|
||||
|
||||
![]()
Θα προσπαθήσω να βγάλω φώτο αλλά χρώμα βγάζουν όταν είναι αναμμένες και δεν ξέρω αν η κάμερα είναι τόσο καλή... ναι είναι ενυδρειακές οι λάμπες.
Όσο για το διοξείδιο είναι αρκετά προχωρημένο για μένα, θα ήθελα να το αποφύγω ![]() Το ναυάγιο δεν το αγόρασα (είναι και πανάκριβα, καινούριο το petshop το πουλάει γύρω στα 180,00 € ![]() ![]() Βλέπω τις παρουσιάσεις άλλων ενυδρείων αλλά θα χρειαστώ μερικά "έτη φωτός" για να τους μοιάσω λιγάκι ![]() Αν μπορεί ας μου πει κάποιος αν είναι σωστό να μεταφέρω τα γκάπις στο μεγάλο ενυδρείο. να είστε καλά! |
|
||||
|
||||
![]()
Η επιστροφή του αρχάριου
![]() Λοιπόν, αφού δεν πήρα απάντηση μέχρι τώρα για να μεταφέρω τα ψαράκια, το έκανα αφού πήρα πρώτα τις μετρήσεις του νερού. Έχουμε και λέμε: Λίτρα: 270 (καθαρά περίπου 230-240, μέχρι να βγάλω και το εσωτερικό φίλτρο) Κάτοικοι: 11 guppies (4m - 7f), 3 molly (2 black 1 white, 1m - 2f), 2 platys (1m, το άλλο είναι ακόμα μωρό), 3 γατόψαρα (δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, μου τα έφεραν... περισσότερο μου κάνουν για corydoras trilineatus) και ένα apple snail. Φυτά: "Cryptocoryne beckettii viridifolia", "Rotala rotundifolia" & "Cladophora aegagrophila" και μια Αρτέμια. Νερό: (μετρήσεις απο το υγρό σετ της Sera) Kh: 13 Gh: 15 Ph: 7.5 - 8.0 No2: 0.0 - 0.5 (οι αποκλίσεις αφορούν απο την προτελευταία στην τελευταία μέτρηση) Πέραν των γενικών σχολίων που είναι ευπρόσδεκτα, κάποιες ακόμη ερωτήσεις... 1. Στο video αυτό έχω τραβήξει την γκαπίνα που θεωρώ οτι είναι έγγυος, μπορείτε να μου το επαληθεύσετε / αμφισβητήσετε; http://www.youtube.com/v/z8fyCBgskuw&hl=en&fs=1 2. Στις παρακάτω φωτογραφίες είναι η μεγάλη πέτρα όπου πήρα απο τον προκάτοχο. Έχει επάνω κάτι το οποίο σύμφωνα με όσα έχω δει, μοιάζει με άλγη. Έβγαλα την πέτρα και την "έβρασα" αλλά δεν νομίζω οτι άλλαξε κάτι. Τα γατόψαρα όλο εκεί πάνε και "βεντουζάρουν" ... 3. Για τα φυτά, θα πρέπει να πάρω κάποιο λίπασμα ή κάτι τέτοιο; Έχω κάτι ταμπλέτες Co2 και ένα πλαστικό που έχει 2 βεντούζες (προφανώς μπαίνει μέσα στο ενυδρείο) αλλά δεν ξέρω ούτε τι κάνει, ούτε πως το χρησιμοποιώ... 4. Μιας και μου "ξέμεινε" το 20αρι ενυδρείο, λέω να βάλω μέσα ένα μονομάχο... ποιές είναι οι "ιδανικές" συνθήκες; Εννοώ θέλει ειδικό υπόστρωμα ή φυτά; Για μια ακόμη φορά, ευχαριστώ! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ντισκο ενυδρειο!!!!! η μια βγάζει πράσινο φως και η άλλη ροζ... αντε καλη αρχη φιλε......
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα!
Συγνώμη για το Αρτέμια, λόγω κεκτημένης ταχύτητας (βλέπετε γράφω απο τη δουλειά και το κάνω στη "ζούλα") το μπέρδεψα με την τροφή που αγόρασα... Ανούμπια εννοούσα... ![]() Για τα betta διάβασα και το συγκεκριμένο άρθρο αλλά και εδώ οτι βρήκα. Για αρχή κρατάω οτι 20lt είναι μια χαρά για 1, η απορία που μάλλον ο μόνος τρόπος να λυθεί είναι η δοκιμή, είναι αν μπορώ & πρέπει να του βάλω και μια θυληκιά... Όσο για τις λάμπες, για του λόγου του αληθές: |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Το φίλτρο που είχες στο 20λιτρο βαλτό να δουλεύει ταυτόχρονα με το άλλο στο μεγάλο. Ετσι δεν θα χάσει την βιολογία του και δεν θα έχεις πρόβλημα με τον μονομάχο.
