|
![]() |
#1 |
Νέο ενυδρείο 25λτ
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλησπέρα, είμαι καινούργιος στο χόμπι τελείως και πρόσφατα αποφάσισα να κάνω ένα μικρό ενυδρείο με (κατα πάσα πιθανότητα) γαρίδες. Σε αυτή τη φάση προσπαθώ να το στρώσω με τροφές αλλά δε μπορώ να ανεβάσω την αμμωνία με τίποτα... τα τεστ που κάνω ειναι της εταιρίας Salifert. Δοκίμασα να ρίχνω λίγο τροφή κάθε μέρα αλλά τίποτα.. δοκίμασα να ρίξω πολύ τροφή αλλά πάλι τίποτα. Το ενυδρείο τρέχει 1μιση εβδομάδα τώρα. Επίσης ρίχνω και Nite-Out II (βακτήρια) μέσα ανα 2 μέρες στην ποσότητα που αναλογεί στα λίτρα μου. Η αλήθεια είναι πως έχω απογοητευτεί λίγο στο θέμα της αμμωνίας οπότε θα ήθελα να μου πείτε αν είναι φυσιολογικό που δεν έχει ανεβεί ακόμα και αν έχετε να μου προτείνεται κάποια λύση. Επίσης αν κάποιος έχει το ίδιο τεστ αν μπορεί να μου πει πως το κάνει μήπως κάνω κάτι λάθος αν και ακολουθώ τις οδηγίες κατά γράμμα.
Σήμερα επειδή η τροφή είχε μαζευτεί η περισσότερη μέσα στο φίλτρο και είχε αρχίζει να σαπίζει το έβγαλα να το καθαρίσω και με την ευκαιρία έκανα και μια αλλαγή περίπου στο 30% του νερού γιατί είχε βρομίσει πολύ από τις τροφές. |
|
Εμφανίσεις: 7444
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς ήρθες
Τη τροφή δεν θα την βάζεις χύμα στο ενυδρείο αλλά σε ένα τούλι για να μπορείς να την αλλάζεις εύκολα αλλά και να μη λερώνεται το ενυδρείο και το φίλτρο. Η τροφή αν μείνει πιάνει μύκητα σαν μούχλα. Στο στρώσιμο ανέβασε τη θερμοκρασία στους 27-28 Δεν πιστεύω να έχεις ψάρια ή άλλα ζωντανά στο ενυδρείο σου ![]() Σε 25 λίτρα τι έχεις σκοπό να βάλεις ; Αν δεν έχεις αμμωνία τσάμπα βάζεις το Nite-Out, ανέβασε πρώτα αμμωνία και αφού το αγόρασες και το έχεις βάλε το
|
|||
|
|||
![]()
Όχι ούτε φυτά δεν έχω μέσα
![]() Γαρίδες θα βάλω μέσα τώρα ποίες δεν ξέρω ακόμα. Η θερμοκρασία είναι στους 26 οπότε θα το πάω λίγο ακόμα. Δε θα έπρεπε μετά από μια εβδομάδα να έχει ανέβει η αμμωνία ? |
|
||||
|
||||
![]()
Μετά από 24 ώρες όχι μια εβδομάδα, μήπως δεν μετράς σωστά ;
Μήπως έχεις βάλει μπόλι ; Μέτρησε Νιτρικά και νιτρώδη να δεις τι γίνεται
|
|||
|
|||
![]()
Όχι δεν έχω βάλει μπόλι και τα άλλα είναι 0 και αυτά.. δε ξέρω εκτός απο τις οδηγίες έψαξα και στο ίντερνετ και έκανα τη μέτρηση και με άλλο τρόπο αλλά και πάλι 0. Το βιολογικό υλικό σήμερα που το κοίταξα έχει αρχίσει να πρασινίζει είναι φυσιολογικό αυτό ? Υπάρχει κάποιος που να έχει δουλέψει αυτά τα τεστ ποτέ να μου πει? Μέχρι και video στο youtube είδα για το πως να κάνω σωστά τη μέτρηση
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
το τεστ της αμμωνιας γινεται βαζεις 2ml Νερο με την αντιστοιχη συριγγα και προσθετεις 1/2 της συριγγας 1ml με το αντιδραστηριο κουνας για το χρονικο διαστημα που σου λεει και προσθετεις το υπολοιπο 1/2 του αντιδραστηριου, κουνας gently ![]() δοκιμασε και με αλλο τεστ να δεις, επισης παρε ενα ποτηρακι βαλε λιγο νερο και ριξε και εκει τροφη μετρα μετα απο μια μερα, εκει σιγουρα θα πρεπει να δειξει αμμωνια, υπαρχει περιπτωση να εχει θεμα το τεστ εμενα μου εχει συμβει προσφατα με της api! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Pangasius - ένας καρχαρίας στο ενυδρείο σας & άλλα ψάρια ακατάλληλα για ενυδρείο | delta66 | Γλυκό νερό - Γενικά | 17 | 13-05-18 20:20 |
συμβουλη για φυτο σε 25λτ ενυδρειο με μονομαχο | guppylover | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 07-05-15 06:03 |
Ενυδρείο μέσα σε ενυδρείο, θα δουλέψει; | Manuel | Bettas | 4 | 06-07-11 00:35 |
φωτισμος σε φυτεμενο 25λτ | Liz@ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 28-01-11 10:38 |