![]() |
#1 |
Συμπληρωση αμμου!!
![]() Αξιολόγηση:
![]() Μπορει να ειναι λιγο χαζο αυτο που ρωταω.. Υπαρχει καποιος συγκεκριμενος τροπος να συμπληρωσω αμμο στο ενυδρειο?? Κατι να προσεξω??
|
|
Εμφανίσεις: 4042
|
|
||||
|
||||
![]()
Την πλένεις πολύ καλά να μη σηκώσει σκόνη και σιγα σιγα (με ενα ποτηρακι είναι το πιο εύκολο) την βάζεις στα σημεία που θες
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Είναι ευκολοννόειτο ότι θα έχουν αφαιρεθεί όλα τα ψάρια από το ενυδρείο,θα καθαριστεί καλά η άμμος που είναι μέσα και θα καθαριστεί καλά η νέα άμμος πριν συμπληρωθεί στο ενυδρείο και μετά την είσοδο της στο ενυδρείο θα ανακατευθεί καλά η παλαιά με τη νέα άμμο.Αφού συμπληρωθεί το νερό καλό είναι να γίνει ένα γρήγορο στρώσιμο του ενυδρείου αφού πρώτα συμπληρώσουμε αρκετό ενυδρειακό βαμβάκι στο υψηλότερο σημείο υλικών φίλτρανσης του φίλτρου. Καμιά φορά τα ευκολονόητα είναι ψιλά γράμματα για κάποιους.
|
|
||||
|
||||
![]()
θα πλυθει σιγουρα και θα την περασω και μια απο το φουρνο μιας και ειναι απο οικοδομικα υλικα.. τα ψαρακια πρεπει να βγουν ή καλο θα ηταν??
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 20-10-14 στις 15:17 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Σε περιπτωση που θελουμε να προσθεσουμε μεγαλη ποσοτητα, τοτε καλυτερα να βγουν τα ψαρια και να κανουμε μετρησεις στο ενυδρειο, πριν τα ξαναβαλουμε.
|
||||
|
||||
![]()
μαλλον για αυτο λεει να βγαλω τα ψαρακια μην τυχον ανεβασει αμμωνια...
------------------------- δεν πιστευω να παρει πανω απο 3-4 κιλα.. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ScorpionGr : 20-10-14 στις 15:21 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Είναι απλά τα πράγματα, κάνε μια καλή σκούπα βυθού, βάλε την άμμο σε όλη την επιφάνεια του ενυδρείου, όχι σε ένα σημείο και μετά να την απλώνεις μέσα στο νερό, κάνε και μια γενναία αλλαγή νερού , και για καμιά εβδομάδα κάνε μετρήσεις, νομίζω πως δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα
|
||||
|
||||
![]()
το εχω κανει κι εγω πολλες φορες..
φυσικα δεν εβγαλα τα ψαρια... εχω βαλει και 5 κιλα αμμο παραπανω.. οπως ειπε ο Τακης , με ενα ποτηρακι λιγο λιγο , δεν θα καταλαβουν τιποτα.. περισσοτερο αμμωνια σηκωνουμε οταν ξεριζωνουμε και φυτευουμε σε αλλο σημειο τα φυτα.. |
|
||||
|
||||
![]()
Σκουπα θα βαλω καλααα μιαας και εχω και λιγο κυανο για να καθαρισει καλα η παλια αμμος και μετα θα βαλω την καινουργια! εγω σκεφτομουν να την βαλω με χονι και λαστιχο σιγα σιγα!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ έκανα περίπου αυτό που έκανε ο φίλος johnpecn με τη διαφορά ότι έκοψα τον πάτο ενός εναμισάλιτρου και το έριχνα από πάνω μέσα στο μπουκάλι κατευθύνοντας την άμμο. Λίγο πιο γρήγορη διαδικασία η δική μου αλλά απαιτεί χαμηλό σχετικά ενυδρείο.
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
προσθηκη CO2 | redman | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 29-03-14 13:19 |
προσθηκη υποστρωματος | antonis1988 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 27-02-11 09:00 |
Προσθηκη-συμπληρωμα αμμου η χαλικιου σε στρωμενο ενυδρειο | Μανος Θες | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 01-11-10 16:12 |
Προσθηκη ψαριων | mimakoz13 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 07-10-10 14:41 |
προσθηκη λαμπων | rita | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 28-12-05 14:44 |