|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι λιγη η τυρφη για τα λιτρα και παραλληλα πολυ σκληρο και αλκαλικο το νερο σου.
------------------------- Δες κι αυτο http://www.aquatek.gr/vb/showthread....363#post656363
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 26-10-13 στις 01:54 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Προσεξε τα Bold
Παράθεση:
(ομως οχι σε φουλ δραση, αφου αλλαζα τη μιση καθε 15 μερες και ουσιαστικα την αφηνα ενα μηνα να δουλευει) Αυτες οι αναλογιες παιζουν αναλογα τα λιτρα του νερου, τη δυναμη του φιλτρου, τη σκληροτητα του νερου του καθενος κλπ Γιαυτο λεω δεν υπαρχει δοσολογια συγκεκριμενη. Δεν σου κανει δουλεια? Διορθωνεις δοσολογια, ή/και βαζεις πιο δυνατο φιλτρο . Και φυσικα περιμενεις και 3-4 μερες τουλαχιστον για να δρασει (συνηθως)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλτσον.
Οχι διχτυωτο και φευγει απο μεσα η τυρφη.
|
||||
|
||||
![]()
οκ έγινε. επίσης παρατήρησα ότι εάν βγάλω το σφουγγάρι (που το έχω κόψει σχεδόν στην μέση) πέφτει πολύ η ροή του φίλτρου. για ποιόν λόγο;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ποιο σφουγγαρι κι απο που? Απο το φιλτρακι της τυρφης? Το εχεις αφησει μεσα? ![]() Αλλα και παλι τι ειναι ουτο παλι? πεφτει η ροη αν βγαλεις το σφουγγαρι? Πρωτη φορα το ακουω. ![]() Μηπως παει και χωνεται κανενα κομματι απο το καλσον στη φτερωτη? ή εχει μπει κανενα κοκος απο τυρφη?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Βγαλτο, βαλε σε καλσον οση τυρφη χωραει, χωρις να το στουμπωσεις ομως και γινει πετρα η τυρφη με το νερο και βαλτο να δουλεψει. Λιγο χαλαρη η τυρφη μεσα στην καλτσα, οχι τουβλο. Να πλαθεται με το χερι η καλτσα με την τυρφη.
Υπαρχει περιπτωση ομως (δεν το ξερω το φιλτρακι) να χρειαζεται μια λεπτη φετα σφουγγαρι πανω πανω, για να προστατευει τη φτερωτη απο καλσον κλπ
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Αντε καλη επιτυχια.
Χαλαρα μη τρελαινεσαι. Μη κανεις αποτομες μεταβολες στις παραμετρους του ενυδρειου, ακομα κι αν ειναι προς τις ιδανικες τιμες.
|
||||
|
||||
![]()
Εννοείται αυτό γι'αυτο θα κάνω μικρές αλλαγές αλλα πιο συχνές ώστε να μην επηρεάζω πολύ τις συνθήκες.
------------------------- Τελικώς μάλον θα είχε μπει κάτι στην φτερωτή και είχε περιορίστει η ροή, έβαλα και άλλη τύρφη και απλά πρόσθεσα πάνω πάνω κάτω από την φτερωτή μια λεπτή επίστρωση από σφουγγάρι. περιμένω να δω τα αποτελέσματα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mixalhs89 : 26-10-13 στις 05:09 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Σας έχω κουράσει και το ξέρω, λοιπόν ενώ ph kh gh πέσανε δηλαδή το kh και το gh φτάσανε 4 και 7 αντίστοιχα σήμερα πριν κάνω την αλλαγή νερού (την οποία τελικά και δεν έκανα) έκανα μέτρηση αμμωνίας η οποία βγήκε στα 8 ppm, είχα διαβάσει ότι μπορεί να ανεβάσει αλλά δεν περίμενα τόσο. Το νερό αυτό σώζεται με prime ή πέταμε κι χρησιμοποιώ άλλο;
|
|
||||
|
||||
![]()
8ppm? Τι, ποντικος ψοφησε στο βαρελι σου?
![]() Κατι δεν παει καλα σιγουρα. Το νερο το πετας εννοειται.
|
||||
|
||||
![]()
Έλα ντε; και να ταν μόνο ποντικός; τίποτα μεγαλύτερο μήπως ήταν... χαχααχα.. το θέμα είναι τώρα θα δουλέψει τόσο καλά η τύρφη και θα μου κατεβάσει τις τιμές πάλι στα ίδια επίπεδα ή μια τρύπα στο νερό;
|
|
||||
|
||||
![]()
Ποια τυρφη πηρες?
|
||||
|
||||
![]()
της sera
|
|
||||
|
||||
![]()
Οτι ειναι να βγαλει απο αμμωνια, το βγαζει στην αρχη.
