|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Παίδες καλησπέρα,
Διαβάζοντας γενικά περί ψαριών γλυκού νερού διάβασα ότι γενικότερα καλό είναι τα KOI να αποφεύγονται σε ενυδρεία λόγω του μεγάλου τελικού μεγέθους τους. όντας περίεργος και θαυμαστής αυτών των εκπληκτικών πλασμάτων, αναρωτιέμαι εάν θα ήταν δυνατή η συνύπαρξη δύο τριών ΚΟΙ με χρυσόψαρα σε ενυδρείο που θα αγγίζει τον ένα τόνο σε χωρητικότητα. Επαναλαμβάνω ότι η εν λόγω συζήτηση είναι ακόμη σε θεωρητικό επίπεδο. Μην αρίσετε να με ![]() ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα
![]() Οι απόψεις διίστανται . Αλλά η άποψη μου είναι ότι μπορείς να τα διατηρήσεις για κάποιο χρονικό διάστημα , απλά να αρκεστείς σε μικρό πληθυσμό και να μην βάλεις χρυσόψαρα μαζί γιατι μεγαλώνουν πολύ πιο γρήγορα (τα Κόι) και μπορεί να τραυματίσουν καταλάθος τα χρυσόψαρα . Φυσικά δεν χρειάζεται να σου πώ ότι θα χρειαστείς μεγάλη φίλτρανση και κυκλοφορία νερού την ανάλογη των λίτρων . Αλλιώς δεν θα αντέχεις την μυρωδιά και τις αλλαγές κάθε 2 μέρες σε αυτά τα λίτρα .
__________________
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Αρτεμισία δεν το συζητάμε το θέμα της φίλτρασης. Χρειάζεται τούμπανο φίλτρο (μιλάμε εάν υπολογίζω σωστά για 4000l/h). Επίσης συχνές αλλαγές νερού ώστε να μην παρουσιαστούν προβλήματα με αμμωνία και νιτρώδη. Απλά το ζήτημα είναι ότι ενώ είχα προγραμματίσει να φτιάξω λίμνη, λόγω πιθανής μετακόμισης πίσω στην Αθήνα δε μπορώ να ρισκάρω το ενδεχόμενο να επενδύσω τόσα χρήματα και μετά να πάνε χαμένα.
|
#4
|
||||
|
||||
![]()
Σε καταλαβαίνω
![]() ![]()
__________________
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]()
¶σε το γνωρίζω και έχω σκάσει. Γιατί και οι χρυσοψαρούμπες είναι ωραίες, αλλά τα koi είναι άλλη κατηγορία. Και δεν είναι τόσο το θέμα των χρημάτων (βρίσκεις και φθηνές ποικιλίες) όσο η αγάπη που έχουμε οι χομπίστες για τα ψάρια (ο καθένας για την κατηγορία ψαριών που κάνει κέφι πάντα)
|
#6
|
||||
|
||||
![]()
Σε καταλαβαίνω
![]() ![]() ![]() Τα Κόι δεν είναι ακριβά στην Ελλάδα γιατι δεν έχουμε επιλεγμένες εκτροφές. Αν πρίν μερικά χρόνια ήταν δύσκολο , τωρα με την κρίση καταλαβαίνεις ... ΑΝ το θέλεις πολυ να το κάνεις αν και δεν νομίζω να τα κρατήσεις πάνω απο 2 χρόνια ![]()
__________________
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μπολι απο ενυδρειο με γκαπι σε ενυδρειο με χρυσοψαρα | lordpektroni | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 26-11-14 23:37 |