|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα σε όλους και όλες!
Σήμερα κάνοντας αλλαγή στο ενυδρείο,παρατήρησα ότι το μαύρο πλαστικό κάλυμμα του καλωδίου του φίλτρου, έχει τσακίσει και φαίνονται τα καλώδια! Τα καλώδια εσωτερικά δεν έχουν αρχίσει να φθείρονται αλλά πλέον είναι θέμα χρόνου να συμβεί! Μπορείτε να μου δώσετε λύσεις η τρόπους μόνωσης του σημείου. πριν πάθουμε καμία ζημία! Υ.Γ. Το φίλτρο είναι εσωτερικό από ότι έχετε καταλάβει, και το τσάκισμα είναι σε σημείο πίσω από το φίλτρο και πιο χαμηλά από την στάθμη του νερού του ενυδρείου! Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές και τον χρόνο σας!!!!! ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Αδερφε σε ευχαριστω για την αμμεση απαντηση!
Το θερμοσυστελλομενο μακαρονι σκεφτηκα και εγω, αλλα το προβλημα μου ειναι πως βαζεις χερι στην αντλια!! Ειμαστε σιγουροι οτι το μακαρονι δεν ειναι τοξικο, η απλως επικινδυνο για τα ψαρια μου???? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ΥΓ Το U2 δεν θα πάει χαμένο. Μπορείς να κάνεις αυτό που λες με το μακαρόνι ή και να βάλεις μόνο σιλικόνη και να το έχεις για το δοχείο προετοιμασίας. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Σε ευχαριστω αδερφε!
Να εισαι σιγουρος πως θα το σκεφτω παρα πολυ καλα πριν πραξω!! Σιγουρα το u2 δεν θα παει χαμενο αλλα, στις οχι και πολυ ευκολες εποχες που περναμε το σκεφτεσαι και το 15ευρο! Και παλι σε ευχαριστω! |
|
||||
|
||||
![]()
Σίγουρα, απλά στο λέω για να μην μπλέξεις περισσότερο. Μακάρι να είχα στήσει το μεγάλο να σου έδινα το εσωτερικό από το μικρό αλλά έχω ψάρια μέσα. Αν θες πάντως σου δανείζω 15¤ και όποτε έχεις μου τα δίνεις.
|
|||
|
|||
![]()
Φιλε Νικολα επειδη ο συνδιασμος νερο και ρευμα ειναι ενας κακος συνδιασμος θα σου ελεγα (λογω επαγγελματος) οτι το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι ενας συνδιασμος και των δυο συστατικων , συλικονη κ θερμοσυστελομενο. αφου το εσωτερικο δεν εχει χαλασει παρα μονο το εξωτερικο βαλε λιγη σιλικονη κ μετα φορα ενα μακαρονι και το ζεσταινεις , σαν δεσει το μακαρονι θα μεινει κ η σιλικονη μεσα. το να ανοιχτει το φιλτρακι , δεν ξερω γιατι πολλα ειναι εργοστασιακα σφραγισμενα κ εχουν λαστιχακια-τσιμουχες που σαν ανοιχτουν δεν μαζευονται. Επειδη με το ρευμα δεν παιζουμε ποσο μαλιστα μεσα στο νερο, ειναι καλο γενικα να ξερουμε αν στο σπιτι εχουμε ρελε διαροης. ποιο μελετημενα ειναι να βαζουμε ενα μετασχηματιστη 1:1 . ειναι σαν τους μετασχηματιστες που βαζουν στις ταμπελες (φωτεινες) εξωτερικου χωρου.
