|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο και πάλι μπράβο!!!!
|
|||
|
|||
![]()
1)φοβερες φωτο
2)φοβερα δισκακια να σου ζησουν...και να εχεις και αλλες γεννες συγχαρητηρια!!!!! |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
ph 7,2 kh 8..... ειναι στο μεγαλωμα τα ψαρια και τους εχω σκληρο νερο βρυσης......
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
{Ίσως δεν έψαξα πολύ αλλά δεν βρήκα κάτι στο δίκτυο. Όσες πληροφορίες βρήκα ήταν γνωστές π.χ σχετικά σκληρό νερό για την δόμηση του σκελετού κλπ} |
|
||||
|
||||
![]()
γιωργο ο νικος ειναι αρκετα επηρεασμενος απο την μεγαλη των ολλανδων σχολη.....
κανε και εκει μια αναζητηση.... |
|
|||
|
|||
![]()
Εννοείς το discus page holland ?
|
|
||||
|
||||
![]()
και αυτο,αλλα θα σου τα πει και ο ιδιος...
|
|
||||
|
||||
![]()
ναι αυτο, απλα το σκεφτηκα και λογικα οτι ο σκελετος τους ψαριου χρειαζεται οσο το δυνατο περισσοτερα αλατα για να σχηματιστει σωστα...... Τωρα για ποσο θα σε γελασω αλλα απο τη στιγμη που δεν εχω καποια προβληματα με τα μικρα θα το κρατησω ετσι μεχρι να φτασουν σε καλο μεγεθος και μετα θα το κατεβασω σταδιακα σε πεχα 6,6 και σκληροτητα 6.......
|
||||
|
||||
![]()
να κανω μια χαζη ερωτηση?...
οταν γεννιουνται στη φυση, και μεγαλώνουν εκει.. δεν εχουν το ιδιο Ph απο τη πρωτη μερα γεννησης τους μεχρι την τελευταια..? γιατι αυτος ο τροπος να τους ωφελει..?
|
||||
|
||||
![]()
μακαρι και εγω να ειχα ενα ποταμι σαν τον Αμαζωνιο να μεγαλωνω μεσα τα μικρα...... Δεν εχω ομως ...... Ετσι προσπαθω τεχνητα να βρω τροπους να προσφερω καποιες συνθηκες που πιστευω οτι θα βοηθησουν τα μικρα να αναπτυχθουν σωστα.......
|
||||
|
||||
![]()
Τα μωρα σου απο τι γονεις προερχονται ?
|
||||
|
||||
![]()
Πιστεύω ότι θα΄ναι από καλή οικογένεια με όνομα στην κοινωνία.
|
||||
|
||||
![]()
μη ξεχνατε οτι εχουν και μπαμπα Πρυτανη......
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
τα μικρα ανοιχτοχρωμα ειναι απο το πορτακαλι ζευγαρι που εχω στο ποστ ενω τα ριγε απο το μπλε -καφε........
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σου Νικο, "the real discus breeder", you defenetly know how to breed discus!!! χααχχαχαχα
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Πότε είναι καλύτερα να αφαιρέσω τον σωλήνα (δεδομένου του μπλε του μεθυλενίου)? παρεπιπτόντως, η cocacola 2lt με κομμένη την βάση ταιριάζει τέλεια στον κώνο και χωρίς να "χάνει" νερό. Πανω στο στόμιο έβαλα ένα σωλήμα που ταιριάζει ακριβώς και περνάει και το σωληνάκι για τον αέρα απο μέσα. Το μόνο ίσως μειονέκτημα θα είναι όταν με το καλό έρθει η στιγμή να την ξεκολλήσω από τον κώνο ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Το βγαζεις οταν σκασουν ολα τα αυγα...... Σβηνεις τα φωτα και με πολυ απαλες κινησεις βγαζεις το προφυλακτικο....... ΤΟ ΜΜ που θα φυγει στο ενυδρειο ειναι σε πολυ μικρη ποσοτητα ωστε να κανει (αν κανει) καποιο κακο....
|
|||
|
|||
![]()
Η βασική μου ανησυχία ήταν εάν τα μικρά όταν σκάσουν τα αυγά, ενώ είναι ακόμα μέσα (σκάνε όλα μαζί?) εάν θα επηρεαστούν... Φαντάζομαι μερικά που θα ξεκολλήσουν και θα πέσουν βγάζοντας το μπουκάλι θα τα μαζέψουν οι δίσκοι... Περιμένοντας τώρα την γέννα...
