|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
ανοίγω κ εδώ ένα θέμα μπας κ καταφέρω αργά αλλά σταθερά να συμπληρώσω το παζλ του ενυδρείου μου.
η γυάλα έχει τα παρακάτω : διαστάσεις γυαλιού 59x29x36 (λιγότερα από 60L καθαρό) φίλτρο BOYU SP-1000A 300L/h θερμοστάτης BOYU HT-8100 100W λάμπα Wisdom Led XC-T5A4W 6400K (περίπου 360Lumen κ θα βελτιωθεί με ανακλαστήρες κ τοποθέτηση δεύτερης λάμπας αν χρειάζεται) θα φιλοξενήσει 8-10 μικρά σμηνόψαρα (πιθανότατα από Ασία) κ ίσως 2-3 Clea Helena. ο βυθός θα είναι ψιλό χαλικάκι εκτός κ αν έχουν πρόβλημα τα Helena οπότε θα βάλω άμμο. από φυτά, θα ήθελα να βάλω αρκετά μιας κ τα ψαράκια τα χρειάζονται αλλά να είναι σίγουρα ανθεκτικά κ εύκολα. διάβασα το υπόμνημα με τα 13+1 αλλά ανησυχώ για το ποια από αυτά θα μπορέσω να βρω στα petshop της Λάρισας. τα ερωτήματα είναι : 1) πόσα εύκολα φυτά "αντέχει" το ενυδρείο μου με τον συγκεκριμένο φωτισμό ? 2) θα πρέπει να χρησιμοποιήσω κάποιο ενισχυτικό υπόστρωμα για τα φυτά ή αρκούν ταμπλέτες μέσα στην άμμο ? 3) το flourite τι ακριβώς κάνει ? 4) τα φυτά μπαίνουν με το πρώτο νερό ή όταν αρχίσουν τα πρώτα νιτρικά ? αυτά γι'αρχή ![]() Ευχαριστώ |
|
||||
|
||||
![]()
Γιωργο καλως ηρθες
Απαντω αμεσως στις ερωτησεις σου 1) Oσα περισσοτερα τοσο καλυτερα. 2) Αξιζει να βαλεις ενα υποστρωμα για φυτα, δικης σου επιλογης. Δεν ειναι απαραιτητο αλλα θα σε βοηθησει. 3) Το Seachem Flourite ειναι υποστρωμα ενυδρειου με βαση τον πηλο και εχει υψηλο CEC που παει να πει οτι εχει δυνατοτητα να δεσμευει θρεπτικα απο τη στηλη του νερου και να τα αποδεσμευει σταδιακα. 4) Φυτευεις απο την αρχη και παραλληλα βοηθας με λιπασμα. Η λαμπα σε ποσα watt αντιστοιχει? Το φιλτρο με αυτη την ονομαστικη κυκλοφορια θεωρω οτι ειναι ανεπαρκες για φυτεμενο ενυδρειο. Κρατα το για αρχη και βλεπεις. Αφου εισαι Λαρισα μπορεις να βρεις και ευκολα λιπασμα να φτιαξεις μονος σου. Δες το δικο μου ενυδρειο με ευκολα φυτα και Flourite.
|
|||
|
|||
![]()
λάμπα κ φίλτρο ήταν πακέτο με το ενυδρείο κ αποδείχθηκαν πολύ κατώτερα των λίτρων κ τα δύο.
το φίλτρο δέχεται κ προέκταση αλλά μάλλον θα προσπαθήσω να το αλλάξω με καλύτερο. η λάμπα είναι 4Watt αλλά είναι led το οποίο νομίζω ότι αντιστοιχεί σε 8Watt φθορισμού. απ'ότι διάβασα μπορώ μέχρι κ να τριπλασιάσω την απόδοση της με ανακλαστήρες αλλά υπάρχει πάντα κ η δυνατότητα τοποθέτησης δεύτερης. να χρησιμοποιήσω ένα οποιοδήποτε υπόστρωμα ή αξίζει να ασχοληθώ με το flourite ? για DIY λίπασμα δεν έχω ψαχτεί ακόμη. ωραίο το έχεις κάνει κ πολύ όμορφα τα ψαράκια σου "Ένα ξεκούραστο ενυδρείο, αμελητέα άλγη στο τζάμι ,λίγες παρεμβάσεις." Αυτό ακριβώς ψάχνω μιας κ με δύο μωρά στο σπίτι δύσκολα θα προλάβω κάτι παραπάνω |
|
||||
|
||||
![]()
Εαν εχεις την οικονομικη δυανοτητα θα ελεγα να επενδυσεις σε flourite. Υπαρχουν και αλλα υπόστρωματα αλλα δεν εχω δοκιμασει.
