|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα σε όλους και σας ευχαριστώ για τις συμβουλές που μου δίνετε
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Να διαλέξεις ποιον εμπιστεύεσε! Το GAB ή το πετ?
|
|||
|
|||
![]()
Δηλαδή το φάρμακο είναι άχρηστο,γιατί διαβάζω πάνω στο μπουκάλι ότι είναι κατάλληλο για την αμμωνία και τα νιτρικά άλατα!Και την ίδια διαδικασία που μου είπανε να κάνω από το PETSHOP,τη γράφει και ο κατασκευαστής πάνω στο μπουκάλι!
|
|
||||
|
||||
![]()
Αχρηστο δεν ειναι, απλα δεν ειναι αρκετό. (και οχι δεν εννοω να ριξεις πολυ)...
Απλα ειναι μια πρωτη πηγη βακτηριδιων για να ξεκινησει το στρωσιμο. (που και χωρις αυτην παλι θα γινει..) |
|
|||
|
|||
![]()
κάτι άλλο τώρα αν αποφασίσω να κρατήσω το σκαλάρι με τι άλλα ψάρια ταιριάζει? είναι επιθετικό ψάρι? και πόσα μπορώ να βάλω στο ενυδρείο μου? (230λίτρα)
|
|
||||
|
||||
![]()
τα σκαλαρια θελουν μαλακο νερο και σχετικα μεγαλο υψος στο ενυδρειο τι υψος εχει?να δουμε αν μπορεις να τα βαλεις και μονα τους..και για συγκατοικο καποια τετρα που δεν εχουν την κακη συνηθεια του fin nipping<σιγουρα οχι serpae tetra και οχι cardinal-neon>
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό που λέει το nitrivec είναι καλό άμα δεν έχεις ψάρια στο ενυδρείο(όπως και δεν θα έπρεπε να έχεις...Από τη στιγμή που μπέινουν τα ψάρια στη μέση το θέμα αλλάζει καθώς προέχει η υγεία των ψαριών και οπότε πρέπει να κάνεις συχνές αλλαγές νερού για να μην ανεβαίνουν οι αμμωνία και τα νιτρώδη...
Το σκαλάρι μπορεί να μπει μαζί με διάφορα ψάρια όπως Corydoras,μικρά είδη pleco και άλλα Νοτιο Αμερικάνικα κατα προτίμηση είδη που θέλουν μαλακό νερό...Σκέψου τα σαν τα βασικά ψάρια καθώς θα είναι πιθανώς τα μεγαλύτερα της δεξαμενής...
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπών,το ενυδρείο μου είναι 230 λίτρα 1,10cm, ύψος 58,5cm,45cm πόσα σκαλάρια μπορώ να βάλω;Όσο για το nitrivec που έλεγα παραπάνω,λέει πάνω στο μπουκάλι:ότι είναι ένα ειδικό μείγμα από ζωντανά βακτηρίδια καθαρισμού τα οποία διασπούν την αμμωνία και τα νιτρώδη άλατα.Απομακρύνουν άμεσα τα βλαβερά συστατικά του νερού.Λογικά δε θα έχουν τα ψάρια κανένα πρόβλημα με την αμμωνία.Μια βδομάδα το έχω το ενυδρείο και τα ψάρια φαίνονται καλά.τι να πω δε ξέρω!
|
|
|||
|
|||
![]()
Επίσης ξέχασα παραπάνω να γράψω ότι μετά από 24 έγραφε ότι μπορώ να προσθέσω ψάρια.Είναι λάθος αυτά που έγραφε το μπουκάλι;
|
|
||||
|
||||
![]()
και κανεις το μεγαλυτερο λαθος που κανουν οι περισσοτεροι...
οπως σου ειπανε πριν τοσοι και τοσοι φιλοι χομπιστες,το ενυδρειο σου ειναι αστρωτο,και το γεγονος οτι τα ψαρακια σου ''δειχνουν'' υγιειη οφειλεται περισσοτερο στον παραγοντα τυχη... στρωσου λοιπον στο διαβασμα με πολυ-πολυ προσοχη στο παρακατω λινκ το οποιο ειναι η βιβλος του αρχαριου.!!!!!! http://www.tsamisaquarium.gr/periechomena.htm |
|
|||
|
|||
![]()
Έκανα test για ph και kh! Μόνο το ph ήταν ανεβασμένο είχε φτάσει 9! Μου δώσανε ένα φάρμακο να βάζω κάθε μέρα μέχρι να φτάσει 6,5 με 7, τώρα είναι στο 7,5 είμαι σε καλό δρόμο.... άλλα ψαράκια θα βάλω μετά το πάσχα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μην το χρησιμοποιείς αυτό...Τα χημικά που κατευάζουν το ph ενοχλούν πιο πολύ από το καλό που κάνου και είναι επικίνδυνα αν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά...Αντί γιαυτό,βάλε στο φίλτρο σου λίγη τύρφη και το ph θα κατεύει σιγά σιγά από μόνο του...Δεν είναι καλό να χαμηλώνουμε τόσο γρήγορα το ph...
|
||||
|
||||
![]()
και τα αποτελεσματα στα ψαρι μπορει να μην φανουν αμεσα τα ψαρια καταπονουνται και σε ενα μηνα μπορει να αρχισουν ξαφνικοι θανατοι χωρις να ξερεις το γιατι....ph στη βρυση 9?
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γλύφτες για κρύο νερό | sakis1976 | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 7 | 31-01-06 19:21 |