#1
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα σε όλους.
Το ενα glowlight tetra που εχω εχει πρησμενη κοιλια και εδω και 3 μερες δεν τρωει δεν κολυμπαει παρα ελαχιστα, αναπνεει γρηγορα και δυστυχως σημερα ειδα ανασηκωμενα λεπια στην κοιλια. Υποψιαζομαι dropsy απο αυτα που διαβασει και μαλλον ειναι αργα. Το ψαρακι αυτο το εχω εδω και 5 μηνες και παντα η κοιλια του ητανε πιο φουσκωτη απο τα αλλα , ομως η συμπεριφορα και η κινητικοτητα του ητανε φυσιολογικα. Απο το πετ σοπ μου ειπανε οτι πιθανοτατα ητανε θηλυκο και οτι τα θηλυκα εχουν μεγαλυτερη κοιλια ή μπορει να ητανε εγκυος. Μπορει καποιος να μου πει αν κινδυνευουν και τα υπολοιπα ;;; Μηπως πρεπει να του κανω ευθανασια ; Η αληθεια ειναι οτι τισ τελευταιες 2 ημερες αναπνεει ταχυτατα και αισθανομαι οτι υποφερει. Ευχαριστω. ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
ετσι οπως τα περιγραφεις πιθανοτατα προκειται για υδρωπυκια (dropsy) αλλα μια καθαρη φωτο θα βοηθουσε περισσοτερο.
το ψαρακι το πηρες αρρωστο η αρρωστησε στο ενυδρειο σου?? και αν η 2η περιπτωση..τοτε γιατι?? αν συμπληρωσεις τη φορμα στις ασθενειες θα ακουσεις γενικοτερα γνωμες για το ενυδρειο σου και ισως πιθανα λαθη που μπορει να εγιναν. οσον αφορα το θεμα της ευθανασιας...ειναι λεπτο και δυσκολα θα ακουσεις προτροπες... σιγουρα παντως μια πολυ καλη κινηση ειναι η καραντινα για να προστατευσεις τα υπολοιπα.
__________________
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 02-05-11 στις 21:49 |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Δυστυχώς ο φίλος pkas το έχασε το ψάρι, πριν προλάβει να κάνει τίποτε.
![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]()
στην υδρωπυκια ειναι πολυ συχνη η "καταληξη". κριμα. ευχομαι τα υπολοιπα ψαρια του να μην αντιμετωπιζουν προβλημα.
__________________
|
#5
|
||||
|
||||
![]()
Δυστυχως παει λοιπον το ψαρακι.
Bokosta σε ευχαριστω ακολουθησα τις οδηγιες σου και μετα απο αλλαγη 30% εριξα το αλατι ατλαντικου σε δοσολογια περιπου 25 γραμμαρια ανα 10 λ. Παρατηρησα οτι τα ψαρια στρεσαριστηκαν μαλλον γιατι αρχισαν να κολυμπουν νευρικα και γρηγορα !!! Τα αφησα αταιστα σημερα (ελπιζω να εκανα καλα ![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]()
δε θα σου πω "ριξε φαρμακο στη συγκεκριμενη περιπτωση"-προσωπικα κανενα φαρμακο δε με βοηθησε στην υδρωπυκια...αλλα θα σου πω οτι η κοσμοθεωρια σου (που μπορει να ειναι σωστοτατη-δεν την κρινω) δε σημαινει οτι ειναι συμφωνη και με αυτη των ψαριων. και για να μη θεωρικολογω..θα μιλησω με παραδειγμα.
