα χρειαστώ σίγουρα και μια δοσομετρική αντλια και ίσως και ενα wave maker παρατηρήσεις δεκτές. ακολουθούν φωτογραφίες.
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρώτη φορά ενυδρείο και ένας ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ | sotiris_k | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 24-10-16 11:47 |
πρώτη φορά με αντίστροφη όσμωση!!! | mikrosaquaristas | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 01-07-11 23:58 |
Η πρώτη μου φορά!!!! | Iann_is | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 2 | 09-03-08 13:19 |