|
||||
|
||||
![]()
Σίγουρα ξεπρησμενο... Το θέμα με το φως με ανησυχεί πολύ.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ποιο φως? Τι εννοείς?
Στάλθηκε από το Redmi 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είπες οτι έχει φωτοευαισθησία ;
|
|
|||
|
|||
![]()
Οχι, απλα τρομαζει πολύ εύκολα και τρέχει να κρυφτεί.
Για φωτοευαισθησια δεν νομίζω Στάλθηκε από το Redmi 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Αααα είχα ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα με φωτοευαισθησια
|
|
||||
|
||||
![]()
Γενικά οι μονομάχοι δεν είναι φιλοι με το φως... Αλλά το να τρομάζουν όταν ανάβεις τα φώτα υποδηλωνει αλλά πράγματα
|
|
||||
|
||||
![]()
Ώπα περιμενε, είπες ΑΝΑΒΕΙΣ τα φώτα;
|
|
|||
|
|||
![]()
Ναι γιατί το λες?
|
||||
|
||||
![]()
Το ψαράκι τρομάζει ακόμα κι τώρα όταν αναβεις τα φώτα ;
|
|
||||
|
||||
![]()
Ρε παιδιά, τα φώτα δεν τα ανάβουμε, ανάβουν... Θα έπρεπε να υπάρχει χρονοδιακόπτης για να έχει σταθερή φωτοπεριοδο. Δεν πρέπει να έχεις χρονοδιακόπτη, έτσι;
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλά και εγω τα ανοίγω κανονικά με το διακόπτη κι τα κλείνω με το διακόπτη. Σε συγκεκριμένες ώρες. Δεν είναι αυτό το θέμα η φωτοευαισθησία είναι σύμπτωμα ασθένειας.
|
|
||||
|
||||
![]()
Κανείς λάθος. Ή φωτοευαισθησία δεν αποτελεί σύμπτωμα ασθένειας, μπορεί όμως να αποτελεί σύμπτωμα στρες ή σύμπτωμα κακών συνθηκών στο νερό. Σύμπτωμα ασθένειας, μάλλον όχι. Γιατί δεν αναφέρεται γενικά σαν κάτι τετοιο. Π.χ. το dropsy ναι ειναι σύμπτωμα ασθένειας αλλά η φωτοευαισθησία ΜΑΛΛΟΝ όχι.
|
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνώ για τις κακές συνθήκες ...αλλά εφόσον υπαρχουν αυτές εκδηλώνονται ασθένειες. Έτσι το σκέφτηκα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Έτσι ναι, άρα ήταν λάθος διατύπωση.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Στάλθηκε από το Redmi 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Απομακρύνεται αλλα εχω την εντύπωση ότι πηγαίνει καλυτερα εστω και με αργους ρυθμους Στάλθηκε από το Redmi 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mansos : 14-07-17 στις 04:29 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Μα γι αυτο εχεις φωτοευαισθησια 😉
Είναι παμφθηνοι οι χρονοδιακοπτες. Μπορείς να βρεις απο τα τζάμπο 3€. Να παρεις, είναι απαραίτητος εξοπλισμός. |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν μιλάω για απομάκρυνση... Η φωτοευαισθησία είναι να τινάζεται τι ψάρι σαν να παθαίνει επιλειπτικο σοκ . κι οφείλεται συνήθως στην αύξηση των no2 .
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπορεί στα ΝΙΤΡΙΚΑ να οφείλεται, από ελλειπές αλλαγές νερού. Φωτοευαισθησία, το τίναγμα δημιουργείται ΓΕΝΙΚΑ από στρες. Όχι συνήθως στη αύξηση νιτροδων.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Ο Μονομαχος, εχω την εντύπωση οτι σιγά επανέρχεται.
Έχει αρχίσει και κάνει παλι τις γνωστές του φυσαλίδες αλλα ακομα υπάρχουν κάποια κουσούρια, οπως το γεγονός οτι με το που πλησιάζεις, φεύγει απο την επιφάνεια τρομαγμένος για κατω στο βυθο. Η πιο πρόσφατη φωτογραφια είναι αυτή. Πως σας φαίνεται? Στάλθηκε από το Redmi 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Εδω μαλλον κοιμάται. ![]() ![]() Στάλθηκε από το Redmi 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mansos : 19-07-17 στις 01:12 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Εχεις μετρήσει no2 ;
|
|
|||
|
|||
![]()
Ναι, μηδεν.
|
||||
|
||||
![]()
Τον εχεις ταισει καθόλου φαι ποτισμένο σε σκορδοζουμο ;
|
|
|||
|
|||
![]()
Οχι. Σκορδοζουμο βρίσκω σε petshop?
Στη φωτογραφία δε σου φαίνεται καλύτερα, απο πριν? Στάλθηκε από το Redmi 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
μην ασχολεισαι με το πεχα.ασχολησου με τα νιτρωδη και τα νιτρικα σου.
