|
![]() |
#1 |
Μετακόμιση μονομάχου
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλησπέρα
Πρόσφατα πήρε η αδερφή μου έναν μονομάχο δώρο. Μη ξέροντας τον έβαλε σε μια πάλια γυάλα πρίν μια βδομάδα περίπου. Της έβαλα την ιδέα για ενυδρείο. Ετσι της έφερα ενα 60λ περίπου, μερικά εύκολα φυτά, χαλίκι κλπ κλπ και επίσεις χθές αγοράσαμε και φίλτρο Το πρόβλημα είναι οτι το ενυδρείο ειναι άστρωτο θα υπάρχει πρόβλημα η θα είναι σχετικά καλά ο μονομάχος; Επίσης το έχουμε γεμίσει απο χθές με νερό να εξατμιστεί το χλόριο και σήμερα βαλαμε και το φίλτρο να δουλεύει εκτός απο αυτά και τα φυτά με τοις γλάστρες του δεν εχει τίποτα αλο. Αυριο θα μπει μεσα ο μονομάχος και θα αρχίσουμε το φίτεμα και την διακόσμιση, αλλά με ανησυχεί που το ενυδρείο δεν έχει στρώσει. Ακόμα επειδή το ενυδρείο είναι παλιό (το ξέθαψα απο το υπόγειο του θεού, ας είναι καλά) και επειδή το βρήκα σε κακά χάλια στέρητε λάμπας. Έχει σπάσει σχεδόν όλο το πλαστικό που συγκρατεί την λάμπα και οι βίδες ηχάν κολησει και ήχαν σκουριάσει. Καμια πατέντα για αυτό; |
|
Εμφανίσεις: 8961
|
|
||||
|
||||
![]()
Απ' όσο γνωρίζω η εξάτμιση δεν αρκεί. Χρειάζεται αντιχλωριακό προκειμένου να αφαιρεθεί η χλωραμίνη και διάφορα άλλα επιβαρυντικά του νερού.
Ούτως η άλλως ο μονομάχος βρίσκεται σε ένα άστρωτο περιβάλλον (γυάλα). Οπότε αν τον βάλετε σε άστρωτο ενυδρείο είναι το ίδιο πράγμα. Μπορείς αν θέλεις πριν μεταφέρεις τον μονομάχο να βάλεις στο ενυδρείο μπόλι (σου δίνω κι εγώ (δωρεάν εννοείται) αν θες που είμαι Σταθμό Λαρίσης) για να το στρώσεις άμεσα. Υπάρχει και η μέθοδος με την εισαγωγή βακτηριούχων υγρών του εμπορίου, όμως χρειάζεται περισσότερο χρόνο. |
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι πιο απαραίτητο να βρεις μπολι
Το νερό αν είναι ακίνητο, αργει να εξατμιστει το χλωριο, με αεραντλία σε 12-24 ώρες είσαι οκ. Χλωραμίνες ευτυχώς δεν έχουμε στην Ελλάδα
|
||||
|
||||
![]()
Ζητησε μπολι για αρχη με μια αγγελια, πριν βαλεις το ψαρακι στο ενυδρειο, ωστε να στρωσει αμεσα. Δεν υπαρχει λογος να συνεχισει να ταλαιπωρειται.
Το στησιμο του ενυδρειου, το φυτεμα κλπ θα το κανεις πριν μπει το ψαρι στο ενυδρειο. Τα γλαστακια απο τα φυτα τα βγαζεις, εννοειται. Αρχισε αμεσα διαβασμα με τα υπομνηματα των αρχαριων για να καταλαβεις μερικα βασικα πραγματα. Και οτι χρειαστεις, ρωτας.
|
||||
|
||||
![]()
το θεμα ειναι πως πρεπει να στρωθει και το φιλτρο πρωτα πριν μπει το ψαρι. αφου το ξεκινησες δηλαδη(και καλα εκανες),καντο σωστα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Έχω σταγόνες του εμπορίου με βακτήρια και πιστεύω οτι είναι καλίτερα μην αφήσω το ψάρι άλλο στην γιάλα τουλάχιστον να έχει λίγο παραπάνω χώρο και να στρωσει το ενυδρειο σιγά σιγά.
Για μπόλι δεν είμαι σίγουρη αν παίρνει το φίλτρο γιατί είναι με σφουγγάρι. Το υπόμνημα το έχω διαβάσει (τα φυτά τα άφησα επίτηδες έτσι γιατί δεν έχει μπεί ακόμα το χαλίκι για να τα φιτέψω). |
|
||||
|
||||
![]()
Γειά σας και πάλι σας φέρνω νεα αν και καθυστερημένα..