|
|
||||
|
||||
![]()
μια πατεντουλα (της πλακας) για να ταιζετε αρτεμια τα μικρα οταν λειπετε......Χρειαζεται μια αυτοματη ταιστρα της σερα (φθηνη και μπορεις να τη βρεις σχεδον παντου) ενα πλαστικο βαζακι (το δικο μου ειναι απο γνωστη πολυβιταμινη) και κολλητικη ταινια......Βγαζουμε το διαφανες καλυμμα απο την ταιστρα και στο γκρι που περιστρεφεται κολλαμε το βαζακι προσεχοντας να μπορει να περιστραφει ελευθερα.......Στο καπακι απο το βαζακι ανοιγουμε 2 τρυπες οχι πολυ μεγαλες και εχουμε ετοιμη την ταιστρα μας.......Την γεμιζουμε με αρτεμια και νερακι και ειμαστε ετοιμοι......
|
|||
|
|||
![]()
Μιλας για ζωντανα νεοεκκολαπτομενα? Σε λιγα λεπτα θαχουν ψοφησει.
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα!!!!! αν και αρκετα απο αυτα ζουν ωρες.....το επομενο που δοκιμαζω ειναι μπουκαλι με αεραντλια που θα απελευθερωνει ανα τακτα χρονικα διαστηματα την αρτεμια αλλα αργει αυτο ακομα.....Πιστευεις οτι εκτος απο το οτι χανω μερος απο τα θρεπτικα της ζωντανης αρτεμιας θα εχω καποιο αλλο προβλημα??? Η αρτεμια μενει περιπου 6 ωρες στο δοχειο......
|
|||
|
|||
![]()
Έχω κρατήσει αρτέμια ζωντανά 5 μέρες , χωρίς αεραντλία άρα χωρίς αέρα και κίνηση στο νερό. Αυτά ήταν χωρίς κέλυφος «NT Artemia Revolution»
Έπειτα αγόρασα κύστη, δεν της κανω προετοιμασία με χλωρίνη. Tο αποτέλεσμα ειναι οτι η τροφή είναι περισσότερη και βλέπω τα μωράκια με φουσκωμένο στομαχάκια και μεγαλώνουν ωραία . Αλλά το πρόβλημα ειναι οτι αυτά τα Αρτεμια δεν ζουν πάνω απο 2 ώρες σε αλμυρό νερό χωρις αερισμό, πόσο μάλλον σε γλυκό. Η ερώτηση μου ηταν για το πλαστικό μπουκαλάκι πόσες ωρες ζουν τα αρτεμια εκει μέσα? Έξυπνη ιδέα σου Πρύτανη ωραία. Πανος |
|
||||
|
||||
![]()
Δοκιμάστε αυτο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=16679 δουλεύει το μονο προβλημα που υπάρχει ειναι καποια μικρα μπαίνουν μεσα και φυσικά το αλατόνερο δεν τους κανει καλό αλλα αμα μεγαλώσουν λιγο ειναι η λυση
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως ,αντί για αρτέμια, αυτά τα γεύματα που λείπουμε είναι πιο πρακτικό να είναι σε σκόνη.Πειραματίζομαι με 3 (ναι μόνο 3 ) μικρά που κρατάει ο αρσενικός, μιας και η μαμάκα έφαγε τα υπόλοιπα ,με Microvit spirullina και high protein.Δεν έχουν φάει αρτέμια καθόλου και κάνουν παρτυ όταν τους ρίχνω ,πάνω τους όμως.Αν γίνει ένα εναιώρημα σε doser για να απλώνεται στο ενυδρείο μήπως ..... Για αρτέμια πάντως λίγο δύσκολο να κρατηθεί χωρίς αέρα και σε τόσο μικρό δοχείο
|
||||
|
||||
![]()
το κανω και εγω αυτο μιος μαλιστα προσθετω και υγρη βιταμινη και σκορδοζουμι......Αλλα οταν καθεται ακινητο ολη η τροφη καθεται στον πατο και μενει πανω το υγρο ......οποτε ειναι δωρο αδωρο......
|
|||
|
|||
![]()
Εγώ στις δύο τελευταίες γέννες μου λόγω έλλειψης χρόνου δίνω αποφλυομένα αυγά αρτέμιας. Τα μικρά ξετρελαίνονται και τα αποτελέσματα πολύ ικανοποιητικά.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 4 (0 μέλη και 4 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΞΙΦΟΦΟΡΩΝ | gordons | Ζωοτόκα | 19 | 07-06-12 15:20 |
Αναπαραγωγη Ap. agassizi | vasilakis | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 10 | 18-01-07 13:46 |
αναπαραγωγη | deMetrIs | Bettas | 15 | 10-10-05 23:36 |
Αναπαραγωγη severum | hlias | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 1 | 04-05-05 20:27 |
artemia αναπαραγωγη | steady | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 22-03-05 16:01 |