|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα σας. Καιρό έχω ως να γράψω. .. που λέτε το ενυδρείο μου είναι φουλ φυτεμένο κι έχει 15 νέον 2 κοριντορας 1 ανκεστρο 5 αμάνο και κάτι πολλά σαλιγκάρια ραμσχορν κόκκινα. Παρατηρώ αμμωνία 0,5 & δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Το φίλτρο ήταν στρωμένο και όλα ήταν καλά μέχρι πριν 3 εβδομάδες που άλλαξα τα σφουγγάρια στο φίλτρο. Τι μπορεί να φταίει και έχω αμμωνία. Μήπως επειδή άλλαξα τα σφουγγάρια? Μήπως φταίει ο βυθός? Το χώμα που το έχω τόσο καιρό μέσα στο νερό? (Είναι χώμα κομποστ βιολογικό χωριά φάρμακα ) απλά βλέπω μια συμπεριφορά στις μετρήσεις μου σαν να είναι άστροτο. Τι λέτε ότι μπορεί να φτάσει? Δεν έχω κανέναν θάνατο μέχρι τώρα. Εκτός από κάτι σαλιγκάρια στην αρχή και πριν λίγο καιρό από ασιτία. .
![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Τι φιλτρο εχεις και τι περιεχει?Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρείο?
__________________
![]() |
#3
|
|||
|
|||
![]()
SUN SUN εξωτερικο 1300λ/ω το ενυδρειο ειναι 200αρι πες ομως 170 καθαρο και το φιλτρο μεσα ειχε κατω κατω σγουγγαρια, στη μεση λαβα/τυρφη και πανω πανω ελαφροπετρα.. φοβαμαι μηπως εχει να κανει με τον βυθο. δεν φαινεται να ειναι μουχλιασμενος η οτιδηποτε. μα καθε φορα που ξεριζωνω καποιο φυτο σαν να μου μυριζει σαπιλα. μα αν ηταν σαπιο η κατι τετοιο δεν θα ειχα και παραπολλα NO3?? αυτα η μετρηση τους ειναι καλη. τα φυτα κοντευουν να ξεχυλισουν απο το ενυδρειο τα ψαρακια μου ειναι μια χαρα τρεχουν ομορφα και ανεμελα και τα γαριδακια μου το ιδιο.. τα δε σαλιγκαρακια πολλαπλασιαζονται ασιστολα..βαζω και 1 φορα το μηνα προλιπτικα μισο καπακι seachem stability.
![]() ![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Με τι τεστ μετράς? οι άλλες μετρήσεις?
|
#5
|
|||
|
|||
![]()
Με υγρό τεστ της σερα οι μετρήσεις είναι No2 μηδέν Νο3 0 και ΝΗ4 0,5. Μοιάζει σαν άστρωτο.
|
#6
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνα με τις μετρησεις ειναι αστρωτο,μηπως εκανες και κατι αλλο στο φιλτρο πχ στο βιολογικο υλικο?Ποση ελαφροπετρα εχεις μεσα?Μηπως τα σφουγγαρια που αλλαξες ηταν το κυριο υλικο του φιλτρου και εκτος απο μηχανικο φιλτραρισμα ηταν και η καρδια του βιολογικου φιλτραρισματος?
__________________
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αμμωνία | Axilleaslekkas | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 28-05-16 20:03 |
Αμμωνία 0,25... | kostasbat | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 08-11-11 01:03 |
αμμωνία.... | imichal | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 06-12-07 11:06 |
Αμμωνία | GhostShip | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 28-02-07 21:16 |