|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Περιμένω με μεγάλη αγωνία να έρθουν να δω διάφορες! Πιστεύω σε χρώμα είμαι καλά αλλά σε ανάπτυξη θέλω αρκετά ακόμα! |
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
¶μα φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο είμαστε κομπλέ!
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Μετα απο αρκετο καιρο πιστευω οτι πρεπει να σας πω το πως δουλευει το ενυδρειο μου!
Είδος ενυδρείου: reef Τύπος ενυδρείου 95*65*50 γυαλί Πόσο καιρό: 2,5χρονια Συνολικά λίτρα: Sump (ναι/όχι):ναι 150λιτρα μεικτα Skimmer: NYos quantum 160 Φωτισμός: 3*50w myltichip power led Κυκλοφορία: 1 RW8 2TUNZE 6015 ΠΕΟΣΕΧΩς αλλες 2 RW8 Υπόλοιπος εξοπλισμός Deltec pf 509 calciumreactor,vertex rx 1,5 Zeolite reactor 2 DIY reactor για ανθρακα και αντιφως ¶λλες πληροφορίες: Ρουτίνες συντήρησης (αλλαγές νερού, πρόσθετα κλπ): Εβδομαδιαιες αλλαγες 20% με αλατι korallen zucht Zeobac και votka 0.3ml ημερησίως ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ Ιχθύες:1 Zebrasoma xanthurum, 1 Zebrasoma flavescens, 4 Chromis viridis 4 Chromis nemurus, 2 Amphiprion ocellaris, 2 Pterapogon kauderni, 2 Sphaeramia nematoptera, 1 Pictichromis paccagnellae, 1 Salaria fasciatus. Ασπόνδυλα(είδη και αριθμός): 2 Lysmata amboinensis, 1Dolabella auricularia, 8 Trochus sp, 1 dolabella auricularia, 1 Linckia laevigata Κοράλλια(είδη και αριθμός): LPS:Trachyphyllia geoffroyi(red,metalic green), Euphyllia ancora(gold ultra,metalic green), Euphyllia divisa(green, green-metalic) SPS:Acropora tenuis(blue-green, yellow, angelina),Acropora milepora (pink, yakinthos pink,red-green), Acropora staghorn(gree-blue,purple), Acropora valida, Acropora secale tricolor, Acropora strawberry, Acrpora red planet, Acropora desalwi, Acrpora turaki,Acropora humilis, Montipora digitata(red,purple), Montipora capricornis(green, brown), seriatopora(blue,green), Ρουτίνες συντήρησης ιχθύων-κοραλλιών Zeofood7 ,Zeovit coral vitalizer ,Reef plus. Τα ψαρια ταιζονται με κατεψηγμενες τροφες κυριος Mysis και artemia με σκορδο. ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΕΣΤ μέτρησης μια με δυο φόρες την εβδομάδα Αλατότητα: 1027 PH:8+ KH:7,3 ΝΗ3/NH4:0 ΝΟ2:0 ΝΟ3:0-0,2 PO4:0 Ca: 420 Mg:1310 Θερμοκρασία: 27,3 Το σύστημα πέρασε από μια αλλαγή των ρουτινών και από ένα λάθος μου στην ποσότητα και την ροή του ζεολίθου έχασα 2-3 κοράλλια αλλά τώρα πηγαίνουν τρένο! ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
respect!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
θα συμφωνισω με τον Νικο!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ κάνω το κατά δύναμην για το ενυδρείο .
|
|
|||
|
|||
![]()
Θα αρχίσω από τα ''άσχημα"" του ενυδρείου.
Πριν ένα διάστημα ξεκίνησα να δουλεύω ζεόλιθο ! Μέσα σε λίγο καιρό πήρα και μερικά μπουκαλάκια της κοραλλεν! Βάζοντας D.i.y reactora ζεολίθου δεν διάβασα ακριβώς της παρενέργειες της Μεγαλύτερης δόσεις μιας που έβλεπα μόνο τα θετικά του ! Τα 1α σημάδια ήρθανε πιο γρήγορα από ότι λέγανε στα μπουκαλάκια! Η υπερβολική δόση του ζεολίθου σε συνάρτηση με την ανάδευση δυο φόρες την μέρα έφεραν τα 1α προβλήματα! Το ενυδρείο το κράτησαν οι αλλαγές νερού που έκανα πάνω από 20% εβδομαδιαίος. Τα κοράλλια που δεν επηρεάστηκαν άπλα πάνε σφαίρα ! Τα κοράλλια που την άκουσαν σε συνάρτηση με μια άδεια που είχα το πασχα παρέδωσαν πνεύμα!!! Την περίπτωση την αναφέρω γιανα το δούνε τυχόν άτομα που θα ξεκινήσουν το ζεόλιθο! θέλει πολύ προσοχή στο ξεκίνημα μικρή, δόση 50% της προτεινόμενης και ροή ανάλογη του υλικού! Ο λόγος που ξεκίνησα και άνοιξα θέμα για την ζεοβιιτ της κοραλλεν ήταν να μπορεί να βρει ο καθένας πιο εύκολα πληροφορίες για αυτά τα διάσημα μπλε μπουκαλάκια! Δεν έκανα διαφήμιση σε καμία περίπτωση! Μέτα από αρκετό καιρό τα αποτελέσματά είναι πολύ καλά! Πλέον πήρα και ριακτορα εργοστασιακό με υλικό της κοραλλεν και πιστεύω ότι πάω πολύ καλά! |
|
|||
|
|||
![]()
Σημερα κανουμε συντηρηση με αλλαγες στα υλικα φιλντρανσης !