|
||||
|
||||
![]()
Συγνώμη, μπερδεύτηκα λίγο... Δηλαδή να αφήσω το 20άρι με τον μονομάχο χωρίς φίλτρο;
|
|
||||
|
||||
![]()
Οχι καλέ! Μέχρι να πάρεις τον μονομάχο να λειτουργεί το φίλτρο στο μεγάλο ενυδρείο, και όταν με το καλό πάρεις τον μονομάχο ξαναβάζεις το φίλτο στο 20λιτρο μαζί με ότι άλλο (φυτά ξύλα κλπ..).
|
||||
|
||||
![]()
αααα, τώρα μάλιστα
![]() Στρωμένο είναι το μικρό, μέχρι πριν 2-3 μέρες είχε ψαράκια αλλά το είχα μπολιάσει κιόλας, οπότε είμαστε οκ ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αυτό που εννοεί η marly είναι οτι αν αφήσεις το μικρό χωρίς ψάρια θα χάσεις την βιολογία σου (τα βακτίρια θα πεθάνουν από την πείνα), γιαυτό βάλε το μικρό φίλτρο να δουλεύει στο μεγάλο ενυδρείο μέχρι να πάρεις τον μονομάχο, αλλιώς θα χριεαστεί να το ξαναμπολιάσεις !!!!!!!!!!!!!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ακριβώς αυτό! Εξάλλου θα βοηθήσει και τα ψαράκια σου στο μεγάλο ενυδρείο μέχρι να στρωθεί και το άλλο φίλτρο! Κάνε μετρήσεις κάθε 2 μέρες για ΝΟ2,ΝΟ3 και ΝΗ3/ΝΗ4 (νιτρώδη,νιτρικά,αμμώνιο/αμμωνία) ετσι ώστε να κρατάς τις τιμές όσο γίνετε πιο χαμηλά (κυρίως ΝΟ2 και ΝΗ3/ΝΗ4) εώς και μηδέν.(Φυσικά κάνοντας τις κατάλληλες αλλαγές νερού) Και προσοχή στο τάισμα(όσο λιγότερο τόσο καλύτερο στη φάση του στρωσίματος) Πρέπει να πάρεις και τέστ για νιτρικά και αμμώνιο/αμμωνία(ΝΟ3,ΝΗ3/ΝΗ4)
|
|||
|
|||
![]()
Η κόκκινη μάλον είναι Philips Gro-Lux η οποία είναι μια χαρά για φυτά, η πράσινη όμως αν και δε διακρίνω πρέπει να είναι τύπου "beauty light" η οποίες πωλούνται επειδή κάνουν πιό έντονα τα χρώματα των ψαριών και το φάσμα τους δεν βοηθά φωτοσυνθετικούς οργανισμούς.
![]() Θα σου πρότεινα ή να βάλεις άλλη μία gro-lux ή αν δε σ'αρέσει η κοκκινίλα να την αλλάξεις με μία daylight (άσπρη έως αχνή γαλάζια) |
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σας και πάλι και ευχαριστώ όσους έχουν μπει στον κόπο να απαντάνε και να μου δίνουν συμβουλές, οι οποίες τηρούνται στον μεγαλύτερο βαθμο, θα έκανα τα πάντα αλλά δυστυχώς εκτός απο την τρέλλα που με έπιασε τελευταία με τα ενυδρεία, υπάρχει και η οικονομική κρίση που κακά τα ψέμματα, μας κάνει τη ζωή δυσκολότερη... Ας πάμε όμως στο "ζουμί"
Έχοντας περάσει περισσότερο απο ένας μήνας, όλα (φτου φτου) βαίνουν καλώς στο ενυδρείο. Μερικά στοιχεία (που θα φανούν χρήσιμα παρακάτω στις ερωτήσεις) PH: 7,5 GH: 22 KH: 10 No2: 0 Όλα τα νούμερα προκύπτουν απο το υγρό σετ της Sera, μια μέρα μετά την αλλαγή 40% νερού. Ψαροσύνθεση: 11 guppies (4m/7f και καμμιά 10αριά νεογέννητα), 4 molly (1m/3f) 3 platy (2m/1f) και 3 Pleco που ξέρω, πρέπει και θα φύγουν μόλις βρω να τα δώσω, τα λυπάμαι να τα επιστρέψω στο pet shop. Θερμοκρασία 28 - 29c (εννοείται δεν έχω ενεργοποιήσει ακόμη θερμοστάτη) Σήμερα το πρωί, πήρα το ενυδρείο ενός φίλου που ήταν ενεργό μεν, αφημένο στη μοίρα του δε... είναι το "Aquatlantis Aquadream 80". Ερωτήσεις τώρα (Καλό κουράγιο σε όσους απαντήσουν!) 