Το φως ειναι οντως λιγο ενα αντιστοιχει σε τοσα watt μπορεις να πας σε diy λυση εαν πιανουν τα χερια σου. Θα ελεγα οτι θα ηταν αρκετη μια λαμπα στα 15 watt T8.
|
||||
|
||||
![]() ![]() Για φυτά, ξέχνα το τοπικό ενυδρειακό κατάστημα - ούτε το ξέρω ούτε θέλω να το μάθω Μπες στις αγγελίες ή βάλε εσύ μια αγγελία Υπάρχουν χομπίστες οι οποίοι και εμπιστοσύνης είναι και ποιοτικά φυτά έχουν και το σημαντικότερο είναι πως τα πουλάνε στο 1/3 της τιμής των πετ σοπ |
|
|||
|
|||
![]()
με το φίλτρο κ τα φυτά τι γίνεται ??? σε πόση απόσταση μπορώ να έχω φυτά κ να δουλεύει κ το φίλτρο σωστά ? θέλω να βάλω μερικά ψηλά μπροστά του για να το κρύψω κ λίγο αλλά δεν ξέρω αν θα δημιουργηθούν προβλήματα
|
|
||||
|
||||
![]()
Η ροη δε κανει κακο στα φυτα. Ασε το να μεγαλωσουν οπως λες
|
|||
|
|||
![]()
κακό δεν τους κάνει αλλά αν προσέξεις έχουν στραβώσει κ άρχισαν να κοιτάνε όλα προς το εσωτερικό. περισσότερο αισθητικό είναι το πρόβλημα.
δεν ξέρω αν μπορώ να προσθέσω ένα spray bar στο συγκεκριμένο φίλτρο κ αν αυτό θα βοηθούσε |
|
|||
|
|||
![]()
για κάποιο λόγο οι κορυφές της caroliniana έχουν αδυνατίσει κ σπάζουν. στις 23:00 έκλεισε ο φωτισμός κ όλα ήταν μια χαρά κ τώρα που άναψα το φως για να ταΐσω αμμωνία μια κορυφή ήταν σπασμένη. την ακούμπησα με τη λαβίδα κ σχεδόν έλιωσε. το απόγευμα συνέβη το ίδιο σε ακόμη μία.
τι μπορεί να φταίει ? μήπως τα πολλά νιτρικά δημιουργούν πρόβλημα στα φυτά ? |
|
||||
|
||||
![]()
Βαλε φωτο. Το συγκεκριμμενο δεν ειναι απο τα πιο ευκολα το ειχαμε πει. Τα νιτρικα ειναι τροφη για τα φυτα δεν φταιει αυτο.
|
||||
|
||||
![]()
αν ειναι σε υψηλα επιπεδα η αμμωνια , ισως τα επηρεασε..
|
|
|||
|
|||
![]()
αυτά είναι τα κομμάτια που έμειναν τα οποία φαίνονται υγιή κ δυνατά. τα κλαδάκια έφυγαν μόνα τους με το που ακούμπησα το σπασμένο κομμάτι για να το βγάλω. το κομμάτι που ένωνε την κορυφή με το κάτω μέρος διαλύθηκε
|
|
|||
|
|||
![]()
η αμμωνία κάθε βράδυ ανεβαίνει στα 3-3,5 ppm
|
|
||||
|
||||
![]()
Η δικη μου γνωμη (χωρις να ειμαι ειδικος στα φυτα) , ειναι πως τα λιωνει η αμμωνια , γι αυτο δεν βαζω φυτα κατα το στρωσιμο.
Οπως και η θερμοκρασια παιζει ρολο (αν ειναι πολυ υψηλη) |
|
||||
|
||||
![]()
Εαν ηταν απο αυτο θα ελιωναν ολα.
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξερω Στεφανε , ισως επηρεαζονται πιο πολυ τα "μαλακά" φυτα.
|
|
|||
|
|||
![]()
το φυτό που έσπασε χθες βράδυ ήταν το πρώτο που έβρισκε η ροή του νερού. μου φαίνεται δυνατή η ροή αλλά δεν ξέρω αν είναι ικανή να σπάσει φυτό. αύριο θα προσπαθήσω να ανεβάσω ένα βίντεο κ να κάνω μια μεγάλη αλλαγή για να κατεβάσω νιτρώδη κ νιτρικά.
|
|
||||
|
||||
![]()
Cambompa caroliana εχει χρονια να πεσει στα χερια μου. Ειχα βαλει στο πρωτο μου αλλα μου ελιωσε. Η ροη παντως επαναλαμβανω δεν κανει κακο στα φυτα εκτος και αν μιλαμε για υπερβολικη.
