|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
καλα εγω σημερα πηγα για να παρω
εναν θερμοστατη και ενας αγορασε εναν μονομαχο και μια μονομαχινα μαζι σε ενα μπολακι των 5 λιτρων?το ειδα και εφριξα! του λεω δεν θα φαγωθουν?και μου λεει οχι ειναι πολυ ηρεμα ψαρια! χαχαχαα |
|
||||
|
||||
![]()
Απο ληγμενα να δειτε τι υπαρχει στο κουρμπετι
![]() εγω : Εδω σε αυτο το ραφι εχει μια σειρα ττροφων ολες ληγμενες. ![]() petsopboy : Ναι, μας τα στειλανε ληγμενα. ![]() εγω : ....... ![]() petsopboy : (αλλου βρεχει και οι τροφες στα ραφια) ![]() Παράθεση:
Μιλαμε και μερικοι ακομα και μας λενε και "γραφικους" "υπερβολικους" κλπ ------------------------- Παράθεση:
![]()
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 05-11-09 στις 03:42 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Το θέμα κλειδώθηκε για να μην ενοχληθούν κάποιοι, αυτό εννοώ ότι κανείς δεν μιλάει. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ΕΛΕΟΣ!! θα μάρεσε να υπάρχει για τα πετ σοπ κάτι σαν την γεωνομική όπως στα καταστήματα τροφών,όπου αν βλέπουν άθλιες καταστάσεις ζώων και ληγμένα πράγματα( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() να τους κλείνανε το μαγαζί!!!!!!!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Εγώ όταν πήγα σε πετ και ζήτησα αμμωνία με ρώτησε τι με τσίμπησε… μια άλλη μέρα ρώτησα αν έχει βαλσενερια γιγαντεα και μου είπε ναι αλλά μην πάρεις γιατί γίνετε τεράστια… επίσης τα σκαλάρια θέλουν μόνο χοντρό χαλίκι και σε φουλ φυτεμένο ενυδρείο δεν βάζεις υπόστρωμα βάζουμε μόνο ταμπλέτες τις καλύτερες που είναι τις χόμπι φυσικά….
Όποιος από εσάς έχει πάει Γερμανία θα ξέρει ποιες είναι οι μεγάλες εταιρείες και τι δούλεμα πέφτει στην Ελλάδα |
|
||||
|
||||
![]()
Αν υπάρχει τέτοια υπηρεσία, παρακαλώ δώστε περισσότερα στοιχεία...
Ένα μαγαζί πουλάει ληγμένες τροφές ΚΑΙ φάρμακα... |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξέρω που εμπίπτουν τα πετ σοπ. Ίσως ο συνήγορος του καταναλωτή να έχει πληροφορίες...
|
|
||||
|
||||
![]()
Επειδη οι ψαροτροφες ειναι προιόντα αποξηραμένα και μακρας διαρκειας οι ημερομηνιες ληξεως ειναι απλα ενδεικτικές. Μερικους μηνες παραπανω δεν ειναι προβλημα.
Φυσικα οσο αυτο ειναι σε γνώση μας και στην κατάλληλη χαμηλή τιμή. Αλλιως προκειται περι απατης, καθως οι ληγμένες τροφές αγοραζονται κοψοχρονιά. Εξαλλου το πραγμα ειναι απλό. Διαβαζει κανεις την ημερομηνια και δεν την περνει αν δεν τη θελει. Γνωρίζω οτι οι ληγμένες τροφές επιστρέφονται στις εταιριες διανομής, οπου βγαινουν απο τις συσκευασιες, ανακατευονται και πωλουνται ως τροφή bulk, χωρις ημερομηνία ληξεως. Και οσο οι ζωοτροφες δεν προοριζονται για ζωα προς ανθρωπινη κατανάλωση δεν ισχυουν οι κανονισμοι τροφιμων. Αυτος ειναι και ο λογος που ολες οι ψαροτροφες το γραφουν επανω στη συσκευασια, ωστε να μην μπλεκουν. |
|
||||
|
||||
![]()
Όλα ωραία και καλά, και λογικότατα.