Μετα δεν βγαζει. Εγω την εβαζα με λιγο νερο τη φρεσκια τυρφη, την αφηνα να γυριζει μια μερα, πεταγα τι νερο αυτο και εβαζα φρεσκο και δεν ξαναβγαζε, αλλα μετα το σταματησα γιατι δεν μου εβγαζε πολυ αμμωνια και το πεχα ηταν πολυ χαμηλο. Πεχα ποσο εχει?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Το θέμα μου είναι θα ξανά φτάσει σ'αυτά τα επίπεδα ή μπα; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mixalhs89 : 28-10-13 στις 00:08 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Φυσικα και θα φτασει. Παντα την ιδια αποδοση εχει η τυρφη, αρκει να ειναι ιδια ποικιλια.
|
||||
|
||||
![]()
¶ντε μακάρι γιατί έχω ψιλο αγχωθεί, ειδικά μετά την σημέρινη απώλεια που είχα.
------------------------- Στις 14 ώρες που δουλεύει τώρα το καινούργιο νερό στο βαρέλι δεν θα έπρεπε να υπάρχει έστω κάποια μεταβολή του νερού στο ph; γιατί έκανα μέτρηση και το ph βγήκε 8,4. ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mixalhs89 : 28-10-13 στις 12:32 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ερώτηση 1η: Είναι δυνατόν το ph στο βαρέλι με την τύρφη να έπεσε και μετά από κάποιες ώρες να ξανά ανέβηκε; γιατί εγώ θα πάω να τρελαθώ.
Ερώτηση 2η: Τελικώς, πήρα αντίστροφη όσμωση με τα χίλια ζόρια αλλά τα κατάφερα(δεν την έχω παραλάβει ακόμα όμως), τι πίστευετε ότι είναι προτιμότερο; να την συνδιάσω με τύρφη; |
|
||||
|
||||
![]()
1. Αν εχασε τη δραση της μπορει. Αλλα ειναι φρεσκια σχετικα, αν δεν κανω λαθος. Εκτος αν η ποιοτητα της δεν ειναι καλη.
2. Η τυρφη ειναι χρησιμη μαζι με την οσμωση, αν θελεις να πεσει αρκετα το ph. Οπως και τα φυλλα catappa, σε μικροτερο βαθμο. Αναλογα ποσο θελεις να αλλαξεις το νερο σου. Μπορεις, βεβαια, σταδιακα να αλλαξεις την αναλογια νερου βρυσης/οσμωσης, παρακολουθωντας τις αλλαγες. Το ph δεν θα πεσει ιδιαιτερα απο την αρχη, αλλα gh και kh (που θελεις να πεσει αρκετα για να μειωθει το ph), θα μειωνονται. Απο εκει και περα, πραττεις αναλογως.
|
||||
|
||||
![]()
Βασικά επειδή νομίζω έχεις τα τεστ της api, το high range ph μου βγάζει ψιλό κόκκινο χρώμα πάνω σε ασπρο χαρτί πάντα. έχεις ιδέα τι μέτρηση είναι αυτή;
|
|
||||
|
||||
![]()
To χαρτακι δεν το εχεις? Το lοw range εχω μονο της api. Αλλα το κοκκινο ειναι προς 7.8-8, googlαροντας.
Τις σκληροτητες να παρακολουθεις στενα, απο εκει θα καταλαβεις τι γινεται. Απο το kh συγκεκριμενα.
|
||||
|
||||
![]()
οκ απλά το βλέπω πορτοκαλί στο χαρτάκι και όχι κόκκινο γι'αυτό ψαχνόμουν. ευχαριστώ πολύ.
|
|
||||
|
||||
![]()
Βασικα τωρα που το ξαναβλεπω σε φωτογραφιες, δεν φαινεται πουθενα κοκκινο στο χαρτακι.
|
||||
|
||||
![]()
Τι να πω.... με τις τετρα μου βγαίνει 8.0 αλλα η τετρα πάει ανα 0.5 .
|
|
||||
|
||||
![]()
Περα απο το ph, τις σκληροτητες τις παρακολουθεις στενα? Απο εκει θα βρεις καλυτερη ακρη, παντως.
|
||||
|
||||
![]()
Ναι αμέ κυρίως την kh παρακολουθώ η οποία έπεσε στο 7 από 10 που είναι η βρύση. λογικά μέχρι το σάββατο θα έρθει και η αο να δούμε τι θα κάνει κι εκείνη.
------------------------- Χοντρικά τι ph να περιμένω; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mixalhs89 : 31-10-13 στις 21:56 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μετά από κάποια χρόνια επιστρέφω! | nkmyrtos | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 26 | 13-03-12 16:59 |
αναπλήρωση by stathis upgrade μετά απο χρόνια! | gfdimopo | Λοιπός εξοπλισμός | 1 | 24-06-11 19:08 |
Βιοτοπικό Malawi μετά 3χρόνια | melisg | Malawi | 16 | 26-10-10 13:32 |
Πράσινο μετά απο 21 χρόνια | sarpijk | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 6 | 06-08-10 11:08 |
μετά το ξεκίνημα τι | KOKOBAS | Γλυκό νερό - Γενικά | 21 | 22-08-08 13:00 |