|
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα…
Εχτές έθεσα σε λειτουργία το καινούριο μου φίλτρο EHEIM 2213, αφού πρώτα το γέμισα με νερό, ρουφώντας από το σωληνάκι της εξόδου του. Δυστυχώς όμως απογοητεύτηκα …. Το φίλτρο κάνει ένα μόνιμο, ενοχλητικό θόρυβο, αρκετά δυνατό για να ακούγεται σε όλο το σαλόνι, και όταν ξεκινά, για 2-3 sec, κάνει λες και σπας γυαλιά. Έχετε καμιά ιδέα ρε παιδιά? Λέτε να έχει παγιδευτεί αέρας στον κυκλοφοριτή του? Είμαι έτοιμος να πάω σπίτι και να το λύσω βίδες, βίδες… |
|
||||
|
||||
![]()
Εχει εγκλωβιστει αερας.
Αν ρουφας απο το σωληνακι της εξοδου...ερχεται νερο ;;; Αν το αφησεις να δουλευει....δεν σταματαει ο θορυβος μετα απο λιγο ;; ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΛΥΣΕΙΣ ! |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ναι έρχεται, κανονικά και εύκολα, γέμισα 20 λτ κουβά περιμένοντας να φύγει ο πολύς αέρας. Ο θόρυβος τον «σπασμένων γυαλιών» σταματάει μετά απο 2-3 sec. Ο σταθερός θόρυβός μετά από 8 ώρες λειτουργίας είναι ακόμα εκεί….. |
|
|||
|
|||
![]()
Γιάννη όταν ξεκινάει το φίλτρο είναι φυσιολογικό να κάνει αυτό το θόρυβο για 2-3 δευτερόλεπτα που λες, είναι το impeler που χτυπάει έως ότου μπορέσει να "πάρει" τις στροφές του. Τώρα για το μόνιμο θόρυβο, για δες για τον αέρα και ενώ δουλεύει το φίλτρο γύρε το προς όλες τι πλευρές μπας και φύγει ο αέρας με αυτόν τον τρόπο.
|
|
||||
|
||||
![]()
ο αρχικος θορυβος ειναι φυσιολογικος και το κανουν ολα..
Απο κει και περα, εκτος απο το να εχει εγκλωβιστει αερας, (που το ελεγχεις πλαγιαζοντας το εν λειτουργια) μηπως εχει πιαστει κανενα σκουπιδακι στην εισοδο. Ριχτου μια ματια χωρις να το κανεις βιδες. Αν παρολα αυτα αποφασισεις να βγαλεις εξω το impeler της αντλιας, προσεχε το αξονακι.. Ειναι κεραμικο (για να μην κανει θορυβο) και σπαει εύκολα.. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Με αυτόν τον τρόπο όμως δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα στο συγκεκριμένο φίλτρο, χρειάζεται να βγει και το πλαστικό τμήμα, αυτό που έρχεται πρώτο σε επαφή με το νερό, ώστε να δεις αν υπάρχει κάποιο σκουπίδι στο χώρο όπου γίνεται η περιστροφή. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τώρα για τον άλλο θόρυβο, το έχω γυρίσει σε όλες τις πλευρές πολλές φορές μέχρι να φύγει ο αέρας (κάθε φορά έφευγε και λίγο)…. αλλά τίποτα. Το γύρισα και ανάποδα για να δω τον αέρα συνολικά και να τον αναγκάσω να κάνει μια μεγάλη φυσαλίδα ώστε να είναι πιο εύκολο να φύγει. Επίσης όταν το γυρίζεις ανάποδα όλος ο αέρας λογικά ανεβαίνει πάνω και ο κυκλοφοριτης δουλεύει μέσα σε νερό μόνο. Σε αυτήν την περίπτωση δεν θα έπρεπε να κάνει θόρυβο Τα παράξενο είναι ότι μου δίνει την εντύπωση ότι η ποσότητα του αέρα μεταβάλλεται σαν να υπάρχει κάπου εισροή αέρα (τρύπα). Εκτός και αν τα υλικά φιλτραρίσματος (EHEIM media set) έχουν παγιδεύσει αέρα και τον απελευθερώνουν λίγο λίγο…. Τι να πω ρε παιδιά… μου την έδωσε…… |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Eheim 2213 | dim | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 11-11-04 21:46 |
eheim 2213 clasic | dim | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 20-09-04 02:50 |
EHEIM classic 2213 | Emmanuela | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 23 | 24-09-03 18:16 |
Σωστή διάταξη υλικών φιλτραρίσματος στο eheim 2213 | pavloukos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 12 | 02-09-03 11:11 |
Ανταλλακτικo για Eheim 2213 | Yiannis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 18-03-03 00:34 |