Όμως, ο συγκεκριμένος μαγαζάτορας, "τρίβει" τις ημερομηνίες και απλά δεν φαίνονται ή δεν διακρίνονται, και εννοείται οτι δεν τις προσφέρει και σε χαμηλές τιμές... Το ίδιο και στα φάρμακα... Εδώ καλό θα ήταν κάποιος με χρόνο και "άκρες" να ασχοληθεί αλλά ποιός... |
|
||||
|
||||
![]()
Δυστυχώς, ελλείψη επίσημων φορέων, η μόνη λύση είναι να ενημερώνεις ευγενικά το μαγαζί μια φορά - αν δεν υπάρχουν τα σωστά "αντανακλαστικά" ενημερώνεις και τους φίλους σου συν-χομπίστες, και απλά δεν ξαναπάς.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μετα και απο σχετικη ερωτηση στον ιχθυοπαθολογο Dieter Undergasser αλλα και πληροφοριες απο τo customer support της tetra για τη διαρκεια των τροφων, ενημερωθηκα οτι οι τροφες δεν χαλανε μετα την ημερομηνια ληξης τους ετσι ωστε να δηλητηριασουν ας πουμε τα ψαρια οπως ενα χαλασμενο κρεας θα δηλητηριαζε εμας, αλλα μπορουν να καταναλωθουν μεχρι και 10 χρονια μετα. Το κερδος στη διατροφη ομως θα ηταν μηδαμινο και δεν θα υπηρχε καμια βιταμινη στην τροφη (αφου στην ουσια η ημερομηνια ληξης ειναι για την διαρκειας ζωης των βιταμινων στην τροφη). Θα ηταν σαν να τρωνε σκετο αχυρο τα ψαρια. Αυτο ομως ? εμμεσα δεν ειναι θανατος για τα ψαρια αφου δεν τους παρεχουμε τις ουσιες που πρεπει και αυτο που επιζητουμε με την διατροφη? Οι τροφες πρεπει να ταιζονται μεχρι 3 μηνες μετα το ανοιγμα της συσκευασιας και οι βιταμινες που πωλουνται ξεχωριστα σε συσκευασια πρεπει να καταναλωνονται σε 6 μηνες (με διατηρηση εκτος ψυγειου) και σε 1 χρονο (με διατηρηση στο ψυγειο). Αν ισχυει αυτο που λες με τις Bulk τροφες και στερουνται θρεπτικων, πρεπει να το διασταυρωσουμε, γιατι αν δεν αναγραφεται η "μειωμενη δυνατοτητων" συσταση προκειται και εδω περι απατης απο τις εταιρειες, και εγω τουλαχιστον οδηγουμε να μην το αγορασω ποτε bulk, αφου θελω πληρη διατροφη στα ψαρια μου και απο τις ξηρες τροφες. ------------------------- Παράθεση:
Ειπα οτι ειχα να πω και μετα αρχισε το γνωστο "πανηγυρι" απ'όλους, οπως γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις οπως γινεται και εδω, παρ'ολα αυτα αφεθηκε ανοιχτο το θεμα μεχρι που δεν οδηγουσε πουθενα πλεον και γραφοντουσαν αναμασημενες αποψεις. Αν καποιος εχει τη δυνατοτητα να "τρεξει" νομικα, θα ρωτησει το φορουμ? αν ηταν να συμμετεχει καποιος στο νομικο θεμα που εθεσες θα ειχες παρει την απαντηση πολυ πριν κλεισει το θεμα. Εξαλλου πιστευω οτι εχεις το δικαιωμα να μπορεις να ανοιξεις ενα δικο σου θεμα ζητωντας υποστηριξη απο εξαπατημενους πελατες, και να κανεις νομικη κινηση και οχι απλα καταγγελειες σε ποστ, να δεις ποιος θα ακολουθησει ή αν στο κλειδωσει καποιο φορουμ και γιατι. Δεν λες και τα καλα ομως που το τοπικ που εγραψα για τα Πανγκασια καρφιτσωθηκε πανω πανω. Ας το κλεισουμε εδω ομως αφου το θεμα αφορα αλλου και εγω δεν ειμαι εκπροσωπος παρα μονο του εαυτου μου και αυτον "υπερασπιστηκα" οταν ειπες οτι κανεις αλλος δεν μιλαει ![]()
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 05-11-09 στις 14:17 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Μια τροφη φτωχη σε βιταμινες δεν ειναι απαραιτητα κακή ή αποφευκταια..
Η τροφη ειναι κατα κυριο λογο πηγη ενεργειας, τα υπολοιπα (αν και σημαντικα) ειναι δευτερευοντα. Και επειδη οπως εχουμε πει σε διαφορες συζητησεις κατα καιρους, τιποτε δεν φτανει τη φρεσκια τροφή, οταν συμπληρωνουμε το "μενου" και με καποιες φρεσκες, το τι κανουν οι βιταμινες των αποξηραμενων, ελαχιστη σημασια εχει. |
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνω.
Μπορουμε να συμπληρωνουμε και σκετες βιταμινες αν θελουμε μια φορα την εβδομαδα. Αρκει να γνωριζουμε αν αυτο που ταιζουμε εχει ληξει ή οχι για να ξερουμε τι κανουμε. Και γι'αυτο πρεπει να ενδιαφερομαστε εμεις να κοιταζουμε ημ. ληξης και οχι να περιμενουμε τον εμπορο να ειναι αγιος. Αυτο πρεπει να κανουμε για ολα τα προιοντα, και για ολες τις αγορες μας οχι μονο τροφες, να ειμαστε ενημερωμενοι απο πριν. Επισης αυτα που λεμε και παραπονιομαστε για τα καταστηματα να μην ειμαστε σιγουροι οτι ειμαστε σωστοι, γιατι καμια φορα τελικα λεμε κοτσανες και εμεις και δεν το ξερουμε. Οπως και οτι δεν μεταφερουμε στο φορουμ σωστα αυτα που μας λενε ή κανουμε παραλειψεις σε αυτα και δεν λεμε ολα τα δεδομενα, με αποτελεσμα να φαινονται λαθος οι προτασεις καποιων πετσοπαδων που ισως ειχαν την καλη διαθεση να βοηθησουν και οχι να εξαπατησουν. Ειπαμε εμποροι ειναι αλλα και εμεις κανουμε λαθη. Απο εμας θα ξεκινησει η προοδος στο χομπυ και οχι απο τους εμπορους. Καλο ειναι να διορθωσουμε πρωτα τον ευατο μας μελετωντας και μετα δεν θα μπορει να μας κοροιδεψεις και κανεις ετσι.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Όταν η Ελλάδα γίνει Στοκχόλμη ίσως..
|
||||
|
||||
![]()
Εννοεις η Αθηνα Στοκχολμη και η Κοζανη Λωζανη εε?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
καβαλα petshop | Δημητρης89 | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 03-06-09 13:44 |
αποριες...μικρες και χαζες (για μερικους) | iliastra | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 22-02-09 20:18 |
Οι τυχεροι της κληρωσης | mikenuke | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 0 | 14-01-07 20:56 |
Ζευγαρωμα δισκων σε PetShop της θεσσαλονικης. | mikenuke | Δίσκοι | 10 | 03-10-03 01:45 |