1. Υπάρχει κάτι άλλο εκτός απο νεράκι του Θεού, το οποίο μπορώ να χρησιμοποιήσω για καθάρισμα? Κάτι έχει πάρει το μάτι μου για ξύδι, αληθεύει; Έχει πολύ βρωμιά... ![]() 2. Σκεφτομαι να μεταφέρω τα ψαράκια μου σε αυτό όταν είναι έτοιμο (καθαρό, μπολιασμένο, στρωμένο). Είναι ικανοποιητικό το μέγεθός του; (Μεικτά 90 λίτρα, δεν σκοπεύω να βάλω πολλά πράγματα πέρα απο μερικά φυτά για προστασία του γόνου) 3. Εφόσον είναι εφικτό να μεταφέρω εκεί τα ψαράκια, σκέφτομαι το μεγάλο (270lt) να το κάνω τύπου malawi, σύμφωνα με όσες παρουσιάσεις έχω δει είναι απλό για να στηθεί. Σκέφτομαι να πάρω πέτρες (βότσαλα) και άμμο απο την παραλία (Πλάκα Ελούντας, για όσους ξέρουν έχει πολύ πράμα!), και διάβασα οτι κάνουν. Θα συνεχίσω το διάβασμα όμως οποιεσδήποτε προτάσεις είναι πάντα χρήσιμες και θα εκτιμηθούν! Ευχαριστώ και συγνώμη για το "σεντόνι"... ! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Συχνα έχουμε γέννα απο γκάπυς στο ενυδρειο μας αλλά δεν μεγαλώνουν τι μπορούμε να κάνουμε.
|
|
||||
|
||||
![]()
η θα βαλεισ αρκετα φυτα οστε να κριβοντε και να επιβιονουν μονα τους η παρε μια γενιστρα απο πετ σοπ πιανε τα μικρα και βαλτα μεσα και μολισ μεγαλοσουν αστα μαζι με τα αλλα σε κανα 2 μηνες
|
||||
|
||||
![]()
Υπόμνημα: Μην βάζετε θηλυκές ή μικρά σε γεννήστρες
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() H γκαπίνα γέννησε επιτυχώς και εννοείται οτι γέννησε εκτος γεννήστρας. Καμμιά 10αριά, επέζησαν και είναι πλέον 2 εβδομάδων ![]() Αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει στο τελευταίο post θα το εκτιμούσα. Ευχαριστώ! |
|
||||
|
||||
![]()
Για τον harris Samos το έγραψα.
Στα δικά σου τώρα 1)Θα καθαρίσεις το ενυδρείο με λίγο νερό-σκέτο και ένα σφουγγάρι μαλακό να φύγουν τα χοντρά. Προσοχή θα βάλεις καινούργιο σφουγγάρι και θα χρησιμοποιήσεις την μαλακή πλευρά (αν έχει 2 όψεις) και όχι την πράσινη γιατί θα σου θολώσει το τζάμι. Όταν στεγνώσει θα κάνεις το ίδιο με υδροχλωρικό οξύ (θα ξεφορτωθείς άλατα κλπ). Καλό θα είναι να έχεις γάντια κουζίνας όταν το κάνεις μην σε τσουτσουρίξει και μετά ένα καλό ξέπλυμα με νερό αρκεί, θα το αδρανοποιήσει. 2) μια χαρά είναι τα 90 λίτρα. |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ halvas!
Κάτι τελευταίο για σένα μιας και μάλλον είσαι online ![]() Μετά απο πόσες ώρες / μέρες αφου θα καθαρίσω με το οξύ (φαντάζομαι είναι το κατά τον κόσμο ακουαφόρτε ![]() Να 'σαι καλά! |
|
||||
|
||||
![]()
Replay
|
|
||||
|
||||
![]()
κοιτα εγω τα μαζευα και τα εβαζα στη γενιστρα γιατι δεν ειχα φυτα μεσα και τα λιπομουνα να τα βλεπω να τα τρωνε ο καθενας απο εκει και περα κανει οτι θελει νομιζω
και κατι αλλο αν η γενιστρα ειναι με τουλι με μεγαλο ματι στο διχτακι και ειναι σχετικα κοντα στην εξοδο του φιλτρου δε νομιζω να υπαρχη προβλημα δε λεω να τα κοπαναει το φιλτρο απλα να υπαρχει ενα μικρο ρευμα νερου
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αρχάριος και πάλι! | Vangelis77 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 02-04-09 21:09 |
ερωτήσεις αρχάριου | ΓιώργοςΣ | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 30-12-08 10:06 |
Καραρχάριος. Ερωτήσεις | Nightfall | Αρχάριοι γλυκού νερού | 60 | 19-09-07 16:01 |
Μα, εντελώς αρχάριος !!!... | alexispi | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 07-06-07 16:43 |
Φωτισμός...ερωτήσεις ενός αρχάριου | Scuba | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 30-06-06 22:01 |