|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
μακάρι να υπάρχει κανένα είδος γαρίδες που να μπορεί να συμβίωση μαζι τους..α θα βαλω και 2 αλγοφάγα... για τα άλλα τα ψάρια τι μου προτείνετε? τι είδους ταιριάζουν?
|
|
||||
|
||||
![]()
αν θες να στησεις 350 λιτρα ενυδρειο πρεπει να διαβασεις.
μεγαλο ενυδρειο σημαινει μεγαλη ευκολια οταν στηθει σωστα,αλλα οταν δεν στηθει σωστα και γινουν υπερβολες στην ιχθυοφορτωση(που ειναι ευκολο γα καποιον που ξεκιναει να παρασυρθει και να το φορτωσει ψαρια)μπορει να σημαινει και μεγαλα προβληματα ![]() αν θες οπωσδηποτε μονομαχο, διαβασε καταρχην αυτο οπωσδηποτε. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=78892 υπαρχουνε καποιες επιλογες σε συμβατα ψαρια,αλλα πρεπει να εχεις υποψη σου οτι οι μονομαχοι(τουλαχιστον τα πιο κοινα ειδη) οπως και τα περισσοτερα τροπικα ψαρια,θελουνε πιο μαλακο νερο αποτι φανταζομαι εχεις στην κυπρο,οποτε ισως χρειαστει καποια διαδικασια για να το μαλακωσεις. γιαυτο σου ειπα πιο πανω να παρεις πρωτα το ενυδρειο και τα τεστ. αφου παρεις τα τεστ και μετρησεις το νερο σου, θα δουμε αν ειναι σκληρο η μαλακο για να σου προτεινουμε τι ψαρια μπορεις να βαλεις και ποια διαδιακασια επεξεργασιας νερου σε συμφερει οικονομικα να ακολουθησεις. ετσι θα ειναι και τα ψαρια σου ευχαριστημενα ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
τα τεστ δεν γινονται μεσα στο ενυδρειο.
αν παρεις υγρα τεστ που ειναι πιο οικονομικα σε βαθος χρονου γιατι βγαζουνε περισσοτερες μετρησεις και ειναι πιο αξιοπιστες οι μετρησεις τους(σε αντιθεση με τα strips),τοτε παιρνεις νερο απτο ενυδρειο,γεμιζεις τα πλαστικα (η γυαλινα-αναλογα με τη μαρκα του τεστ)φυαλιδια και ακολουθεις τις οδηγιες του τεστ κατα γραμμα. για τα αρχικα τεστ που θα κανεις(πριν στρωσει το ενυδρειο δηλαδη)θα παρεις νερο απτη βρυση σου. κατα προτιμηση απτη βρυση που θα χρησιμοποιεις για να παιρνεις νερο για το ενυδρειο. |
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν μόλις αγόρασα τα τεστς! (API FRESHWATER MASTER TEST KIT) αλλά μέσα δεν εχει τα τεστ για kh και gh...η κοπέλα εκεί μου είπε δεν χρειάζονται συνήθως. .τι πρεπει να κανω τωρα; να κοιταξω να τα βρω ή οχι;
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ καλή η επιλογή σου. Αν ασχοληθείς με μονομάχο θα χρειαστείς τεστ για GH & KH.
|
|||
|
|||
![]()
λοιπόν,εκανα τα τεστς
ph:7.6 High Range PH:7.4 Ammonia(NH3/NH4):0ppm NO2:0ppm NO3: 0ppm |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το ενυδρείο δείχνει πως είναι άστρωτο Πρέπει να διαβάσεις εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13656 http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13655
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
:$ το νερό δεν ήταν απο το ενυδρείο αλλά από τη βρύση οπως μου πρότεινε ο kgf12345 για να δούμε αν το νερό είναι σκληρό ή μαλακό το νερό! θα παω τώρα να κοιταξω για να βρω τα υπόλοιπα τεστς; ) |
|
||||
|
||||
![]()
Α, οκ τότε, αλλά κάνουμε τεστ στο νερό της βρύσης για να μάθουμε τη σκληρότητα, ΚΗ & GH δηλαδή, αντε και PH, τα υπόλοιπα σε περιπτώσεις που έχουμε πρόβλημα ποιότητας του νερού ακόμα και για να το πίνουμε. Το νερό της βρύσης σου σε PH είναι κανονικό, αλλά να δεις και τα υπόλοιπα (GH & KH)
|
|||
|
|||
![]()
Μόλις παράγγειλα τωρα τα τεστ..αύριο μεθαύριο θα τα έχω...
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέος | markdoub | Μεσογειακό | 10 | 12-01-11 20:25 |
Νέος | giorgosdem | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 07-12-08 11:18 |
15Lt για Betta | jstiva | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ασίας | 12 | 18-05-07 20:42 |
Νέος | ΓΙΩΡΓΟΣ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 11 | 23-04-04 11:53 |