Φτιάχτηκαν τα πάντα σχετικα με το ενυδρείο μπήκε μπόλι θερμοστάτης φώτα μέχρι και την διακόσμηση αλλάξαμε πήγα και δείγμα νέρου στο πετ σοπ να μου πεί αν είναι εντάξει να βάλω το ψάρι γιατί μου είπε οτι δεν χρειάζεται να αγοράσω και το βρήκε ΟΚ και έχουν περάσει σχεδον δυο εβδομάδες απο τότε Σήμερα το ψαράκι δυστυχώς μας άφησε χρόνους και το θέμα είναι οτι δεν είχε συμπτώματα (το χρώμα του ήταν λίγο ξεθωριασμένο αλλα ηταν ήδη έτσι πριν μπει στο ενυδρείο) και γενίκα έδειχνε αρκετά κάλα σήμερα το πρωί το βρήκε η αδερφή μου δίπλα στο φίλτρο αλλα υπέθεσα οτι το τράβηξε κοντά η ροή του νερού αφού ήχε πεθάνει Έχετε καμία ιδέα τι μπορεί να έγινε? ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
κριμα.τωρα χωρις να ξερει νουμερα τι να σου πει καποιος?
θα το ξαναπω και μη με παρεξηγησεις,δεν σου κανω "επιπληξη" απλα πρεπει να γραφτει γιατι θα διαβασουν κιαλλοι το θεμα σου που μπορει να κανουν τα ιδια λαθη. δεν γινεται ενυδρειο χωρις τα απαραιτητα τεστ!(ΝΗ4ΝΗ3,ΝΟ2,ΝΟ3) ειναι πιο σημαντικα ακομα και απτο στρωμενο φιλτρο,γιατι ακομα και αν δεν εχεις φιλτρο, οταν μπορεις να μετρησεις τα παραγωγα του κυκλου του αζωτου(αμμωνια,νιτρωδη,νιτρικα) μπορεις να λαβεις και τα μετρα σου ωστε να τα περιορισεις(με αλλαγες κλπ-οταν δεν υπαρχει φιλτρο η ειναι αναγκη). οταν δεν εχεις τεστ,τι θα κανεις? ακομα και φιλτρο στρωμενο οταν εχεις,δεν μπορεις να κανεις τιποτα αφου δεν ξερεις τι συμβαινει. οσο για το ψαρι σου,υποθετω πως ισως εφταιξε ο συνδιασμος χαμηλης θερμοκρασιας (η εστω οι αυξομειωσεις σε αυτη-γιατι σιγουρα υπηρχανε)και αστρωτου φιλτρου. με αλλα λογια ξεπαγιασε(η εστω στρεσαριστηκε) και καηκε απτην αμμωνια. αλλα παλι υποθεση ειναι,χωρις μετρησεις δεν θα μαθουμε ποτε. τωρα ξερεις,μην κανεις τα ιδια λαθη ![]() τα υπομνηματα στην κατηγορια των αρχαριων και στους μονομαχους τα εχεις διαβασει? αν δεν τα εχεις διαβασει,ξεκινα απο εκει. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
το υπόμνημα το έχω διαβάσει και για τους μονομάχους απο δω και πέρα τι κάνω όμως της αδερφής μου της άρεσε το ενυδρείο και δεν θέλει να το ξεστήσει.. αρχικά υποθέτω οτι πρέπει να πάρω υγρά τέστ να δω τι γίνετε |
|
||||
|
||||
![]()
το ενταξει που σου ειπε δεν σημαινει τιποτα.
αφου δεν σου εδωσε νουμερα δεν σημαινει τιποτα απολυτως. δεν ξερουμε καν με τι μετρησε,αν μετρησε σωστα,και αν τα τεστ του ειναι οκ και δεν εχουν ληξει. οποτε τι θα πει "ενταξει"? ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
φοβάμαι μήπως ήταν άρρωστο και μολύνθηκε το ενυδρείο..
μήπως πρέπει να το αδειάσω όλο και να ξεκινήσω απ την αρχή ή να το αδιάσω και να κρατήσω τα υλικά του φίλτρου ως έχουν |
|
||||
|
||||
![]()
Το ψαράκι μπορεί να πέθανε για 1002 λόγους.
Η αλήθεια είναι πως τα υγρά τεστ τα αγοράζεις μεν μια φορά κάθε τόσο, αλλά είναι ακριβούτσικα. Μπορείς όμως όπως λες να πας στο Pet shop ένα δείγμα για να το δουν. Εφ' όσον υπάρχει θερμοστάτης, στρωμένο φίλτρο και φωτισμός, μπορείτε να προχωρήσετε σε άλλα ήδη ψαριών. Θα πρότεινα να περάσετε στα τροπικά και πιο συγκεκριμένα στα Guppy που είναι εύκολα, φθηνά και δίνουν χαρά με τις γέννες τους. |
|
||||
|
||||
![]()
Ξερεις σε ποσα θεμα εχω διαβασει "μου ειπαν οτι οι μετρησεις ειναι μια χαρα"?