εχω (ισως "ειχα") ενα θαλασσινο που φροντιζα πολυ. καλες συνθηκες για τα ψαρια..πανω απο 8 τροφες και εμποριου και κατεψυγμενες και ζωντανες...ολα πηγαιναν αψογα αλλα με επισκεφθηκε μια αρρωστια πολυ ασχημη. εχασα ψαρια και ειναι προσβεβλημενα οσα εμειναν. η καλη διατροφη και το σκορδο μπορει να κρατησαν τα ψαρια πιο σθεναρα και καποια να το παλευουν ακομη αλλα με μαθηματικη ακριβεια το ενυδρειο θα ξεκληριστει αν δε ριξω φαρμακο. ηδη καποια φαρμακα δεν επιασαν και θα χρησιμοποιησω την υστατη λυση που ειναι ενα φαρμακο τοξικο για τα ιδια τα ψαρια. σε χαμηλη δοση δε θα τα ενοχλησει ιδιαιτερα (ελπιζω) και θα εχει μικρο (ξαναελπιζω) αντικτυπο στην υγεια τους....αλλα αν δε το κανω θα συνεχισω να χανω ψαρια καθε μερα μεχρι να μη μεινει τιποτα. μπορει κι εγω να μην παιρνω φαρμακα στη ζωη μου....αλλα τα ψαρια που ειναι υπο την ευθυνη μου....δεν ειναι αναγκασμενα να συμφωνουν μαζι μου. τα παραπανω σαν μια γενικοτερη κουβεντα οτι καποιες φορες τα φαρμακα ειναι απαραιτητα (οπωςκαι στον ανθρωπο) και οχι για τη συγκεκριμενη περιπτωση.
__________________
|
#7
|
|||
|
|||
![]()
Συμφωνώ απόλυτα με τον Πάνο, εγώ προσωπικά με την πρώτη υποψία dropsy και σε 2ο ψάρι, θα το πλάκωνα στα φάρμακα κι ας ξέρω από (κακή)
πείρα ότι πολύ λίγα προσφέρουν στην περίπτωση αυτή, δυστυχώς το dropsy σπάνια θεραπεύεται, αλλά δεν θα άντεχα να το αφήσω και στην τύχη του. Καλή ποιότητα νερού (συχνές αλλαγές και μετρήσεις), μούλιασμα της τροφής σε βιταμίνες και η καλύτερη δυνατή διατροφή είναι απαραίτητα σαν πρόληψη. Όταν όμως το dropsy σου χτυπήσει την πόρτα ![]() Σου εύχομαι καλή τύχη, τα ψαράκια σου είναι ούτως ή άλλως τυχερά, γιατί το ψάχνεις κι ενδιαφέρεσαι. |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Δεχομαι απολυτα την αποψη σου γι αυτο εξαλλου ζητησα και τη γνωμη σας για το ενυδρειο μου, απλα ειπα ακριβως τι εκανα και πως σκεφτηκα. Απο την αλλη αν υπαρχει πιθανοτητα τα αλλα ψαρακια να ειναι υγιη (φαινομενικα μεχρι στιγμης ετσι δειχνει για να μην το γουρσουζευω κιολας) ισως τελικα να μην τους κανει καλο καποιο φαρμακο. Αλλα αυτο δυστυχως δεν μπορω να το ξερω. Και μιας και η εμπειρια μου ειναι σχεδον ανυπαρκτη βασιζομαι στην αποψη και τη συμβουλη των εμπειροτερων.
Οχι για μενα... για τα φουκαριαρικα τα ψαρακια μου... ![]() |
#9
|
||||
|
||||
![]()
οταν εμφανιζεται υδρωπυκια σιγουρα ελεγχεις τα παντα να δεις τι μπορει να εφταιξε..κανεις αλλαγη νερου..μετρας παραμετρους κ.τ.λ.
αν ολα τα αλλα φαινονται οκ...ουτε εγω θα εριχνα φαρμακο γιατι καμια φορα εμφανιζεται για αγνωστους λογους που δε μπορουμε να κατανοησουμε σε καποιο ψαρι μεμονωμενα. αν ομως εμφανιστουν και αλλα κρουσματα...εκει θα πρεπει να αναλαβεις δραση.
__________________
|
#10
|
||||
|
||||
![]()
Πολλαααα ευχαριστωωωωω
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νew 60lt πιθανο προβλημα με λευκη αμμο. | vaspiou | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 16-11-10 17:54 |
πιθανο προβλημα με τιγρακια... | LeF | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 1 | 23-11-09 23:04 |
dropsy | j.p. | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 25-04-09 14:44 |
Dropsy | panagiotis265 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 7 | 07-06-08 00:08 |
dropsy!! | Marios-cy | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 12 | 07-02-08 09:58 |