|
|||
|
|||
![]()
Γειά σας θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής.
Αγοράζοντας φυτά από ένα petshop μετά από λίγο γέμισα σαλιγκάρια. Επειδή είναι αρκετά και παντού έβγαλα τα ψάρια, άδειασα το νερό, την άμμο την έπλυνα με καυτό νερό και λέω να την αφήσω και δυο μέρες στον ήλιο. Θ αείναι αρκετό να πεθάνουν όλα τα σαλιγκάρια και τα αυγά τους ή θέλει περισσότερο. Φίλτρα κλπ τα έχω αλλάξει αλλα κάπου διάβασα ότι αν θέλεις να καθαρίσεις και τα φυτά τα βάζεις σε ένα διάλυμα χλωρίνης και νερού για λίγο. Αυτό είναι σωστό και ποια αναλογία να έχει; Προτείνετε κάτι άλλο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων |
|
||||
|
||||
![]()
Αποδεξου την υπαρξη τους...
|
|
|||
|
|||
![]()
Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι με αυτά που κάνω δε γίνεται τίποτα;
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ολο και καποιο φυτακι θα μπει.. Δεν ειναι δυνατον να το ξεστηνεις καθε λιγο.
Οσο για τη χλωρινη, ναι μεν μπορει να σκοτωνει τα σαλιγκαρια, αλλα μακροπροθεσμα δεν εχω δει ουτε ενα ενυδρειο με φυτα που να μην εχει και κανα σαλιγκαρακι... |
|
|||
|
|||
![]()
Μπορείς να μου πεις την αναλογία χλωρίνης και νερού και πόση ώρα θα αφήσω τα φυτά μέσα;
|
|
||||
|
||||
![]()
1 μέρος χλωρίνη και 19 μέρη νερό..λίγη ώρα μέσα στο δυάλλημμα, έξω οι ρίζες, και μετά καλό ξέπλυσμα ολόκληρου του φυτού.
|
|||
|
|||
![]()
ok, ευχαριστώ
|
|
||||
|
||||
![]()
.................................................. ...............................................
|
||||
|
||||
![]()
Με όλα αυτά που έκανες δεν σκέφτηκες ότι πιθανότατα έχεις καταστρέψει όλη την βιολογία του φίλτρου σου???
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο ειναι προβλημα και οχι τα σαλιγκαρια.
|
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνώ... Πάντως εγώ στο 15 άρι μου ήθελα σαλιγκάρια... Καθάριζαν καλά τα τζάμια.. Πήρα και ένα apple snail μεγάλο... Ε! τα μικρά έγιναν το γεύμα του μονομάχου.. Και το μεγάλο το έδιωξα αφού λόγο μεγέθους του προκαλούσε στρες.(Σκεφτόταν όλη μέρα τι να κάνει να το φάει αλλά δεν έβρισκε τρόπο..τι να πω.)