καλες επιτυχιες αλλα πανω απο ολα ασφαλεια!!! |
|
||||
|
||||
![]()
κανονικα χρηση μετασχηματιστων 1:1 επρεπε να ειναι επιβεβλημενη σε ΟΛΑ τα ενυδρεια, και πολυ περισσοτερο στα Αφρικανικα και στα θαλασσινα, οπως εχουμε σε ολα τα εργαστηρια και οπουδηποτε υπερχει πιθανοτητα να ερθει καποιος σε επαφη με ρευμα (ποσο μαλλον μεσα σε κατι που ειναι γεματο νερο)
Αφου οι διαφορες εταιριες επελεξαν να βγαζουν τις συσκευες τους για 220v αντι για MAXIMUM 48 (που θεωρειται ασφαλης ταση και για portable εγκαταστασεις φωτισμου σε ναυπηγεια) οπως θα ηταν το σωστο
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
τελικα με βλεπω για αυτο: Elite Jet Flo 100.παρενθεση το ενυδρειο μου ειναι 54L μηπως ειναι υπερβολη και πρεπει να παω για μικροτερο? ------------------------- Παράθεση:
Που βρισκω εναν τετοιο μετασχηματιστη, ποσο κοστιζει και φυσικα αν μπορω να τον λειτουργησω μονος μου? Γενικα δωσε οσες περισσοτερες πληροφοριες μπορεις!!!!!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nikos962 : 28-11-12 στις 22:01 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Συμβουλή Μπορείς αντί να το παραγγείλεις μέσω ιντερνετ, να το παραγγείλεις τηλεφωνικά και να συνεννοηθείς γι' αυτό. Αν το μετρήσεις εκεί και είναι μεγάλο να πάρεις το μικρότερο. Εγώ είχα πάρει τότε το 150 και το 50 (το ήθελα για διάχυση CO2). Όταν είδα ότι το 150 είναι τεράστιο πήγα το 50 πίσω και πήρα το 75 πληρώνοντας την διαφορά (σε ιντερνετική τιμή). Επίσης μπορείς να τους πεις να κάνουν τον κόπο να μετρήσουν το 100 και να σου πουν το ύψος του. Αν δεις ότι σου κάνει το παραγγέλνεις, αν είναι μεγάλο παίρνεις το αμέσως μικρότερο (75). Προσωπική μου άποψη, το 100 θα σου χωράει. Όπως και να έχει όμως ότι αποφασίσεις να πάρεις να το παραγγείλεις από το ιντερνετ ή από το τηλέφωνο γιατί οι τιμές που έχουν στο κατάστημα είναι αρκετά πιο πάνω. Από εκεί και πέρα ότι αλλαγές θα θέλεις θα στις κάνουν κατά την παραλαβή (αν αυτή γίνει στο κατάστημα) της παραγγελίας σου πληρώνοντας την διαφορά με ιντερνετικές τιμές.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αυριο θα το παραγγειλω τηλεφωνικα, ενω ομως ψαξω στο net για περισσοτερα χαρακτηριστικα!! Υ.Γ. Συγνωμη για τυχων ορθογραφικα!!!!!!!!!!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
για ριξε μια ματια εδω εχει διαστασεις αν σε παιρνει παρε το 150 γιατι υπολογισε οτι η ροη θα πεσει αν βαλεις και το βιολογικο υλικο μεσα!http://www.theaquariumshop.com.au/sh...699&name=Elite
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αν οχι μαλλον την κατσαμε την βαρκα!!!!!!!!!!! Θα τους παρω αυριο να δω τι θα μου πουν! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- Για το 100 λέει 22εκ, βάλε και 2-3 πόντους την γωνία για το spraybar πάς στα 25. Αν έχεις 26-27 πόντους κενό (βάλε 1-2 πόντους αέρα για τυχόν λάθος μέτρηση) είσαι οκ ![]() ![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Skydiver : 28-11-12 στις 22:54 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Και παλι ενα μεγαλο ευχαριστω, σε οσους ασχοληθηκαν με το προβλημα μου!!!!!!!!!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nikos962 : 28-11-12 στις 23:02 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
να αναφερω οι ροες των φιλτρων μιλαω για το 100-150 ειναι αυτες που αναφεροντε στο ξενο σαιτ που εβαλα στο petsupermaket εχουν τυπογραφικο λαθος να ξερεις τα συγκεκριμενα!λογικα θα υπαρχει νομιζω ειναι αντιπροσωποι;;
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, απ' ότι ξέρω και εγώ, αντιπρόσωποι είναι.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τουλαχιστον αυτο καταλαβαινω εγω, εχω αδικο???????? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Για μια ακομη φορα ευχαριστω!! ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρόβλημα με Fluval 205 | StefanosS | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 14-08-12 22:36 |
Fluval | StefanosS | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 20-12-11 11:40 |
Fluval 203 | peristerigeo | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 14-11-11 17:49 |
Βοήθεια,,, πρόβλημα με FLUVAL 305 | dimitris1150 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 16-07-11 20:40 |
Fluval 103 | Fantom | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 28-02-06 11:36 |