|
|
||||
|
||||
![]()
το ανοιγω απο τωρα να παρω γνωμες και οταν τελειωσει θα γινει παρουσιαση και θα ζητησω να μεταφερθει.
σκεφτομαι για diy 80χ40χ20 για πεστε τι τζαμι να βαλω και αν γνωριζετε χοντρικα κοστος. στο περιπου ποσο μπορει να πανε τα τζαμια? To aquatools δινει 2 χιλιοστα παχος για safety factor 2.5-3(safe) υποθετω λογω χαμηλου υψους δεν θαχει προβλημα.... επισης αν ξερετε κανεναν να μπορει να τα κοψει ισια,καλα θαναι. την τελευταια φορα που προσπαθησα εφαγα τον τοπο και ολοι στραβα κοβανε ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
κολλησα χτες το βραδυ ενα 80*30*23 για μονομαχιερα. Πολυ ωραιες διαστασεις και το 80*40 θα δειχνει ακομα πιο ωραιο.
Γυαλια τωρα.. εγω το εκανα χωρις κοντρες ( πολυ μικρο υψος ) αλλα με 6αρι για να χω λιγο ησυχο το κεφαλι μου. Πηρα, απο 2 τζαμαδες για να δω ποιος ειναι καλυτερος. Δεν εκοψε κανεις ισια. Και οι δυο ειχαν γρατζουνισμενα γυαλια (ελαχιστα μεν, αλλα..). Οποτε δεν μπορω να σου προτεινω καποιον απο τους δυο. Για τιμες τωρα εχω δει μεγαλες αποκλισεις. Ο ενας μου ζητησε για το 80 * 23 ροντε 20 ευρω ( ναι) Τα εδωσα μονο και μονο για να δω αν θα κανει καλη δουλεια. Δεν εκανε. Το γυαλι ειναι 23.1 στην αρχη του, 23.2 στο τελος και καπου στην μεση παιζει και μια κουρμπα που φτανει τα 23.3. Ο αλλος ειναι αρκετα φτηνος. Δυο γυαλια που πηρα τωρα 23*30 6αρι ροντε μου τα εδωσε 8 ευρω. Ισια δεν τα λες ( αλλα και καμμια σχεση με τα χαλια του αλλου ) και βγηκαν 2 χιλιοστα πανω απο αυτο που ζητησα. Περυσι για γυαλι 6αρι ροντε 80*40 μου ειχε παρει 14 ευρω. Και περυσι ενα θεμα με τις διαστασεις το ειχαν τα γυαλια. Πιστευω πως αν πρηξεις λιγο για σωστες διαστασεις δεν θα εχεις προβλημα. Αν σε ενδιαφερει ο δευτερος (τον οποιο δεν προτεινω αν εχεις αλλες επιλογες) πες μου να σου στειλω τηλεφωνο/διευθυνση. |
|
||||
|
||||
![]()
@michalis
ωραιος! ναι ρε γμτ,το ιδιο προβλημα ειχα κιεγω οπου και αν πηγα ![]() δηλαδη ο μονος τροπος ειναι η να τα κοψω μονος μου(που δεν μπορω να το κανω) η να παω σε ενυδρειακο καταστημα οπου θα βγει πολυ πιο ακριβο. και αντε ας ειναι λιγο στραβο.για ενα χιλιοστο δεν χαθηκε ο κοσμος,αλλα θαναι μονο απτη μια μερια η θα χανει σε ολες και αντε να το κολλησεις σωστα μετα? αυτο φοβαμαι. @takis τακη αυτος στα κοβει κιολας η τα κοβεις εσυ? ειναι 80 το μηκος,αλλα το υψος ειναι 20. καμια 60αρια λιτρα βγαινει.τι διαολο πολυ δεν ειναι το 5αρι? εγω ελεγα για 2.5αρι,αντε 3αρι βαρια. χωρις κοντρες. |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτός βέβαια,
δεν είναι απλά τζαμάδικο, πιο πολύ θα το έλεγα εργαστήριο, κάνει πολλές κατασκευές Περσι που το πήρα το τζαμι για το ξύλινο, μου πήρε 40 Ευρω για 1 κομμάτι 10αρι τζαμι 1,20 Χ 50 χωρίς ροντε, ------------------------- Λέω μήπως θέλει να βάλει γενικά κόντρες γιατί σε 5αρι ή 6αρι δεν νομιζω πως χρειάζεται, σε 2,5αρι ή 3αρι όμως εγω θα έβαζα
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 08-04-15 στις 11:19 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
οκ τοτε,αν δε βρεθει κατι αλλο θα παω στο αιγαλεω τι να κανω.
ολα τα μαστορια εκει εχουν μαζευτει μου φαινεται. και για μηχανουργειο που εψαχνα για μια κατασκευη λιγο ψαγμενη,κιαυτος στο αιγαλεω ειναι. αν ξερει κανεις κανα τζαμα στα νοτια ας το γραψει,μπας και γλυτωσω το ταξιδι. |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Βάλε 5αρι Γιώργο, να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, και μη ξεχνας , δεν είναι κοντό, είναι 80 εκατοστά, θα βάλεις και κόντρες επάνω ;
τζάμια παίρνω απο εδώ http://www.emmanouilglass.gr/company.htm είμαι πολύ ευχαριστημένος
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι νομος ετσι?
Οποιοδηποτε μαγαζι κανει κατι καλα, αναγκαστικα πρεπει να ειναι στο Τεξας. Τακη λες κοντρες για 80 μηκος με 5αρι η 6αρι? --------------------------------------------------------------- Γιωργο, δυσκολευτηκα πολυ χτες για να κολλησω με αυτα τα γυαλια και τελικα το αποτελεσμα πολυ μετριο. Δεν αξιζε. |
|
|||
|
|||
![]()
Ανεμιστηρα αγοραστα που πιανουν σε ριμλεςς ενυδρεια εχει πολλα , αλλα αν θες diy και δεν σε νιαζει εμφανιση, ανεμιστηρια υπολογιστη , πιασμενα σε PVC σωληνα που ακουμπαει στα τζαμια και εισαι οκ απο ψυξη.
Καλη αρχη , βαλε και εναν δυνατο κυκλοφορητη μεσα για να εισαι σιγουρος για την στεγανοτητα. |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
ναι οκ.υπαρχουν λυσεις δε λεω πως δεν υπαρχουν.
θα δουμε,ακομα εχω διαβασμα ![]() η γυαλα ειναι κομπλε παντως,γυρισα τωρα και την ειδα,δε λεει να χασει τιποτα. μια χαρα. το απογευμα αδειαζω και καθαριζω και θα μπει στη θεση της.για παρακατω βλεπουμε ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ θα την άφηνα μερικές μέρες ακόμα έξω με νερό!!!
|
||||
|
||||
![]()
george ψιλοφοβαμαι να την αφησω εξω.
πιο πολυ φοβαμαι για σπασιμο τωρα παρα για διαροη. δεν ξερω,μπορει να την αφησω και μεχρι αυριο και να δω. |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Γιώργο όσον αφορά το αλάτι αφού το χρησιμοποιείς σε μονιμη βαση νομίζω καλό είναι να έπαιρνες ένα σαλινομετρο η κάτι τέτοιο για να κρατάς την αγωγιμότητα κάπως σταθερή.
|
||||
|
||||
![]()
ναι το εχω σκεφτει κιεγω αυτο.
αυτος ειναι ο λογος που δεν βαζω καθε βδομαδα.για να προλαβαινει να αλλαζει η αλατοτητα ομαλα.(ετσι κιαλλιως δεν βαζω πολυ,μια κουταλια της σουπας βαζω). σιγουρα θα ηταν χρησιμο να εχω το οργανο ομως. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
το νεο μας DIY μονομαχοενυδρειο | leandros69 | Παρουσιάσεις ενυδρείων με Bettas | 99 | 04-09-14 18:24 |
μονομαχοενυδρειο | nikos93 | Bettas | 14 | 17-04-13 14:11 |
diy μονομαχοενυδρειο.... | sunsity | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 9 | 10-02-13 18:58 |
μονομαχοενυδρειο! | filimonas2 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 29 | 05-08-09 22:47 |
Το μονομαχοενυδρειο μου! | kazas | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ασίας | 16 | 21-07-08 20:35 |