|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα σε όλους! Έχω ένα pseudotropheus albino, στο οποίο χθες βράδυ παρατήρησα μία στρογγυλή πληγή πίσω από το δεξί του πτερύγιο (διαμέτρου 2-3 χιλιοστών). Φυσικά το ψάρι δεν είναι και στα καλύτερά του. Τρώει, αλλά
τον περισσότερο χρόνο κάθεται σε ένα μέρος και αιωρείται σχεδόν ακίνητο (κουναεί τα πτερύγιά του). Μήπως έχει τύχει σε κάποιον παρόμοιο περιστατικό? Πιο πολύ φοβάμαι μήπως είναι κάποια ασθένεια που μπορεί να κολλήσουν και άλλα ψάρια και να τρέχουμε... Πάντως όλα τα άλλα ψάρια δεν δείχνουν κανένα σύμπτωμα και συμπεριφέρονται φυσιολογικά. Μήπως απλά γδάρθηκε μέσα σε κάποια από τις σπηλίες? Περιμένω τα φώτα σας... |
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως είναι κάποια δαγκωματιά ? Π.Χ. από τσακωμό? Για θυμισέ μας τι άλλα ψάρια έχεις μέσα? Μι φωτό ίσως βοηθούσε περισσότερο.
|
||||
|
||||
![]()
Δυστυχώς έχεις δίκιο φίλε PascM... Χθες το βράδυ παρατήρησα ότι το κυνηγάει ένα labeotropheus και το δαγκώνει. Ίσως φταίει ότι άλλαξα λίγο τις πέτρες (άρα άλλαξαν και οι θέσεις που κρύβονται), οπότε δημιουργήθηκε
αυτή η διαμάχη. |
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι σε κακη κατασταση το ψαρακι ;
Αν τρωει συνεχεια ξυλο και στρεσσαρεται δυστυχως δεν θα την βγαλει καθαρη ! Δεν υπαρχουν και πολλα πραγματα που μπορεις να κανεις εκτος απο το να εντοπισεις την αιτια του κακου (ποιος το δερνει) και να προσπαθησεις να αποσπασεις την προσοχη του σε κατι αλλο. Ή με αλλαγη στην συνθεση των ψαριων ή με αλλαγη του aquascape. Oσο για την πληγη...ή θα επουλωθει μονη της ή αν θελεις ριξε μεσα Melafix. |
|
||||
|
||||
![]()
thanx George
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Παραλληλα, ριξε και αλατι. Εγω ριχνω συχνα, ιδιαιτερα αν βλεπω καποια σημαδια υποπτα και εχει αμεσα αποτελεσματα.
Αν ειναι απλα πληγη, θα βοηθησει σιγουρα. |
|
||||
|
||||
![]()
Τι είδους αλάτι ακριβώς και σε τι αναλογία προτείνεις?
|
|
||||
|
||||
![]()
http://www.greekaquarist.com/vb/show...E1%EB%E1%F4%E9
Για ποσοτητα, εγω ριχνω μια χουφτα αλατι ανα 100 λιτρα. Δεν χρειαζεται ιδιαιτερη ακριβεια στη δοση... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
gurami με πρόβλημα (εξωτερική πληγή) | CASPER | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 25-10-05 22:27 |
Άσπρη πληγή σε Colisa Lalia | Christodoulos Diamantidis | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 13 | 04-05-05 15:57 |