|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Εχω διαβασει γοα το φυτο αυτο στο περιοδικο του συλλογου
Το εχει καποιος στο ενυδρειο του? Μπορει να γινει σαν χαλι? Θα βοηθουσε πολυ μια φωτογραφια του ενυδρειου για να δω πως δειχνει σε σχεση με τα υπολοιπα φυτα. Ευχαριστω ΠΕΤΡΟΣ |
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
George ευχαριστω για την απαντηση.
Το εχω διαβασει αυτο της tropica. Αυτο που θα ηθελα ειναι να δω ενα φυτεμενο ενυδρειο με pogostemon Eυχαριστω ΠΕΤΡΟΣ |
|
||||
|
||||
![]()
ειναι αρκετα ομορφο,και μπορω να πω οπως ξεφευγει απο τα συνιθισμενα χαλια που συνιθιζεται να βλεπουμε.....
βεβαια και παλι γουστα ειναι αυτα..... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Καμια φωτο εχουμε??? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ευχαριστω ΠΕΤΡΟΣ |
|
||||
|
||||
![]()
Πάντως οι πιο έμπειροι (από'μένα), για χαλί πιο...χαμηλών απαιτήσεων
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Genirous : 03-08-07 στις 13:59 |
|
||||
|
||||
![]()
Δυστυχώς, Πέτρο δεν ……… το είχα δοκιμάσει και εγώ στο δικό μου και στα 0,8w/litro είχε αρχίσει να παίρνει ύψος λόγο κακού φωτισμού,
![]() ![]() Φιλικά, Εύα
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω πολυ
![]() Genirus θα το ψαξω... Eιναι αυτο στην φωτο? Σκεφτομαι οπως σου ειπα να πειραματιστω ετσι και αλιως με 2 - 3 διαφορετικα ειδη και να δω Υ.Γ Genirus σε ευχαριστω για την βοηθεια σου και στα αλλα μου post ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη petros : 03-08-07 στις 14:21 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Μέχρι εκεί που φτάνει η λογική, η εμπειρία και το ![]() ![]() Και'μένα με έχουν βοηθήσει (και ακόμα με βοηθάνε) άλλα παιδιά από το GAB...! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό στη φωτό είναι μάλλον Saggitaria Subulata το οποίο γίνεται πολύ ψηλό (20εκ) για γκαζόν...
|
||||
|
||||
![]()
Απο προσωπικη εμπειρια (με πολυ φως) το Pogostemon helferi δεν κρατιεται τοσο χαμηλα και δεν βολευει για "χαλι". Ισως να μην ηταν θεμα φωτος. Παντως δεν ειναι ιδαιτερα δυσκολο ΙΜΗΟ.
|
|||
|
|||
![]()
Μπορείς να το δεις εδώ:
http://www.pbase.com/plantella/image/49909734 και εδώ: http://www.aquarticles.com/articles/...ttle_Star.html
|
||||
|
||||
![]()
Σχετικά εύκολο φυτό ,το έχω σε 120λ καθαρά με 4 Χ 25W ( 3 πρώτες φωτό όπου κλαδεύοντας το κρατούσα περιορισμένο ) αλλά τα πηγαίνει πολύ καλά και με 3 Χ 25W λάμπες 2 ετών ( τελευταία φωτό και σε σχετικά ελεύθερη ανάπτυξη με ελάχιστο κλάδεμα ) και παροχή co2 από μπουκάλα με controller και στις δύο περιπτώσεις .
|
|
||||
|
||||
![]()
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραίο φυτό το pogostemon όμως όλλα τα λεφτά είναι το ενυδρείο του gaia!!!!!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Έχουμε σταματήσει να σχολιάζουμε τα ενυδρεία του gaia καθότι ο άνθρωπας "παίζει σε άλλο επίπεδο"... !!!
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Από τα πιο αγαπημένα μου φυτά. Το λάτρεψα από την πρώτη στιγμή που το έβγαλε η tropica και όταν το δικίμασα το συμπάθησα ακόμα περισσότερο.
Τα πάει πολύ καλά με πολύ φως και CO2, αλλά μιας και έτυχε 2 φορές σε 2 διαφορετικά ενυδρεία να το ταλαιπωρήσω (άφησα ακλάδευτα τα διπλανά του φυτά και το σκεπάσανε) μπορώ να πω ότι τα βγάζει πέρα και με ελάχιστο φως. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια ψηλώνει αρκετά. Δεν θα το χρησημοποιούσα όμως σαν χαλί παρα μόνο αν: -Το ενυδρείο έχει αρκετό ύψος (μιας και το φυτό είναι ψηλότερο από τα κλασικά χαλιά και δεν θέλουμε να δείχνει τεράστιο για foreground) -Υπάρχουν και αρκετά ψηλά φυτά, για τον ίδιο λόγο (να μην δείχνει άγαρμπο μπροστά) Το προτείνω όμως ανεπιφύλακτα για μικρές συστάδες στο μέσο του ενυδρείου. Έτσι το έχω και τώρα και κοιτάζοντάς το από ψηλά νομίζω ότι βλέπω αεροφωτογραφία από το φοινικόδασος του Βάι ![]() ![]() @ Gaia: πράγματι πανέμορφο το ενυδρείο σου! Το χαλί είναι cuba?
1000lt Tanganyika: Cyphotilapia frontosa, Altolamprologus calvus, Glyptoperichthys gibbiceps, Synodontis decorus, Neolamprologus buescheri, Synodontis petricola "dwarf" 300lt Full planted: Cardinal tetra, Jordanella floridae, Ottos, SAE, Caridina japonica Betta breeding dripping system: Halfmoon & Plakat 20lt: 1 Betta splendens, 2 Corydoras aeneus, 1 Caridina japonica ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια
![]() Το χαλί είναι glossostigma . |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|