|
|||
|
|||
![]()
Βρηκα αυτο το σχεδιο το οποιο μου φαινεται καλο..
![]() απλα σκεφτομαι να κανω μια αλλαγη στο "Β" μιας και δεν μου αρεσει η ιδεα το να ειναι ολο ανοιχτο απο πισω (αν και σιγουρα πρακτικο) Οι ερωτησεις ειναι.. *ποσο κενο χρειαζομαι απο πισω για τους σωληνες του εξωτερικου φιλτρου * παιζει καποιο ρολο η αποσταση αναμεσα στις 2 λαμπες, δηλ. να τα βαλω κολλητα (και να παιξω με τους ανακλαστηρες) η μιας και δεν σκοπευω για κατι με πολυ φυτο να βαλω μονο μια αφηνοντας χωρο για καμια μπλε "καθοδου"? * ανεμιστηρες ειναι καλυτερα να μπουν στα πλαγια "χτυπωντας" τις λαμπες (μια να βαζει μια να βγαζει) η 3-4 απο πανω και να χτυπανε το νερο? * ειδα πως τα juwel εχουν ετοιμη "θηκη" για την αυτοματη ταιστρα.. μηπως μπορει να μου πει καποιος διαστασεις η μηπως υπαρχει καμια αλλη ιδεα για την "θεση της" αυτα προς το παρον.. |
|
||||
|
||||
![]()
Για τα ανεμιστηρακια νομιζω ειναι καλητερο να στελνουν το αερα στην επιφανεια του νερου και καποιο να τραβαει αερα και να τον βγαζει προς τα εξω, ειδικα εαν το καπακι δεν εχει τρυπα που θα μπορει να βγει απο εκει ο αερας μονος του. Μια χαρα ειναι το σχεδιο, απλο και λειτουργικο, απο εκει και περα κανεις οποια διαμορφοση σε βολευει. Μεχρι και διπλο το κανεις το καπακι για να περασεις αν θες απο μεσα του τα καλωδια και οτι αλλο χρειαστει για να μην φενονται ασχημα και για να γλυτωνουν την υγρασια.
|
|||
|
|||
![]()
Αντι για το "διπλο" σκεφτηκα να το κανω "σπαστο".. δηλ. μισο εως 3/4 να μενει σταθερο και να ανοιγει το υπολοιπο με μεντεσε τυπου "piano" και ετσι να μην φαινεται τιποτα κατω απο το σταθερο.
Θυμαμαι οτι διαβαζα πως καποια μελη ειναι κατοχοι του "κοντρολερ".. αλλα για να μην ψαχνω παλι ολα τα θεματα, μπορει καποιος να επιβεβαιωσει τις διαστασεις του Mini Digital Temperature Controller Thermostat Aquarium ειναι οντως τοσο μικρο; 75 (W) x 86 (H) x 35 (D) mm |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο που εβαλες στο λινκ τι ειναι, απλος ελεκτης θερμοκρασιας?
|
|||
|
|||
![]()
αν δεν κανω λαθος, ναι.
οι μικρες διαστασεις μου κεντρισαν το ενδιαφερον, δεν εχω μετρο συγκρισης, αλλα μου φαινεται αρκετα "ματσοβολο" |
|
||||
|
||||
![]()
Ενταξει και ενα απλο θερμομετρο να βαλεις την κανει την δουλεια του! Ο μονος λογος που θα εβαζα κατι παρομοιο ειναι ο Εliwell 915C που θα σου ρυθμιζει την θερμοκρασια εκτος απο το να στην διχνει... (20 ευρο κιολας μονο για θερμομετρο δεν λεει)
|
|||
|
|||
![]()
Απ'οτι εχω καταλαβει αυτο κανει.. ελεγχο και ρυθμιση θερμοκρασιας. αν κανω λαθος και ειναι απλο θερμομετρο, σιγουρα δεν αξιζει.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ο Εliwell 40ευρο εχει περιπου αλλα αξιζει τα λεφτα του. Το θεμα ειναι πως γραφει οτι ειναι controler! Tωρα το ειδα τελικα πρεπει να ειναι οκ αφου εχει και την συνδεσμολογια.
|
|||
|
|||
![]()
απο διαστασεις, εχουμε εικονα το αν ειναι μεγαλυτερο, ιδιο η και μικροτερο?
