|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Αυτή την στιγμή σε καθαρό όγκο νερού 380 λίτρα (432 λίτρα) έχω ένα 2217 και ένα 2215 εξωτερικά της EHEIM (1000 l/hr και 620 l/hr αντίστοιχα) με siporax... συντελεστής 4,2. Σκέφτομαι να βάλω άλλο ένα 2217 αλλά με αυτά που έχω διαβάσει μήπως έχει πολύ κυκλοφορία το νερό και αγχώνει τα ψάρια???
Αυτή την στιγμή έχω τιμές αμμωνίας και νιτρωδών μηδενικές. Θεόφιλος |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Για πιο λόγο να προσθέσεις και άλλο φίλτρο τότε; Αν τα υπάρχοντα φίλτρα καλύπτουν τις ανάγκες του ενυδρείου σου όπως λές, τότε ποιός ο λόγος να προσθέσεις και άλλο ένα; Θέλεις να προσθέσεις περισσότερα ψάρια;
|
#3
|
||||
|
||||
![]()
Ποσα ψαρια και τι μεγεθος εχεις μεσα στο ενυδρειο;;; Τι υλικα φιλτρανσης χρησιμοποιεις;;;
|
#4
|
|||
|
|||
![]()
Θα πρεπει να σου πω οτι οι πραγματικες ροες των φιλτρων ειναι μικροτερες απο τις ονομαστικες που αναγραφονται στα χαραχτηριστικα του καθε φιλτρου. Το ποσοστο της μειωσης εξαρταται απο την κατακορυφη αποσταση του καδου του φιλτρου με την σταθμη του νερου του ενυδρειου, απο το υλικο φιλτρανσης που ειναι εντος του καδου και απο την ποιτητα της αντλιας (το μανομετρικο της οπως λεγεται).
Την πραγματικη ροη μπορεις να την μετρησεις μετρωντας τον χρονο μεχρι να γεμισει ενα δοχειο συγκεκριμενης χωρητικοτητας. Οταν κανεις τις μετρησεις που σου λεω θα δεις οτι η πραγματικη ροη των φιλτρων ειναι πολυ μικροτερη απο την ονομαστικη!!!
__________________
Γιάννης |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Από ψάρια έχω 5 δίσκους, 16 cardinals, 5 corys, 3 clowns, 2 ancistrus. Θέλω να προσθέσω 1-2 δίσκους και μερικούς ancistrus.
Υλικά φίλτρανσης αποκλειστικά siporax. Για την παροχή των φίλτρων είναι σαφές ότι η πραγματική είναι μικρότερη από την θεωρητική (ή εργοστασιακή). Με άλλα λόγια, πιστεύετε ότι χρειάζομαι και άλλο φίλτρο ή όχι? Θεόφιλος |
#6
|
|||
|
|||
![]()
Πχ eheim 2028 ο κυκλοφορητής είναι 1050lt/h και πέφτει γύρω στα 700lt/h σε ύψος μόλις 1,5m! Εγώ είμαι υπέρ της επιπλέον φίλτρανσης, για τα ψάρια μην ανησυχείς, όταν είναι μεγάλος ο δίσκος συχνά "παίζει" με τη ροή του νερού. Οι δικοί μου στέκονται και παλεύουν μπροστά στην έξοδο του φίλτρου.Πέρα τώρα από αυτά, ο συντελεστής σου είναι το πολύ γύρω στο 3 και αν είναι ψηλά το ενυδρείο σου πέφτει ακόμα περισσότερο οπότε θα σου έλεγα βάλε ένα φιλτράκι ακόμα.
![]() Συμπληρώνω τώρα που είδα τα ψάρια σου Θεόφιλε ότι μάλλον επιβάλλεται να βάλεις και άλλο ένα φίλτρο! Είναι πολλά τα ψάρια και μάλλον πολύ λίγη η φίλτρανση. ΙΜΟ πάντα, για να μην παρεξηγούμεθα! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη george hmmy : 24-08-05 στις 14:07 |
#7
|
|||
|
|||
![]()
Thanx!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|