Γιωργο καποια φυτα μπορει να μην ευδοκιμησουν. Μη στεναχωριεσαι. Κρατας αυτα που σου πανε καλα. Εννοειται οτι δε σταματας να δοκιμαζεις ο,τι πεφτει στα χερια σου.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τα φυτα που εβαλες (ντοματια και σεσιφλορα) ειναι γνωστο οτι τραβανε πολλα νιτρικα οποτε ισως εκει οφειλεται η πτωση. Εαν δεις αργοτερα με την αυξηση της φυτομαζας να κιτρινιζουν ή να μενουν στασιμα τοτε ισως χρειαστει ηπια λιπανση.
Αφησε τα φυτα ολα να μεγαλωσουν λιγο και μετα αποφασιζεις τι θες. Γενικα κανε οτι σου αρεσει στο ματι εσενα. Σιγα σιγα θα το διαμορφωσεις οπως θες εσυ.
|
|||
|
|||
![]()
με το ρυθμό που ανεβαίνουν τα νιτρικά θα χρειάζεται αλλαγή κάθε δυο βδομάδες
![]() ![]() την rubin θέλω λίγο να μετακινήσω μιας κ στις ρίζες που έμειναν χαμηλά δεν φτάνει αρκετό φως κ άρχισαν να στραβώνουν. επίσης χαλάνε τα φύλλα που είναι χαμηλά κ έχει μείνει σκέτο κοτσάνι το φυτό |
|
||||
|
||||
![]()
Μακαρι να μεινουν εκει
![]() ![]() Υ.Γ. χρονια πολλα κιολας! |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ήταν κ αυτός ένας λόγος που διάλεξα τα endler ![]() ευχαριστώ ! |
|
|||
|
|||
![]()
4η μέρα με νιτρικά < 5
![]() έσπασα τον δοκιμαστικό σωλήνα της Api σήμερα ![]() ξέρετε που μπορώ να βρω σωληνάκια για να κάνω τα τεστ ? |
|
||||
|
||||
![]()
Βαλε μια αγγελια μπορει να εχει καποιος!
Στάλθηκε από το LG-D335E μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Πετάξου τότε σε ένα μικροβιολογικό εργαστήριο και ζήτα έναν δοκιμαστικό σωλήνα
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Υπάρχουν παιδικά παιχνίδια (χημείας) που έχουν τους συγκεκριμένους σωλήνες, για τη χρήση που τους θες
Ισως να μπορείς να βρεις μόνο τους σωλήνες εδώ http://www.atas.gr/index.php?cPath=1...52c417d9cebbb4 http://e-medishop.gr/index.php?cPath...cdnfpdi1dg2vs0 |
|
||||
|
||||
![]()
Ρώτα μήπως έχεις κάποιος από παλιό τεστ κιτ ή αγόρασε νέα τεστ με σωλήνα μέσα
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
μετά από έξι καταστήματα (φαρμακεία, ιατρικές αποθήκες, κλπ) έφτασα σε ένα μαγαζάκι με εξοπλισμό μικροβιολογικού εργαστηρίου.
βρήκα σωλήνες με καπάκι κ μετρητή μέχρι τα 10ml αλλά είναι κωνικοί οπότε θα πρέπει να κάνω μια βάση για να στέκονται. μικρό το κακό βέβαια, μπροστά στο μην έχω καθόλου ![]() σας ευχαριστώ για την βοήθεια κ τις προσφορές ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
μιας κ η rotala έχει εξελιχθεί στο ψηλότερο κ πιο πυκνό φυτό του ενυδρείου μου σκεφτόμουν να της αλλάξω θέση κ να τη βάλω μπροστά από το φίλτρο.
θα πρέπει λοιπόν να ξηλώσω όλες τις ρίζες rotala κ egeria κ να τους αλλάξω θέση. αξίζει να κάνω τέτοια αλλαγή ή τζάμπα θα ταλαιπωρήσω βυθό κ ψάρια ? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 (0 μέλη και 2 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλλαγή στο φυτεμένο μου 60lt | giannisaek | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 23 | 12-12-10 12:51 |
Παρουσίαση jewel 60lt κοινωνικό φυτεμένο | dizio | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 35 | 10-03-09 19:08 |
ΞΑΝΑΠαρουσίαση jewel 60lt κοινωνικό φυτεμένο | dizio | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 20 | 03-07-08 14:21 |
Ανθεκτικά γατόψαρα | bessy | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 4 | 17-01-08 13:44 |
Ανθεκτικά ψάρια | Λιβέρης Σταύρος | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 05-12-07 10:40 |