|
|
||||
|
||||
![]()
Ερωτεύτικα κάτι σκαλάρια οπότε σκέφτομαι να αγοράσω ένα 50λιτρο για τα ζωοτόκα μου (6platy,1moly) και το 120λιτρο να το αφιερώσω σε σκαλάρια
Μπορώ?? ή είναι μικρό (90x40x40) και αν ναί πόσα σκαλάρια μπορώ και φυσικά με τί συγκάτικους? επίσης έχω και άλλη μία ιδέα για ραμιρεζι τα είδα και τα έπαιξα.........
φιλικά, Γιώργος 120lt Fishes:: 2xBlue Gourami | 12xHarlequin |4xPakistan Loach (YoYo) | 3xHillstream Loach | 1xAncistrus| Plants:: Hygropfila Polysperma | Cryptocoryne Wenditii | Cryptocoryne Willisii | Limnophila Sessiliflora | Anubias Barteri | Egeria Densa | Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη drakoulis : 04-12-05 στις 13:20 |
|
|||
|
|||
![]()
Κοίτα εγώ έχω ενα ζευγάρι ραμιρέζι και δύο σκαλάρια (δεν έχουν δείξει αν είναι ζευγάρι ακόμα ) σε ένα 100 λιτρο.Μέχρι στιγμής συμβιώνουν απροβλημάτιστα. Λάβε όμως υπ΄όψιν σου ότι τα σκαλάρια είναι ακόμα μικρά σχετικά και δεν έχουν ζευγαρώσει. Αν ζευγαρώσουν γίνονται αρκετά επιθετικά και ίσως δημιουργηθεί πρόβλημα με τα ραμιρέζι...Επίσης έχω αρκετά φυτά και τα ραμς χάνονται κάπου μέσα στα φυτά. Άλλοι θα σου πούνε βάλε άλλοι όχι. Αν βάλεις μόνο σκαλάρια δεν νομίζω οτι θα έπρεπε να βάλεις πάνω απο 3 άντε βία 4 αν σκεφτείς το τελικό τους μέγεθος...
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν σκέφτομαι και τα δύο μαζί
Μόνο σκαλάρια ή Μονο Ramirezi με κάτι ακόμα βέβαια φυσικά οταν λέω 120 λιτρα εννοώ καθαρά λίτρα νερού αλλίως από τον πολλαπλασίασμό βγαίνει γύρω στα 140
φιλικά, Γιώργος 120lt Fishes:: 2xBlue Gourami | 12xHarlequin |4xPakistan Loach (YoYo) | 3xHillstream Loach | 1xAncistrus| Plants:: Hygropfila Polysperma | Cryptocoryne Wenditii | Cryptocoryne Willisii | Limnophila Sessiliflora | Anubias Barteri | Egeria Densa | Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη drakoulis : 05-12-05 στις 03:00 |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ έχω και ram και σκαλάρια σε 120 L. Μεταξύ τους δε ενοχλούνται καθόλου. Τα Ram ψιλοκοντράρονται το ένα με το άλλο. Φυσικά όταν γεννήσουν τα σκαλάρια γίνονται επιθετικά προς όλους αλλά αυτό είναι αναμενόμενο και τίποτα το τρομερό (Αν δηλαδή σου βγει ζευγάρι, αν, αν,..).
Επίσης τα Ram είναι απαιτητικά ψαράκια στην ποιότητα του νερού και έτσι κι αλλοιώς έχουν σχετικά μικρό προσδόκιμο ζωής. Οπότε και μεγάλη πιθανότητα απογοήτευσης στο καινούριο σου σετάρισμα. Α! θέλεις και φυτά για να έχεις τα Ramακια σου χαρούμενα. Εαν έχεις πάντως κατασταλάξει, προτείνω 2 Σκαλάρια (ενεργητικά, μεγαλούτσικα και εντυπωσιακά για το κέντρο του ενυδρείου), 2 Ram (ενεργητικά και όμορφα όπως κολυμπάνε χαμηλά ανάμεσα στα φυτά) και μικρά βυθοψαράκια (corries). Κράτησε χώρο για τα τελικά μεγέθη των σκαλαριών ώστε να μην είναι τα πράγματα δύσκολα αργότερα. Ίσως θα ήταν καλύτερα να είχες ένα καθαρό μέτρο από 90 εκ.
|
||||
|
||||
![]()
φυτά έχω και ψιλοαρκετούτσικα μάλιστα.
Τα σκαλάρια έχουν καμία ιδιαίτερη απαίτηση σε υπόστρομα, σε φυτά, σε ξύλο, σε πύλινα γλαστράκια? θα προσπαθήσω να ανεβάσω φωτογραφία αν και ελείψη ψηφιακής η ποιότητα της από το κινητό θα είναι χαμηλή. Οπότε βλέποντας την φωτογραφία θα περιμένω προτάσεις
φιλικά, Γιώργος 120lt Fishes:: 2xBlue Gourami | 12xHarlequin |4xPakistan Loach (YoYo) | 3xHillstream Loach | 1xAncistrus| Plants:: Hygropfila Polysperma | Cryptocoryne Wenditii | Cryptocoryne Willisii | Limnophila Sessiliflora | Anubias Barteri | Egeria Densa | |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σκαλάρια με platties; | galant | Ζωοτόκα | 4 | 19-01-05 14:10 |
Σκαλάρια | giannis1976 | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 2 | 29-12-04 03:20 |
Σκαλάρια με κόκκινα μάτια. Τι να φταίει; | xatzargyros | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 3 | 21-12-04 21:21 |
Γεννητούρια απο Σκαλάρια | Maax | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 5 | 10-12-04 13:27 |