Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Go Back   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Ανατολική Αφρική > Malawi

Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα!

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-10-2005, 10:01
nickall13's Avatar
nickall13 Ο χρήστης nickall13 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Smile Νέο ενυδρείο

Χαιρετώ τους συνχομπίστες.Τελικά πίεσα τα οικονομικά μου όσο μπορούσα (έκοψα φαγητό,τσιγάρο,γήπεδο κλπ ) και τώρα έχω το cayman 110 της φωτό.Τώρα δουλεύει με ένα 2213 και αύριο έρχεται και ένα 2224 professionell από ακουαρίστικ.Η φωτό είναι από κινητό αλλά θα ακολουθήσει καλύτερη όταν επιστρέψει η ψηφιακή από τις διακοπές.Ακούω συμβουλές-προτάσεις για το τι ψάρια να φιλοξενήσω από mbuna καθώς και κρίσεις για το τι έφτιαξα.Φιλικά,Νίκος
Old 20-10-2005, 10:11
klaz's Avatar
klaz Ο χρήστης klaz δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

ωραιο,φιλε μου...καλη αρχη..!!!!!
Reply With Quote
Old 20-10-2005, 23:23
stefanos.f Ο χρήστης stefanos.f δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Κατ αρχας καλοριζικο το ενυδρειο σου! Εκανες σκληρη δουλεια στο στησιμο απο οτι βλεπω! Δυο σχολια απο εμενα... 1ον) Φροντισε ολες οι πετρες να ειναι καλα στερεωμενες γιατι τα mbuna σκαβουν σαν τρελα και οι πετρες αριστερα στην φωτο και πανω πανω μου παραφενονται χαλαρες! Και 2ον) Βγαλε τις πετρες απο το κεντρο του ενυδρειου σου (πιστευω πως δεν χρειαζονται εκει) και προσθεσε τες στον αριστερο πετρινο ογκο που προανεφερα για να του δωσεις επιπλεον ογκο αλλα και για να δημιουργησεις δυο ξεχωριστες περιοχες για τα ψαρια σου οι οποιες θα ξεχωριζουν καθαρα απο την αμμο που θα βρισκετε αναμεσα τους ! Αυτα και θα τα ξαναπουμε συντομα...

Αγία Γραφή Παροιμίες 16:18
Reply With Quote
Old 21-10-2005, 00:29
nickall13's Avatar
Member

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.Η αλήθεια είναι πως ασχολήθηκα και διάβασα πολύ αλλά πρώτη φορά φτιάχνω κιχλιδο-ενυδρείο και δεν ήμουν καθόλου σίγουρος για το αποτέλεσμα.Οι πέτρες που λες Στέφανε όντως παραφένονται χαλαρες!Όλες οι πέτρες είναι κολλημένες με σιλικόνη μεταξύ τους και πάνω σε αφρολέξ 15χιλ.Πιστεύεις πως δεν φτάνει αυτό για να κοιμάμαι ήσυχος;Αυτό που λες για τις ξεχωριστές περιοχές με έβαλε σε σκέψεις.Να τις ξεκολήσω τις μεσαίες λες;Βέβαια ξέχασα να πω πως θα προστεθούν και μερικά φυτά.Ευχαριστώ παιδιά.Περιμένω να τα ξαναπούμε.
Φιλικά, Νίκος
Old 21-10-2005, 12:05
nickall13's Avatar
Member

Μια σύνθεση όπως αυτή λέτε να έχει τύχη στο ενυδρείο μου;Αν όχι,θα ήθελα τις προτάσεις σας.
1m + 4fem Labidochromis sp. "Mbamba"
1m + 6fem Pseudotropheus Demasoni (και καλά θα μου κάτσει το 1 με 6 )
1m + 5fem Labeotropheus Trewavasae Chilumba (με απασχολεί λίγο το τελικό τους μέγεθος) ή ίδιος αριθμος pseudotropheus acei (δεν ξέρω αν υπάρχει κίνδυνος υβριδισμού με τα demasoni
Ακούω σχόλια-προτάσειςΕυχαριστώ πολύ.
Φιλικά, Νίκος
Old 22-10-2005, 21:34
stefanos.f Ο χρήστης stefanos.f δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προσωπικα δεν πιστευω να υπαρχει κινδυνος υβριδισμου μεταξυ των ειδων που αναφερεις και μου αρεσουν και οι αναλογιες που σκεφτεσαι να βαλεις!!! Εισαι σε καλο δρομο, συνεχισε... Μια ακομη φιλικη συμβουλη,.. βαλε τελευταια τα Ps.demasoni και προτελευταια τα Lab,trewavasae ωστε τα πιο ηρεμα Labidochromis να εχουν περισσοτερο χρονο να ορισουν περιοχες και να επιλεξουν τις σπηλιες τους! Καλη συνεχεια...

Αγία Γραφή Παροιμίες 16:18
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules