|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Περιβάλλον δεξαμενής (τεχνητής λίμνης) Η άγρια πανίδα που συγκεντρώνεται περιμετρικά της δεξαμενής μας. Ποιά η σωστή διαχείρηση, η μέριμνα και η υπευθυνότητα του ιδιοκτήτη? |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τον χαμαιλέωντα δεν τον είδα ακόμα φέτος. Δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει, δεν σημαίνει ότι θα σκαλίσω το κάθε κλαδί για να τον ανακαλύψω. Συνήθως συναντώ αυτά τα πράγματα κατά την διάρκεια της μέριμνας μου. Τα κλαδέματα (που είναι και πολλά τρομάρα μου), το πότισμα κ.λ.π. Γιάννη, έχεις μεγάλο κήπο, κάνε ένα κόπο και παρατήρησε τις λεπτομέρειες που κρύβονται σε αυτόν. Υπάρχουν πολύ περισσότερα και εντυπωσιακά πράγματα απ' ότι υπολογίζεις. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καπου υπαρχει ενας τεραστιος βατραχος σαν πιατο ειναι ο ατιμος αλλα μαλλον στεριανος ειναι εχει το χρωμα του χώματος και βγαινει μονο βραδυ τον ειδα και φετος αλλα μεσα στο μισοσκοταδο φωτογραφια δεν !!
|
||||
|
||||
![]()
ηηηηηηη τις προάλες πάτησα έναν βάτραχο κοντά στη λίμνη, κι έκανε ένα μακρόσυρτο βιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιικ, ευτυχώς μετά έφυγε χοροπηδώντας
τώρα κατάλαβα την φράση "θα σου δώσω μια... ![]() ![]()
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
|||
|
|||
![]()
Το καλύτερο θέμα που έχω δεί σε ενυδρειακό φόρουμ. Απλά συγχαρητήρια!!!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ιδιαίτερα παραγωγική και η φετεινή χρονιά, για το λόγο του ότι φύτεψα νεροκάρδαμο γύρω από τη λίμνη. Επάνω σε αυτό το φυτό, τρέφονται οι κάμπιες της πεταλλούδας Pieris brassicae, πράγμα που έγινε λίγες μέρες αργότερα...
![]() Οι κάμπιες μεγάλωσαν πολύ γρήγορα και πριν προλάβω καλά-καλά να δω την ανάπτυξη τους, εγκατέλειψαν το φυτό για το τελευταίο στάδιο τους, πριν γίνουν πεταλλούδες. Ως εδώ όλα καλά, αλλά φέτος η χρονιά μου επιφύλαξε ένα πολύ ενδιαφέρον γεγονός. Παρακολουθώντας μια κάμπια, είδα μικροσκοπικές σφύκες επάνω της. Γνωρίζοντας τον τρόπο ζωής αλλά και πολλαπλασιασμού των συγκεκριμένων υμενόπτερων, έμεινα έκπληκτος, γιατί κέντριζαν την κάμπια, τοποθετώντας βασικά μέσα στο σώμα της τα αβγά τους. Μεγαλώνοντας τα μικρά, θα κατέτρωγαν τη σάρκα της κάμπιας και θα έβγαιναν από μέσα της, μόνο ενήλικα έντομα. Ακολουθεί η φώτο: ![]() Για αρκετά χρόνια έχω ελεύθερο και άγριο έναν χαμαιλέοντα. Όπως κάθε χρόνο, τον βρήκα και φέτος, πριν λίγες μέρες επάνω σε μια μικρή ελιά που έχω φυτεμένη στην αυλή. ![]() Ένα παράξενο μικρό βατραχάκι: ![]() Ένα παπαγαλάκι που ξέφυγε από κάποιο κλουβί, πίνοντας νερό από το bakki shower της μικρής μου δεξαμενής: ![]() Και μια πεταλλούδα Macroglossum stallatarum: ![]() To ταξίδι συνεχίζεται...
|
||||
|
||||
![]()
Συναρπαστικό ταξίδι!!!!
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
το αγαπημενο μου θεμα!
ευχαριστω πολυ που τα μοιραζεσαι ολα αυτα και περιμενουμε κι αλλα! |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αυτό είναι https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...21534163_o.jpg Παιδιά μπορεί κάποιος να ανοίξει ένα Θέμα μόνο με φώτος απο έντομα; |
|
||||
|
||||
![]()
την συγκεκριμένη αράχνη τη φιλοξένισα φέτος στο εξοχικο για περιπου 1 μηνα σε σταθερό σημείο..ηταν παντα ακίνητη και άλλαζε θεση μονο για να μεταφέρει τα εντομα που ειχε αιχμαλωτίσει....οταν βρώ λιγο χρονο θα ανεβάσω μερικες φωτό με εντομα απο τις διακοπες
|
|
||||
|
||||
![]()
Τις φιλοξενω εδω και δυο χρονια πως ηρθαν ενας θεος ξερει σημερα τις τσακωσα στα πρασα
![]() παντως μικρα δεν εχω δει ποτε ακομα !! ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννη, σήμερα είδα τις φωτογραφίες. Εκπληκτικό!!
|
|||
|
|||
![]()
αυστηρώς ακατάλληλο το θέαμα. Γιάννη βάλε στις φωτογραφίες Χ μόνο για ενήλικες
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Βασίλη ευχαριστούμε γι αυτά που μας δείχνεις!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το συγκερκρημένο θέμα είναι το αγαπημένο μου..
Απλά μαγικό να βλέπεις τι γίνεται στην φύση γύρω απο μια λιμνούλα.! Συνέχισε να μας ενημερώνεις.! ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ας βάλω και εγώ την ιστορία μου! Από την μουσμουλιά δίπλα από την λίμνη που τις τσάκωσα πάνω στην δουλειά!
![]()
|
|||
|
|||
![]()
εν ο κουρκουτασ τουτον???
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, είναι! Μικρός βέβαια... Τώρα έχω 3-4 στην αυλή.
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τα αποτελεσματα του ανωτερω
|
||||
|
||||
![]()
Τρέλλα το μικρό πολυ ωραίο.
Μόνο ένα κάνουν;
|
||||
|
||||
![]()
Πολλα αλλα υπαρχουν και τα κορακια μονο αυτο εσωσα
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η λίμνη μου. | yiannossavva | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 13 | 21-11-13 16:55 |
μάυρα στίγματα | VLASIS | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 09-04-10 09:48 |
Απίστευτη καταστροφή | Filotas | Malawi | 47 | 10-02-09 09:36 |
Απίστευτη ενηλικίωση γκάππυς...! | filoxenos | Ζωοτόκα | 5 | 17-01-06 15:12 |
Απίστευτη Φωτογραφία Γέννας!!!!! | filoxenos | Γλυκό νερό - Γενικά | 21 | 23-12-05 17:57 |