|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Προσπαθω να καταλαβω την χρηση της τυρφης.
Σε περιπτωση που θελω να κατεβασω το ph πρεπει οπωσδηποτε να βαλω την τυρφη στο φιλτρο? Αν ναι γιατι πρεπει να ειναι μεσα στο φιλτρο? Δεν μπορω να την βαλω σε ενα κουβα και να την εχω αφημενη εκει ας πουμε για 15 μερες? Μεχρι να ερθει η ωρα δηλαδη να βαλω εκεινο το νερο του κουβα μεσα στο ενυδρειο με την αλλαγη νερου. Η δεν μπορω να βαλω την τυρφη μεσα σε τουλι στον βυθο του ενυδρειου? Και απλα να την αλλαζω οποτε χαλασει. |
|
||||
|
||||
![]()
Στο φίλτρο θα έχεις αυξομειώσεις PH , GH & KH όταν αλλάζεις τη τυρφη,
ο καλύτερος τρόπος είναι στο βαρέλι προετοιμασίας http://www.aquatek.gr/vb/showthread....F4%F5%F1%F6%E7
|
|||
|
|||
![]()
Ναι βαρελι κουβας , αυτο εννοουσα. Γιατι πρεπει να υπαρχει φιλτρο μεσα στο βαρελι?
Αν βαλω απλα την τυρφη μεσα στο βαρελι δεν θα κατεβασει την τιμη του ph ? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Προσωπικά κάνω προετοιμαία με τυρφη σε βαρέλι για 24 ώρες, με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα
|
|||
|
|||
![]()
Α 24 ωρες αρκουν για να εχω την πτωση του ph ?
Για τα λιτρα που θα αλλαξω και την ποσοτητα της τυρφης που θα βαλω μαλλον θα πρεπι να πειραματιστω ε? Και μια αλλη ερωτηση. Αφου αλλαξω το νερο και βαλω αυτο με το μειωμενο ph για ποσο καιρο θα διατηρηθει αυτη η κατασταση στο ενυδρειο μου? Θα διατηρηθει το ph σε χαμηλη τιμη ή θα αρχισει να ανεβαινει παλι? |
|
||||
|
||||
![]()
Για αρχη, η τυρφη δε ριχνει το ph, αλλα τις σκληροτητες. Ετσι, η πτωση της kh με τον καιρο παρασυρει και το ph σε πτωση. Τις σκληροτητες τοσο του βαρελιου, οσο και του ενυδρειου πρεπει να παρακολουθεις στενα.
Αν αποφασισεις να κανεις τη μεθοδο με το βαρελι, πρεπει να πειραματιστεις με την ποσοτητα της τυρφης, οπως ρωτας. Το σιγουρο ειναι οτι πρεπει να μετρας συνεχως gh και kh. Επισης, μην ξεχνας οτι η τυρφη χανει τις ιδιοτητες τις μετα απο καποιο διαστημα, οποτε θελει αντικατασταση και για να καταλαβεις ποτε χανει τη δραση της, παλι μετρησεις ![]() Ολα αυτα, βεβαια, μεχρι να βρεις τη σωστη ρουτινα. Το σιγουρο ειναι, οτι πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικος στον τροπο που θα βαζεις πλεον πιο μαλακο νερο στο ενυδρειο. Η μεταβαση πρεπει να γινει παρα πολυ σταδιακα, για να μην εχουν προβλημα τα ψαρια σου. Αρχιζεις με ελαχιστα λιτρα μαλακου νερου στην πρωτη αλλαγη, στην επομενη λιγο πιο πανω και παει λεγοντας. Θελει αρκετη υπομονη για να γινει σωστη δουλεια. Παράθεση:
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τυρφη | petros | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 06-12-12 20:59 |
Ερωτηση για τυρφη | pkas | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 19-03-12 16:53 |
Τυρφη | sonic | Γλυκό νερό - Γενικά | 22 | 18-02-11 09:54 |
τυρφη | mikele | Δίσκοι | 11 | 10-11-07 10:53 |
Τυρφη.,- (PH). | Μικρος | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 21-03-07 03:30 |