αν βλεπεις πως εχεις οτιδηποτε πανω απο μηδεν στα νιτρωδη θα κανεις αλλαγη νερου ωστε να μηδενισουν. τα νιτρικα μην τα αφηνεις να ανεβαινουν πανω απο 15. παρε ενα prime να το εχεις για περιπτωση αναγκης,και παρε και ενα βαρελακι τροφιμων για να ετοιμαζεις το νερο της αλλαγης σε αυτο με αεραντλια. το γεγονος οτι κρυβεται το ψαρι οταν αναβουν τα φωτα δειχνει στρες. λογικο ειναι μετα απτην ταλαιπωρια,και πιο λογικο αν υπαρχουν ακομα ανεβασμενα νιτρικα η νιτρωδη. μεχρι να συνελθει το ψαρι εντελως,μην αναβεις φωτα. βαλε το ενυδρειο σε καποια θεση που να δεχεται φυσικο φως απεξω(οχι απευθειας ηλιακο) και αστο εκει. το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να το μεταφερεις σε ενα 60αρι ενυδρειο το ψαρι. καλυτερα φαινεται απτο πρηξιμο.εκανες αλλη θεραπεια? (με μελαφιξ πχ) αν δεν εκανες καντου. το οτι τρωει εστω και λιγο καλο ειναι. σκορδοζουμο δεν χρειαζεται να παρεις απο πετσοπ. θα παρεις μια σκελιδα σκορδο και θα τη λιωσεις σε ενα ποτηρακι με λιγο νερο του ενυδρειου. θα την αφησεις εκει μεσα για κανα μισαωρο μεχρι να θολωσει καλα το νερο στο ποτηρι,θα το σουρωσεις και θα μουλιασεις την τροφη του σε αυτο το νερο. και με αυτη θα το ταισεις ελαφρα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 21-07-17 στις 00:17 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Λοιπον,σήμερα μόλις εκανα μέτρησεις και μετραω Νιτρωδη-μηδεν, Νιτρικα-Σχεδον μηδεν και πως μου ήρθε και μετραω αμμωνία και τη βρηκα στο..... 1mg/l. Τι να πω? Είμαι πολύ απογοητευμένος. Υποψιάζομαι οτι στην προσπαθει μου να ταΐσω το ψάρι ενω αυτο δεν τρώει, επιμένοντας ρίχνω περισσότερη τροφη και απο αυτο να ανεβαζει αμμωνία. Τελος παντων κανω μια μεγάλη αλλαγή νερου ακριβως στην ίδια θερμοκρασία αλλα δυστυχώς με μεγάλη διαφορά στο ph. Δηλαδή, το ph του 20λιτρου μονομαχοενυδρειου ηταν στο 6 (κίτρινο στο ph τεστ της api) και το νερό που μπήκε στην αλλαγη ηταν πανω απο 7, κοντά στο 7,2. Πιθανον το ψαρι να επαθε οσμοτικο σοκ. Παντως η συμπεριφορά του δεν αλλαξε. Κάθεται στην επιφάνεια του νερου και μόλις πλησιάσω το ενυδρείο, την κανει για το βυθο. Στάλθηκε από το Redmi 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
και τωρα βλεπεις και μονος σου γιατι γκαριζουμε τοσο καιρο πως τα 20λιτρα ειναι ακαταλληλα.
κανε αλλαγες να μηδενισει η αμμωνια.τα εχουμε πει στα προηγουμενα ποστ ηδη. δεν υπαρχει λογος να ριχνεις πολυ τροφη.αν ειναι να φαει το ψαρι θα φαει και το λιγο. σκορδοζουμο βαζε στην τροφη και ταιζε ενα δυο μπιλακια η φυλλαρακια τη φορα. παντως αμα συνεχισεις ετσι θα το χασεις το ψαρι να το ξερεις. μην πεις οτι δεν στο ειπε κανεις. γενικως,οταν υπαρχει οποιοδηποτε προβλημα μετραμε το νερο για αμμωνια νιτρωδη και νιτρικα. αυτο ειναι κανονας. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τι κανω? Ξανακανω στο καπακι αλλαγη για να μηδενισει? Στάλθηκε από το Redmi 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
ναι.αν εχεις πραιμ ριξε και μια δοση απαυτο.
και μην ταισεις αλλο αποψε.ξαναμετρα το νερο αυριο. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοήθεια για αρχάριο με μονομαχο | Constantinos_S | Bettas | 43 | 25-04-17 18:52 |
Βοήθεια για Μονομαχο. | mansos | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 48 | 15-11-16 21:34 |
Βοήθεια για την μονομαχίνα μου | isidor | Bettas | 23 | 28-10-16 12:54 |
αρρωστος μονομαχος? μια βοήθεια παρακαλώ! | poppy | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 16-03-11 23:26 |
Xρειάζομαι τη βοήθεια σας ,προβλημα με το Μονομαχο μου!! | wodan | Bettas | 12 | 21-06-04 15:06 |