Ξερεις ποσα ψαρακια εχω δει να χανονται ετσι? Αν δεν κανεις μονη σου τα tests (εστω και αν δανειστεις απο καποιον) και δε δεις τις τιμες που θα δειξουν, δε θα μαθεις ποτε τι γινεται στο ενυδρειο σου. Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Στο μεταξύ θα κοιτάξω να πάρω υγρά τέστ το συντομότερο (αν έχετε να μου προτείνετε κάτι αξιόπιστο καλοδεχούμενο) |
|
||||
|
||||
![]()
Σας φέρνω λίγα ακόμα νέα απο το ενυδρείο καθώς και τα νούμερα απο τοις μετρήσεις.
Έχουμε και λέμε: Τα τέστ έγιναν με υγρά και στριπ τεστ και τα δύο της JBL (γιατί δεν έμεινε έξτρα ρευστό για κάτι καλύτερο) Anyway...Οι μετρήσεις... (JBL NH4 Test) ~ NH4 : 0.1 (JBL EasyTest) ~NO3 : 10 ~NO2 : 0 ~GH : >7 d ~PH : 7.6 ~Cl2 : 0 Νομίζω οτι είναι καλές..(?)Τι λέτε μπορώ να ξεκινήσω να βάζω ψαράκια; Κάναμε και κάποιες αλλαγές πρός κάτι πιό φυσικό (πείτε μου την γνώμη σας) (το φόντο είναι μάυρο σε περίπτωση που αναρωτιέστε) ![]() Έχει λίγο καφέ άλγη (μαντεύω απο τον φωτισμό) αλλά να πώ την αλήθεια έχει αρχίσει να μου αρέσει το κάνει λίγο πιο φυσικό...νομίζω όμως οτι οι γαριδούλες και τα σαλιγκάρακια που θα μπούν θα το εκτιμίσουν δεόντος. ![]() Tην καρύδα σκέφτομαι να την καλύψω με λίγο moss ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αφου λες πως πας να το κανεις λιγο πιο φυσικο, την ταμπελα stop τι την εχεις βρε? Ξεμεινε σε κανενα ποταμι μετα απο τρακαρισμα?
![]() ![]() Τελικα τα αφησες ολα ως εχουν στο φιλτρο? Αν ναι, τη βιολογια τη συντηρεις με καποιο τροπο? Σκεφτεσαι για γαριδες? Για τα tests αν δεν ειναι εντελως σωστα, δεν μπορει να σου πει κανενας αν ειναι ολα καλα για να βαλεις ζωντανους οργανισμους. Παιρνεις το ρισκο σου, με οτι αυτο συνεπαγεται.
|
||||
|
||||
![]()
Τα 2 θαμνακια που εχεις μπροστα αριστερα και δεξια νομιζω ειναι java windelov. Εαν οντως ειναι τζαβα, βγαλτην απο την αμμο και δεσε την ( την μια πανω στο ξυλο που εχει διπλα την αλλη σε κανα μικρο βραχακι ). Θα χαλασουν ετσι.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οχι το φίλτρο αυτή την στιγμή εκτός από το μπλέ σφουγκάρι έχει σιποράξ μίνι και λίγο ενεργό άνθρακα τον οποίο δεν ξέρω αν και πόσο θα τον κρατήσω. Χρειάζεται να βάλω τίποτα άλλο? και ακόμα βάζω και έτοιμα βακτήρια μία φορά την εβδομάδα ναι σκέφτομαι για red cherry μαζι με κανα σαλιγκαράγκι ή για guppys τα τέστ θέλω να πιστεύω οτι είναι σωστά τα έκανα όπος λέγαν οι οδηγίες, αν είναι θα ξανακάνω για σιγουριά ------------------------- ειναι hygrophila difformis νομίζω το έχω 2 μήνες τώρα έτσι και δείχνει να τα πάει καλα αλλα δεν είμαι και σίγουρη Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Demetra : 15-04-15 στις 20:26 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, αλλα τροφη για τη βιολογια παρεχεις με καποιο τροπο?
Υ.Γ.Ο Μιχαλης εχει δικιο για το φυτο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() αμα είναι έτσι θα κοιτάξω να πάρω πετρούλες για τα "θαμνάκια" ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μετακόμιση γραφείων | ΠΣΦΕ | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 42 | 05-04-09 13:02 |
Μετακόμιση. | snappys | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 16-03-08 22:27 |
Μετακόμιση | petran | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 18-05-06 11:07 |
Μετακόμιση Ενυδρείου | unreg | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 8 | 14-09-05 16:34 |
Μετακόμιση.Πως; | nickall13 | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 28-06-05 12:27 |