|
|
|||
|
|||
![]()
Σε ενυδρειο 240lt ποσα αγγελοψαρα μπορω να βαλω,τι υποστωμα προτεινετε και ποια φυτα να προτιμησω οντας αρχαριος!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αμμο στο βυθο και απο φυτα 2 εχινοδωρους. Ξερα φυλλα, κλαδια (ξυλα) καθετα/λοξα απο την επιφανεια προς το βυθο. Θα δεις στην πορεια ομως, οτι θα χρειαστεις μεγαλυτερο ενυδρειο.
|
||||
|
||||
![]()
Αν θέλεις να ειναι σαν μαρμαρωνενοι βασιλιάδες μπορείς να τα βάλεις .
Μπορείς να βσλεις μικρότερα ψάρια και να δεις πραγματικές συμπεριφορές , αφου δε τα εχει ήδη δε νομίζω οτι ειναι σωστό να του προτείνουμε ομάδα απο σκαλάκια. Βέβαια εχει και τα παραμορφωμένα σκαλαρια στα μαγαζιά που απο την πολύ αμμωνία στο 60αρι ενυδρειο έγιναν νανοκιχλιδες ! ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Μαρμαρωμενοι βασιλιαδες θα ειναι ετσι κι αλλιως ,οταν φτιαξουν ζευγαρια και θα ειναι το καθενα στην μερια του.
![]() Νομιζω πως το 1.20 ειναι μια χαρα ,τα αλλα θα τα ηθελα λιγο μεγαλυτερα οπως ειπα.. Το ενυδρειο δεν ειναι μικρο , αλλα ουτε και ιδανικο... Δεν σημαινει ομως πως δεν ειναι ανεκτο. Δεν προτεινουμε εμεις ,ο φιλος ενδιαφερεται για σκαλαρια , κι ο καθενας απο μας μπορει να λεει την γνωμη του. Ο ιδιος θα κρινει στο τελος , αν τα επιλεξει. |
|
|||
|
|||
![]()
Ξεχασα να επισημανω οτι το ενυδρειο θα ειναι ανοιχτο,εχει αυτο καποια επιπτωση στα σκαλαρια,αυτα ειναι συνηθως στη μεση του ενυδρειου ή υπαρχει περιπτωση να βγουν εκτος???
|
|
||||
|
||||
![]()
Το ενδεχόμενο να βρεις κάποιο στο πάτωμα... πάντα υπάρχει σε ένα ανοιχτό ενυδρείο.-
|
|
||||
|
||||
![]()
πάντως σε 1000αρι που τα είδα τα altum ήταν άλλο ψάρι! πραγματικά άλλο ψάρι από τα rio 300. Αυτη την εμπειρία μου ήθελα να μεταφέρω .
Επίσης κρίνω και από τα δικά μου ψάρια, καρδινάλιοι σε 100αρι και σε 350άρι άλλα ψάρια. Τα ταπεινά ραμιρέζι μου έχουν γίνει γομαράκια και πολύ λιγότερο αγχωμένα. Γενικά για εμένα αφού μπαίνεις στο κόπο και ψάχνεσαι τα ελάχιστα λίτρα είναι παγίδα και βγάζουν προβλήματα. |
|
||||
|
||||
![]()
Τα altum γινονται τερατα ,δεν μπαινουν εκει..επισης θελουν και αλλο χειρισμο/εμπειρια.
Αναφερομουν σε marble,zebra,koi κ.α που βρισκονται στα πετσοπ. Σε οποιο ψαρι δωσεις λιτρα ,ειναι αλλο ψαρι.. Κι ο μονομαχος σε 200λιτρο μεταμορφωνεται ,δεν σημαινει ομως οτι δεν ζει αξιοπρεπως και σε 40λιτρο ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
και γιατί από την αρχή να μην διαλέξεις ή προτείνεις τη "μεταμόρφωση" από την απλά αξιοπρεπή ζωή?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αλλα ετσι κι αλλιως, σε οσο μεγαλυτερο ενυδρειο βαζεις οποιοδηποτε ψαρι ειναι καλυτερα. Γραψαμε οτι τα 240 δεν ειναι ιδανικα για σκαλαρια, αλλα δεν ειναι και απαγορευτικα. Θα το δει και μονος του.