|
|||
|
|||
![]()
Μπορεί να το κατέστρεψα αλλά θα το ξαναστήσω. εχω και άλλο ενυδρείο και θα πάρω από το φίλτρο του άλλου. Εμένα με ενδιαφέρει να μην επιζήσουν άλλα σαλιγκάρια
|
|
||||
|
||||
![]()
Και να μην επιζήσουν...κάποια στιγμή θα σου έρθουν άλλα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Επί του θέματος παραθέτω την δική μου εμπειρία στο θέμα «σαλιγκάρια»
![]() ![]() Πριν 12 μήνες περίπου ξανά έστησα το ενυδρείο μου για λόγους άσχετους με τα σαλιγκάρια (μέχρι τότε είχα και εγώ πρόβλημα όχι ότι με απασχολούσε ιδιαίτερα απλά με το χέρι έβγαζα ότι μπορούσα κάθε φορά). ¶λλαξα το χαλίκι μόνο και όχι το υπόστρωμα έπλυνα και τα φυτά μου καλά και τα ξαναέβαλα μέσα. Για τους υπόλοιπους 6-8 μήνες τα σαλιγκάρια εξαφανιστήκαν δια μαγείας, θεώρησα τότε ότι με τον καθαρισμό που έκανα στα φυτά και την αλλαγή του χαλικιού (και δεδομένο ότι δεν πρόσθεσα νέα φυτά) τα αυγά τους εξαφανίσθηκαν. Μετά από 8 μήνες περίπου ξανά βγάζω τα φυτά/πέτρες από το ενυδρείο και ανακατεύω/καθαρίζω με σκούπα το χαλίκι ξαναβάζω τα ίδια φυτά μέσα, χωρίς να προσθέσω τίποτα διαφορετικό από πέτρες ή ξύλα στο ενυδρείο και μετά από 2 μέρες βλέπω ΕΝΑ σαλιγκάρι………. ![]() ![]() ![]() Οπότε…………. Προφανώς αν είχα αλλάξει και το υπόστρωμα να μην είχα το ίδιο πρόβλημα σήμερα αλλά…………..είναι παντού………. ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Schnecktol tis JBL kai terma ta Saligaria.
|
||||
|
||||
![]()
Και αμα ειναι πολλα.. ψοφανε, τιγκα στην αμμωνια, τερμα και τα ψαρια..
Τελεια.. |
|
|||
|
|||
![]()
Ειμαστε κατά των "σαλιγκαροκτονων" εδω - πρωτον αυτο που λεει ο sir απο πανω, και δευτερον γιατι δεν ξερεις ποτε τι αλλο θα σου σκοτωσει (η θα προκαλεσει βλαβες).
|
|
||||
|
||||
![]()
Εμένα το ένστικτο μου μου λεει να είμαι υπέρ των σαλιγκαριών.. Όχι βέβαια σε τραγικά μεγάαλα νούμερα.. Στην ανάγκη τα βγάζουμε με το χέρι... Ή προσπαθούμε και βρίσκουμε τα αβγά τους...
Αλλιώς... σας δανείζω το μονομάχο μου... Είναι εγγύηση.. Και έτσι θα έχουμε και την πίτα ολόκληρη και το μονομάχο χορτάτο...
|
||||
|
||||
![]()
Αν το επιτρεπει ο συνδιασμος ψαριων βαλε ενα κλοουν μεσα και θα εισαι ενταξει.
|
|
||||
|
||||
![]()
Κλοουν ποτε ενας ειναι κοπαδοψαρο.
Και οταν μεγαλωσουν θελουν πολλα λιτρα
|
|||
|
|||
![]()
Αν τελικα χρησιμοποιησεις χλωρινη , στο τελος οχι μονο καλο ξεπλυμα αλλα να αφησεις τα φυτα σε λεκανιτσα με μπολικο [διπλη δοση] αντιχλωριο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Kαι χλωρίνη καθαρή χωρίς πρόσθετα (άρωμα,χρώμα κλπ).
|
|
||||
|
||||
![]()
Υπαρχουν και αλλα ψαρια της οικογενειας boatia που καθαριζουν τα σαλιγκαρια και μενουν μικροτερα.Εγω παντως εχω 3κλοουνακια και δεν βλεπω ουτε τσοφλι σαλιγκαριου
|
||||
|
||||
![]()
Υπάρχουν κάποια είδη νοτιοαμερικάνικων κιχλίδων που τα τρώνε, όπως επίσης και κάποια είδη ξυλοφάγων πλέκο...
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Το αντίθετο!!!
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρόβλημα με anubia | infodigger | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 28-06-07 16:19 |
Πρόβλημα με φυτά | vouros | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 15-03-07 14:35 |
Πρόβλημα με μονομάχο! | jjvrettis | Bettas | 2 | 06-02-05 11:38 |
Πρόβλημα με RO | ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΣ | Δίσκοι | 14 | 11-01-05 17:58 |
Help me! Πρόβλημα με ICK. | sbravos | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 7 | 05-02-03 20:35 |