|
||||
|
||||
![]()
Γεια παιδια!
Εκανα σημερα το τελικο στησιμο στο 60αρι ενυδρειο Tanganyika που ετοιμαζω και εκει που καθομαι να το καμαρωσω, βλεπω τη σταθμη του νερου διαφορετικη απο πλευρα σε πλευρα! Με λιγα λογια, γερνει το ενυδρειο. Οχι πολυ, αλλα γερνει. (Φωτογραφιες 1 & 2) Να σημειωσω οτι η βαση του ενυδρειου ειναι εταιριας, με δυο διαγωνια ξυλα και μια βεργα απο σκληρο πλαστικο ή κατι τετοιο, στη μεση. Επειδη, ομως, πηγαινε σαν βαρκα με το προηγουμενο στησιμο, την ενισχυσα με 3 ακομα ξυλα. (τα μπλε στις φωτογραφιες 3 & 4).Πλεον εχει γινει αρκετα πιο στιβαρη, καμια σχεση με το πως ηταν, μεχρι που ανεβηκα και πανω και δεν καταλαβε τιποτα (και δεν ειμαι κανενα ελαφρυ παιδακι ![]() Το θεμα ειναι: -να ανησυχω που γερνει ή να το αγνοησω? Δεν κουνιεται παλι, το δοκιμασα, φαινεται στιβαρη η βαση. Υπαρχει περιπτωση να βρηκε το κεντρο βαρους εκει και να μην υπαρξει προβλημα? -απο τι να προκληθηκε αυτο? Υπαρχει ενδεχομενο να ειναι και λιγο στραβα τα πλακακια στο πατωμα, παντως. Και δεν το εβαλα ακριβως στην ιδια θεση που το ειχα με το προηγουμενο στησιμο, αλλα 10-20 ποντους πιο δεξια. Οποια γνωμη και βοηθεια δεκτη!
|
||||
|
||||
![]()
Μηπως ρε συ Τεο με τα ξυλα που εβαλες εγειρε η βαση? Αλλιως το πατωμα τετοια κλιση?
|
||||
|
||||
![]()
θοδωρε εγινε πολυ ωραιο!
![]() αντε και καλους απογονους! |
|
||||
|
||||
![]()
αλφάδι έχεις?
Αν όχι αγόρασε ένα αύριο ,δεν είναι και τόσο ακριβά, και μέτρα το πάτωμα το έπιπλο και μετά το ενυδρείο για να δείς από που ξεκινάει το πρόβλημα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα πλακακια υπαρχει ενδεχομενο να εχουν κλιση, παντως. Εχει αρκετες κακοτεχνειες το σπιτι. Παράθεση:
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εχω ενα 200σαρι που εχει ακριβως το ιδιο αλλα δεν εχει προβλημα εδω και 4 χρονια και μαλιστα συχνα το σκουνταει(αρκετα δυνατα δεν το χτυπαει αλλα <ξαπλωνει >) και ο τριτος γιος
|
|
||||
|
||||
![]()
Θοδωρη εμενα στο 450αρι τοχω αυτο το θεμα, κλαιν δεν ειναι τιποτα, το καταλαβα και εγω οταν το γεμισα και λεω δεν το ξανα αδειαζω να μετακινω να κανω να ρανω, ουτε με σφαιρες. Σε μενα η διαφορα απο ακρη σακρη ειναι 1cm κατω η αριστερη, με αποτελεσμα το spray bar του eheim να θελει χειρουργικη τοποθετηση (με φελιζολ πισω στην πλατη για να γυρει προς τα κατω
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
Ασε, εμενα ξαπλωνει ενας γατος 10 κιλα και πανω... ------------------------- Παράθεση:
Πιθανο να εχει βρει εκει το κεντρο βαρους και τη σταθεροτητα.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nazgul : 14-03-13 στις 22:49 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε μου σιγουρα δεν ειναι σωστα τοποθετημενα τα πλακακια,οποτε μην αγχωνεσαι.
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Και μια που βλεπω οτι εχεις εξ.φιλτρο τσεκαρε μηπως καποιος σωληνας δεν αφηνει να κατσει σωστα το καπακι στη γυαλα...
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Οχι, εχει σταθερο πλαισιο και απο πανω μπαινει το καπακι. Δεν βγαινει το πλαισιο. Απο εκει αρχισα μολις το ειδα.
|
||||
|
||||
![]()
Θα συμφωνησω με τον φιλο,το ποιο πιθανο ειναι το πατωμα και στον γαμπρο μου φταινε τα πλακακια.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ίδια περίπτωση κι εγώ σε ένα 80λιτρο. Το έχω 3 χρόνια έτσι και δεν έχει παρουσιάσει πρόβλημα. Ειδικά αν έχει βάση ακόμη και απειροελάχιστη κλίση να υπάρχει στο πάτωμα πολλαπλασιάζεται όσο ανεβαίνει σε ύψος.
παρεμπιπτόντως: Πολύ τέλειο το σκηνικό! |
|
||||
|
||||
![]()
Και εμένα έγινε αυτό και νόμιζα πως έγερνε το ενυδρείο αλλά τελικά δεν είχε κουμπώσει καλά το καπάκι του και στραβοπατούσε και έμοιαζε σαν να έγερνε. Από τι σαλιγκάρια είναι τα κελύφη;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nazgul : 15-03-13 στις 00:01 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Τα πλακακια ειναι.Μετακινησε λιγο ολο το συστημα σου αριστερα ή δεξια αν σε παιρνει απο αποψη χωρου.Τωρα που βλεπω το στησιμο σου νομιζω οτι εχεις δικιο για τον κυκλοφορητη.
|
||||
|
||||
![]()
Απο αποψη χωρου με παιρνει. Απο αποψη οτι ειναι γεματο δεν με παιρνει. Και να αδειασω το νερο για να το μετακινησω, φοβαμαι οτι θα τα κανω χειροτερα. Μαλλον θα μεινει οπως ειναι.
|
||||
|
||||
![]()
Καλυτερα αστο.Γιατι να γινουν χειροτερα τα πραγματα αν το αδειασεις?Κυκλοφορητη τελικα θα βαλεις?
|
||||
|
||||
![]()
Τεο αν εχεις καμια android συσκευη παιζει εφαρμογη που κανει το κινητο αλφαδι.
|
||||
|
||||
![]()
Χαχα! Ειμαι της παλιας τεχνολογιας στα κινητα.
|
||||
|
||||
![]() Σπαγγος και κυπελακια?
|
||||
|
||||
![]()
Ρε συ μετρα με αλφαδι το πατωμα, κατι μου λεει οτι ειναι απο εκει το θεμα.
Αν ειναι αυτο εχει σφηνες πλαστικες που βαζουν οι πλακατζιδες για τους αρμους(αν ειναι να φερω την κυριακη γιατι εχω καμποσους),τις βασεις και εισαι οκ.
|
||||
|
||||
![]()
Οχι ολα καλα
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
και το δικό μου γέρνει... έχει απόκλιση μισό εκατοστό απο γωνία σε γωνία κατα το μήκος του.. ειναι 100 λιτρα και το εχω ετσι 8 και..χρονια.
απο το πάτωμα η το έπιπλο έγινε αυτό, αλλα δεν ειναι σοβαρό πρόβλημα.. αλλιός θα είχε φανεί ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Και εγω αυτο σκεφτομαι. Το κουνησα αρκετα να δω αν παταει καλα. Μια χαρα ειναι.
Θα το αφησω ετσι και ελπιζω να μην ειμαι εγω ο γκαντεμης!
|
||||
|
||||
![]()
Και του Παυλου προχτες που εστησα κουνιότανε Τεο ,,,εβαλα μια σφηνα απο κατω και δεν κουνιέται πια ηρθε στα ίσια του,και φαινοτανε το νερο να εχει κλίση απο την μια πλευρά,οπως το δικο σου.
|
|
||||
|
||||
![]()
Με τόσο διασκεδαστικές απαντήσεις... θα μπορούσε να μπει στα ανέκδοτα!!!
![]() ![]() Κάτι καλό πρέπει να περιέχει το νερό... στα βόρεια!!!! ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Που μπορώ να βρω τέτοια σαλιγκάρια(delicatessen);
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 6 (0 μέλη και 6 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενυδρείο μέσα σε ενυδρείο, θα δουλέψει; | Manuel | Bettas | 4 | 06-07-11 00:35 |
Ένα Cory 'Γέρνει'..... | Octopus | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 3 | 08-01-05 19:07 |