|
||||
|
||||
![]()
αγγελοψαρα νομίζω γράφει το τίτλος
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα,
καλώς ήρθες στην παρέα μας... Θα μπορούσες να δώσεις κάποιες επιπλέον πληροφορίες για το μέγεθος του ενυδρείου εκτός από τα λίτρα??? Και σαν αρχάριος καλό είναι να διαβάσεις τα υπομνήματα για αρχή
Σε όλες έχω βγει με κατεβασμένο το κεφάλι ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 21-07-16 στις 12:18 |
|
|||
|
|||
![]()
Το ενυδριειο ειναι 120χ40χ50
------------------------- Για λευκη χαλαζιακη αμμο σκεφτομαι,περιπου ποσα κιλα θα χρειαστω υποθετω για 2 εκ υποστρωμα,οσο αφορα τα φυτα anubia ή κατι αλλο?? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη giannisk00 : 21-07-16 στις 13:13 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Η ανουμπια δεν φυτεύεται, την δένεις σε ξύλο ή σε πέτρα, επομένως το υπόστρωμα είναι αδιάφορο.
Για υπόστρωμα, χοντρικά θα υπολογίσεις , Μήκος Χ Πλάτος Χ Υψος υποστρώματος Χ 1,5 = κιλά υποστρώματος χαλαζιακό Απο φυτά μπορείς να φυτέψεις βαλισνέριες, πολύσπερμα κλπ
|
||||
|
||||
![]()
Και όταν έγραψα εγώ κανένα διαγράφηκε το ποστ μου.. πφφ
από τα παραπάνω είχα άδικο? Εάν είχε σκοπό να πάει σε μεγαλύτερο δε νομίζω να ρωτούσε πόσα μπορεί να βάλει. Μωρά τα βάζεις και σε 100αρι. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Είναι καλύτερα να του εξηγούμε τους λόγους και να μην αποπαίρνουμε τους αρχάριους γιατί τους κόβουμε τα φτερά.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Σορρυ για το οφ τοπικ, αλλά εδώ ειμαστε για να βοηθάμε και να μας βοηθάνε |
|
||||
|
||||
![]()
Καλως ήρθες φίλε μου
Πόσο ύψος έχει το ενυδρείο σου ; Τα αγγελόψαρα πρέπει να είναι σε ενυδρείο με ύψος πάνω από 55 εκατοστά , και για να μην υπάρχουν αντιπαραθέσεις πρέπει να είναι ομάδα από 8 άτομα και πάνω, όπως καταλαβαίνεις τα 240 λίτρα είναι οριακά μικρό. Υπόστρωμα χαλαζιακό χαλίκι ή άμμο , γιατί τα αγγελόψαρα θέλουν μαλακό νερό και δεν μπορούμε να βάζουμε υλικά που είναι ασβεστολιθικά , ή μπορείς να βάλεις ένα υπόστρωμα ενεργό μαζί με χαλαζιακό χαλίκι. Αν δεν βάλεις ενεργό υπόστρωμα θα πρέπει να βάζεις ταμπλέτες λίπασμα στις αρχές. Από φυτά μπορείς να ξεκινήσεις με εύκολα που δεν θα χρειάζονται CO2 ή εξτρα λίπανση, εξαρτάται βέβαια και από τον φωτισμό που θα έχεις
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αγγελοψαρα | nikolas79 | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 1 | 01-08-15 00:27 |
γεννα αγγελοψαρα στο ενυδρειο μου 54λτ | antonis15 | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 19 | 12-12-10 04:13 |
αμμο θαλασσης για ενυδρειο για αγγελοψαρα | harris samos | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 02-09-09 09:46 |
αγγελοψαρα | thanos33 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 16-04-08 21:14 |
3 αγγελοψαρα??? | Ryu | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 05-09-07 02:01 |