|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Είμαι κάτοχος ενός Juwel Trigon 190. Οι κάτοικοί του είναι:
2 pleco, 2 kuhli, 2 yoyo loach, 3 sae, 1 σκαλάρι(ηλικίας 6 ετών). Θα ήθελα να προσθέσω και κάποιο είδος apistogramma, γίνεται; Αν δεν γίνεται, μπορεί να τοποθετηθεί κάποιο μικρό σκαλάρι ή θα έχει πρόβλημα με το μεγάλο; Το ενυδρείο έχει εκτός από το εσωτερικό του και ένα JBL CRYSTAL PROFI 250 εξωτερικό φίλτρο. Το setup είναι αυτό που φαίνεται στη foto. Τι μου προτείνεται για νέους κατοίκους; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εγω στην θεση σου θα εβαζα ενα ακομα σκαλαρι διοτι καλα ειναι να μην βαζεισ πολλα ειδη ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΑ αλλα το λιγοτερο απο ΔΥΟ.Δεν νομιζω να υπαρξει κανενα προβλημα με το αλλο σκαλαρι ισα ισα φανταζομαι πωσ θα ειναι και καλητερα.Βεβαια δεν μιλαμε για παρα πολυ μικρο σκαλαρι ε? ![]() Αν το βαλεισ φιλε μου με το καλο πεσ και σε μασ τα αποτελεσματα να χαρουμε ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Πολυ ωραιο ενυδρειο. μπραβο! Ακομα και με ενα ζευγαρακι Ram η Agassizi δεν νομιζω οτι θα υπηρχε προβλημα αν σου αρεσουν. Εφοσον βεβαια οι παραμετροι του νερου ειναι οι σωστες.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Το σκαλάρι κατά τη γνώμη μου είναι μεγάλο ρίσκο, αν ειναι αρσενικό και του βάλεις αλλο αρσενικό, μάλλον θα το πλακώσει...
Πάντως μου άρεσε παρα πολυ το ενυδρειο σου... |
|
||||
|
||||
![]()
φιλε μου γεια σου.νωμιζω οτι θα εχεις προβλημα με τα apistogramma τα γιογιο και τα SAE αν αναπαραχθουν τα πρωτα.και συν του οτι τα απιστο και το σκαλαρι ειναι νοτιοαμερικανικα και τα αλλα απο ασια
|
|
||||
|
||||
![]()
Τι προτείνεις να βγάλω τα γιογιο; Βασικά θέλω να βάλω 4 ramirezi gold τα είδα και ξετρελάθηκα. Τα γιογιο τα έχω και για περιορισμό των σαλιγκαριών (από τα φυτά) και μέχρι τώρα είναι μια χαρά. Θα ήθελα μετά από μια επίσκεψη στο πετσοπ να βάλω τα 4 ραμ και 3-4 μελανοταινίες preakox. Πάνε; Θα πρέπει να μετακινηθούν κάποια ψάρια ή είναι απαγορευτικός συνδυασμός;
|
|
||||
|
||||
![]()
καταρχην τα ramirezi gold δεν υπαρχουν στην φυση ειναι αποτελεσμα επιλεκτικων αναπαραγωγων. να το κανονικο:
http://cichlidforum.com/profiles/species.php?id=421 οι μελανοταινειες εχουν αλλες απαιτησεις στο νερο παντως αν θες να βγαλεις γεννες νομιζω πως τa yoyo και τα SAE πρεπει να φυγουν |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
ναι ετσι και αλλιως σε ιδιο ph θα το εχει και το μαγαζι
|
|
|||
|
|||
![]()
Το ότι κρατούνται σε συγκεκριμένες (καλές ή κακές) συνθήκες στα μαγαζιά δεν σημαίνει ότι έτσι πρέπει να τα έχουμε κι εμείς.
Με pH 7.5 (που δεν είναι οτι καλυτερο) και σκληρότητα 5 [ποια σκληρότητα; γενική (GH) ή ανθρακική (ΚΗ); ] είναι μια χαρά. Μεγαλύτερη σημασία έχει η σκληρότητα από το pH. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Πρέπει να μετρήσεις και τη γενική για να έχουμε κάπως καλύτερη εικόνα.
|
|
||||
|
||||
![]()
εγω θα σου προτεινα να βαλεις ενα ακομα σκαλαρι μιας και τα χαμηλα επιπεδα του ενυδρειου σου εχουν αρκετα ψαρια ....
|
||||
|
||||
![]()
πήρα τέστ γενική σκληρότητα 8. Είναι καλά;
|
|
|||
|
|||
![]()
Μια χαρά.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
τι μπορώ να βάλω???? | morfeas | Malawi | 8 | 05-10-07 00:48 |
Τι άλλα ψάρια μπορώ να βάλω ? | andreasp | Χρυσόψαρα | 8 | 28-04-06 16:51 |
Να βάλω και άλλα ψάρια ή είναι καλύτερα να βγάλω? | Apostolos Demetriou | Ζωοτόκα | 4 | 10-03-05 10:05 |
Μπορώ με τα ψάρια που έχω να βάλω φυτά στο ενυδρείο μου; | SaKreK | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 29-09-04 08:59 |