ανθρακα αντι φως ζεολιθο και καθαρισμα τζαμια και σκιμμερ! Μερικες φωτογραφιες απο την συντηρηση! |
|
||||
|
||||
![]()
--------------------------------------------------------------------------
δεν πειράζει σακη κάθε αρχή και δύσκολη σε κάθε νεα θεραπεία ειδικα και αν την ξεκινάς και απο τους πρώτους! καλό ειναι να λεμε και τα άσχημα που μας βρίσκουν για να μην εθελοτυφλουμε γενικότερα όλοι μας! εύχομαι να ειναι και τα τελευταία χαμένα κοράλλια σου! ------------------------- σούπερ σακη!μπορει να ειχες παράπλευρες απώλειες αλλα τα αλλα πανε τεζαααααααααααα! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη voas : 06-06-16 στις 11:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ τίμιο Σακη που που λες και τα άσχημα
![]() ![]() ![]() Τουλάχιστον να το λέμε να βλέπουμε τι φταιει και να το διορθώνουμε, να βοηθήσουμε και μερικους να μην κανουν τα ίδια λάθη!! Από την άλλη πλευρά στα ευχάριστα ,που ειναι πολλα παραπάνω απο ότι μπορώ να δω εγω προσωπικά βλέπω ενα πολυ όμορφο ενυδρείο με πολύ δυναμική !!
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
κριμα τα κοραλακια Σακη αλλα δεν πιραζει δεν σε φοβαμε απο δω και περα θα πανε σφεντονα!!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
σακη τι νεα?
![]() εγώ σου εχω όμως! ![]() δευτέρα θα εχω την κυκλοφορία σου! ![]() αποχαιρέτησε τα μαλακά που εχεις λιαν συντόμως γιατι έρχονται πολλά μποφόρ στην Σαμο!! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Πως και πως τα περιμένω φιλαράκι !
Μάλλον θα βγάλω και κάποια σκληρά που δεν αντέχουν τα πολλά μποφόρ! ![]() ![]() Ευχαριστώ για την εξυπηρέτηση!!! ¶μα δεν το παραγγελμένα τότε θα καθυστερούσε άλλες 15 μέρες! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Και μια γεννα μαλλον nassarius!!!!!
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
θελω και εγωωωωωωωωω σακη!
|
|
|||
|
|||
![]()
Καμιά δεκάρια θα κρατήσω από τους νέους!!!!
Για τα υπόλοιπα θα βγουν μετάθεσης ! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Απ τη μια οι υφαλοι απ την αλλη τα μποφορ θα μας κοψετε το ψαρεμα
![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Αντέχει ο Πανορμίτης μπαλιακο μην ανχονεσαι!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αντε με το καλο!!! και γω τα πετηχα πρην καμια βδομαδα νααα..... (πεφτει και λογοκρισια) ..... συνουσιαζωνται (το βρηκα). αντε να δουμε τι θα δουμε!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Λεο μακάρι να δούμε όλοι τέτοιες γέννες!!!!
πιστεύω ότι είναι πολύ δυνατή ευχαρίστηση..... Αλλά μάλλον θα σε κουφάνω λίγο ακόμα! ![]() περιμένω και από cleaner γαρίδα γέννα σήμερα την είδα Αβγόμενη! ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Cleaner σαγανακι δεν εχω δοκιμασει..
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Δεν παίζεσαι !
Για δόλωμα ίσως είναι καλύτερες! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μωρε βασιλη και εγω αυτο σκεφτηκα!!!
αλλα για να παρω το αιμα μου πισω εχω ηδη μια γενα στοματελα που εχει γεμισει το σαμπ και μια μαλλων τροχους εναι συγουρα 4 στο σαμπ και αλλο ενα εχω δει στο ενυδρειο.... ειδομεν παντος απο στοματελα οποιος θελει... πολυ ευχαριστος να μεγαλωσει λιγο και ειναι ετοιμη!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Και αφού πήγα να παραλάβω τις wave maker της jebao πήγα να παρω και τα απαραίτητα αξεσουάρ ¨σωσιβιο¨.
Έβγαλα της δυο tunze 6015 και έβαλα δυο Rw-p8. Τα sps κοράλλια είδη άρχισαν να ανοίγουν περισσότερο τους Πολύποδες του. Τα lps έχουν μικρύνει λίγο λόγο ροής .Τα περισσότερα θα βγουν και το set up θα είναι μόνο για τα sps! |
|
||||
|
||||
![]()
καλορίζικες σακη και καλοδουλευτες να ειναι!
|
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ Νίκο χωρίς την βοήθεια σου ακόμα θα της περίμενα .......
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
το ενα χερι νίβει το άλλο και τα δυο το προσωπο!! |
|
|||
|
|||
![]()
Είσαι ωραίος πραγματικά άμα το ενυδρείο σου είναι 10στα10 εσύ είσαι 10'......
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
DSB πως κανουμε? | alan boy | Θαλάσσια Βιολογία | 2 | 22-11-08 15:35 |
TDS τι κανουμε? | alan boy | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 14-02-07 13:32 |