Μιας και μιλαμε για μικρο καπακι (80*30) οι διαστασεις του παιζουν μεγαλο ρολο απο κει και περα, καμια πληροφορια για τα υπολοιπα?? Παράθεση:
κανεις??? αντε ρε σεις, λιγη βοηθεια να προχωρησει το εργο... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη brands : 13-01-11 στις 00:30 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε μου οι λαμπες αρκει να μην καλυπτει καμια το φως της αλλης! Πιστευω με 5 ποντους κενο μεταξυ τους θα ειναι μια χαρα. Για ταιστρα της Juwel μπορω να σου πω τι διαστασεις εχει η τρυπα μιας και εχω τετοιο ενυδρειο αλλα ταιστρα ακομα δεν εχω παρει. Για τους σωληνες νομιζω ειναι καλυτερα να παρεις το φιλτρο και να δεις ποσο ακριβως χρειαζεται για να χωρανε.
|
|||
|
|||
![]()
πηγα ψωνισα τα ξυλα, επεσε κοψιμο, μπηκαν οι "πατουρες", κολληθηκαν τα 3 (φαντασου ενα Π υπολογιζοντας διαστασεις του κινεζου κοντρολερ μετα απο επιβεβαιωση πωλητη και παραγγελειας του)
οποτε μιας και δεν μπορει να βοηθησει κανεις (ακομη) με διαμετρο σωληνων αναγκαστηκα το εργο παει στο παταρι εως οτου φτασει το φιλτρο.. (να το παραγγειλουμε και αυτο αυριο πρωι) αν θες, μου λες διαστασεις της τρυπας η οποια φανταζομαι πως ειναι "φιξ" για την δικη της ταιστρα, αλλα μπορει να παιζει και αλλη που θα ταιριαζει.. ας υπαρχει η μελετη και το σχεδιο το ολοκληρωνουμε οποιαδηποτε στιγμη.. ορεξη και τσιπουρο να υπαρχει και ολα καλα.. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξερω εαν παιζει αλλη που ταιριαζει, πολυ πιθανο! Σιγουρα ομως κανει για την ταιστρα της Juwel (11,4 με 11,5 Χ 5,4 με 5,5)! Ειναι ενδιαμεσα στο χιλιοστο γι' αυτο εγραψα ετσι τις διαστασεις (δεν νομιζω να παιζει και τοσο σημαντικο ρολο ομως 1 χιλ. διαφορα).
|
||||
|
||||
![]()
το σχεδιο στο β ειναι λαθος τοποθετημενοτο καπακι οι μεντεσεδες του συγκεκριμμενα πρεπει να πιανουν στο μπροστα μερος της πατουρας που προεξεχει πισω και οχι στο τελος
γιατι οταν σηκωνεις το καπακι τα νερα θα πεφτουν πισω απο το τζαμι οι σωληνες μπορουν να μπουν στο καθετο πισω μερος απο το τελαρο και να κανεις τρυπες 5 υψος 3 πλατος απο την καθε πλευρα την αποσταση της μιας από την αλλη λαμπα σου τη δινει το μεγεθος ανακλαστηρα πλαστικου από ηλεκτρολογικο υλικα που πρωτα πρεπει να τοποθετησεις τους ανεμιστηρες μπορεις να τους βαλεις να βαρανε στην εξοδο του φιλτρου αν εναι 4 οι 3 να βαζουν και ο ένας να βγαζει αν είναι 2 και οι δυο να βαζουν καλη συνεχεια
|
|||
|
|||
![]()
Το 5*3 που αναφερεις επαρκει οποιο και να ειναι το εξ. φιλτρο η υπαρχει περιπτωση να διαφερει η διαμετρος σωληνων απο φιλτρο σε φιλτρο (πχ. διαφορες αναμεσα στους σωληνες των 305 και 405 της fluval) ?
|
|
||||
|
||||
![]()
ο μεγαλυτερος σωληνας εχει εσωτερικη διαμετρο 1,6 και εξωτερικη 2,2 στο δικο μου καπακι εκοψα ακριβως τοσο
τωρα αν θες μεγαλυτερη τρυπα για να περασεις μετεπειτα και κατι αλλο με ενα ποτηροτρυπανο ξυλου στα 5 διαμετρο
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοηθεια για το καπακι.... | water_turtle_lover | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 24 | 22-03-10 15:12 |
Τ5 54w *4 σε καπακι απο rio 300 | paco | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 15 | 18-09-09 10:22 |
Nεο καπακι | ANEMOS | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 9 | 05-04-09 21:58 |
diy καπακι | moudi | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 12 | 08-05-08 21:49 |
ΚΑΠΑΚΙ 80χ35 | Μικρος | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 12-10-07 17:15 |