Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Go Back   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Φυτεμένα Ενυδρεία > Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά
Register FAQ Community Calendar Today's Posts Search

Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-06-2011, 17:37
zazel Ο χρήστης zazel δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Question Απορία-βοήθεια για Υπόστρωμα-λίπανση

Έχω την εντύπωση μετά από διάφορα θέματα που διάβασα (κυρίως για το ξεκίνημα κάποιου), ότι το υπόστρωμα (λίπασμα JBL) που έβαλα μαζί με το φυσικό χαλίκι είναι μάλλον πιο λίγο απ' αυτό που χρειάζεται η βλάστηση του ενυδρείου.
Μπορείτε να μου πείτε τι μπορώ να κάνω για να βελτιώσω τον τρόπο ανάπτυξης των φυτών μου, στην περίπτωση που το υπόστρωμα είναι πιο λίγο (απ' το επιθυμητό που απ' ότι διάβασα είναι περίπου 4-5cm+2);
[πχ μπορώ να προσθέσω μετά το φύτεμα επιπλέον χαλίκι και λίπασμα ή υπάρχει κάποιος άλλος εξίσου αποτελεσματικός και οικονομικός τρόπος λίπανσης;]
Reply With Quote
Old 29-06-2011, 01:48
Tsagos Ο χρήστης Tsagos δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Υπάρχουν υγρά λιπάσματα που μπορείς να προσθέτεις αλλα και ταμπλέτες που μπορείς να βάζεις στις ρίζες των φυτών. Αναλογα το τι θέλεις να κάνεις πρεπει να πάρεις και το αντίστοιχο προιόν

http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...=105&show=grid

Παρατήρησες ότι τα φυτά σου έχουν προβλημα και ΠΡΕΠΕΙ να συμπηρώσεις κάποιο λίπασμα;
Reply With Quote
Old 29-06-2011, 02:00
Banned

Όχι, είναι η τέταρτη μέρα που είναι φυτεμένα και νομίζω δεν έχω δει κάτι ανησυχητικό και είναι και νωρίς πιστεύω για να δω κάτι. Απλά επειδή είδα διάφορα σχετικά με το θέμα, θέλω να προλάβω πιθανό πρόβλημα... Σ' ευχαριστώ! Αν υπάρξει κάτι θα ενημερώσω για περαιτέρω λεπτομέρειες.
Reply With Quote
Old 29-06-2011, 03:31
Tsagos Ο χρήστης Tsagos δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

ειναι πολυ νωρις ακόμη.

Καλη επιτυχία με την προσπάθεια σου.
Reply With Quote
Old 29-06-2011, 07:57
aquaman's Avatar
aquaman Ο χρήστης aquaman δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Να ξέρεις ότι τα φυτά συνήθως "αντιδρούν" σε χρονική κλίμακα εβδομάδων και όχι ημερών. Οπότε μετά από οποιαδήποτε αλλαγή - ιδιαίτερα φύτευση - αλλά και αλλαγή λίπανσης ή φωτισμού πχ. θα περιμένεις να κρίνεις τα αποτελέσματα σε περίπου 15-20 μέρες.

Για το υποστρωμα: αν έχεις ρίξει χαλίκι από πάνω, η μόνη ίσως λύση είναι να προσθέσεις κι άλλο χαλίκι για να έχεις το επιθυμητό βάθος. Από κει και πέρα βάζεις καμμιά ταμπλέτα αν χρειαστεί, αλλά συμφωνώ κι εγώ ότι δεν χρειάζεται βιασύνη - απλά δες πως αντιδρούν τα φυτά.
Reply With Quote
Old 29-06-2011, 20:59
Banned

Εντάξει, θα προσθέσω χαλίκι και θα πάρω κάποια στιγμή κάποιο υγρό λίπασμα να ρίχνω! Ευχαριστώ...
Reply With Quote
Old 30-06-2011, 06:50
kingrim's Avatar
kingrim Ο χρήστης kingrim δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Send a message via MSN to kingrim

εαν ριξεις λιπασματα τωρα θα κανεις κακο γιατι τα φυτα σου δεν εχουν προσαρμοστει και αντι να παρουν τα θρεπτικα θα τα ''χαρισουν'' στις αλγες οποτε θα κανεις και κακο...

το ενυδρειο δεν πρεπει να το κλαδεψεις - βαλεις λιπασμαρα -αυξήσεις φως για 1 με 2 μηνες (κλαδεύεις μονο εαν καποιο φυτο κρύβει το φως απο καποιο αλλο )

και μετα ολες οι αλλαγες λαου λαου
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules